jump to navigation

Pelaaminen on entistä vaarallisempaa Sunday, November 26, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit.
trackback

Wall Street Journalissa on juttu Nintendo Wii:n liiketunnistamista hyödyntävän peliohjaimen huitomisen lieveilmiöistä. Nimittäin monet amerikkalaisnuoret ovat löytäneet Wii:tä tahkotessaan lihaksia, joiden olemassaolosta normaalin sohvaperunan ja teiniraskauden hyvällä kasvukäyrällä oleva ei ole tiennyt tähän asti mitään. Yksi artikkelin nuorista uhreista tilittää pelihelvetin jälkeen:

I was soaking wet with sweat, head to toe — I had to go take a shower,” he says. And the next morning? “I had trouble putting my shirt on…

Ovatkohan aina niin vihmerät lakimiehet haistaneet jo veren? Milloin näemme ensimmäiset oikeusjutut? Milloin ensimmäinen huolestunut äiti tai isä tuo julki sen mihin Nintendo Wii on johtanut isänmaan toivot:

Ensin videopelit riistivät lastemme lapsuuden, sitten ne opettivat heille ruman kielen, tuuppasivat täyteen laardia, aiheuttivat aknen, tekivät heistä kylmiä tappokoneita ja nyt… nyt ne pakottavat heidät liikkumaan epäinhimillisillä tavoilla, jotka vaarantavat heidän herkän degeneraationsa kohti sohvaperunaistumisen kristalloitumaa. Nintendo Wii, antakaa lapsemme takaisin!

Suomalaisetkin ovat euroopan pulskimmasta päästä. Nintendolla on jatkossa paljon töitä myös täällä. Hyvä.

[WSJ – A Wii workout: When videogames hurt]

Advertisements

Comments»

1. Tanja - Sunday, November 26, 2006

..mutta onneksi oireyhtymälle ollaan jo reippaanrouskeasti diagonosoimassa nimeä, jotta vanhemmat ja muut äyktöriteetit pysyisivät kärryillä siitä, mistä tässä sairastelussa on oikeasti kysymys. Seuraava nuorisoamme uhkaava kansantauti on siten “Wii elbow”, joka tullee tarpeeksi levitessään lyhentymään “welbow’ksi”. “Wyynerpää”? “Wiinerpää”? Auts. No, ehkäpä sen myötä Nintenditikset ja hiirikädet ovat sentään siirtymässä historiaan.

On muuten liikuttavaa, miten Nintendo pitää huolta pelaajistaan. Ennen kuin alkaa huitoa hysteerisesti ympäriinsä, tulee varmistaa, ettei lähistöllä ole huonekaluja tai kanssaeläjiä. “Löin koiraani” -tyyppiset nyyhkytarinat näyttävät nyt jo julkisuuteen liikepelaamisen nurjan puolen…

2. Isko - Sunday, November 26, 2006

…Ja sitten on tietysti nämä tiukan pelaamisen tiimellyksessä kädestä irronneiden ohjainten aiheuttamat aineelliset vahingot. Ilmeisesti ohjaimen käteen kiinnittävän remmin kasassa pitävä ‘naru’ on niin ohut että hikisten käsien kanssa saattaa uusi taulutelkkari saada wii:n ohjaimesta. Markkina miehet ovat tietysti haistaneet tässäkin raon takoa rahaa lisä-tuotteilla.

3. Sami Oinonen - Sunday, November 26, 2006

Tanja: “Peli-ilta kääntyi hurjaksi jaakobinpainiksi, miehet löivät vierasta sikaa ja anoppia. Se oli vahinko, he viheltelivät vienoina.”

isko: niin, itse asiassa olisi toivottavaa, että ohjaimesta saisi ostettua erilaisia versiota pelin mukaan. Tosin äkkiäkös ohjaimen tuuppaisi itse oman vanhan tennismailansa, kevytsinkonsa, samuraimiekkansa tai AK-47:nsa sisälle.

Itse asiassa vanhoja tennismailoja voisi vaikka kierrättää tähän tarkoitukseen.

4. Lurker - Monday, November 27, 2006

Sohvaperunat muuttuvat wiinereiksi!

Ja kyllä se on totta, Wiille on tulossa Star Warsin lasermiekka. Voi voi, kuinka monta kukkavaasia jediritarit tulevatkaan tuhoamaan sohvapöydiltä…

5. Sami Oinonen - Monday, November 27, 2006

lurker: ja ajattepa tulevaisuutta, jossa pelaaminen on niin pervasiivista, että… silloin saa mummot ratikkapysäkillä varoa kontulan jediritarien invaasiota.

6. Kuraattori - Monday, November 27, 2006

Mitähän Star Wars Kid tästä ideasta tuumaa 🙂

7. Kuraattori - Monday, November 27, 2006

Hups keikkaa, lisäänpä tämän nyt vielä.

Youtube: Original Star Wars Kid clip

Tuo saattaisi jo tarvitakin tuollaista Wii-miekkaa, ehkä siinä nimittäin voisi mitata kehittymistä jotenkin objektiivisesti.

8. Sami Oinonen - Monday, November 27, 2006

kuraattori: Tuosta se lähtee, hänelle vielä Wii käteen ja kunto kasvuun.

jos minä olisin koulun liikuntamaikka, hankkisin kouluun Nintendot ja jumppatunneilla harjoiteltaisiin ensin perusteita simuloiden, ennenkuin lähdettäisiin läiskimään mailoilla oikeasti… mikähän on Nintendon koululaitosstrategia?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: