Celine Dion ja ihmiskunnan tuho Sunday, December 10, 2006
Posted by Sami Oinonen in musiikki.trackback
Mitä tekemistä on keskenään Black Sabbathin Iron Man-metalliväännöllä ja Celine Dionin sokerikuorisella The Power of Love-kappaleella? Ei mitään sanoo maalaisjärki. Miten mikään elämää rakastava terve ihmismieli voisi muuta sanoakaan? Celine Dionin näkemyksen musiikista olettaisi olevan niin kaukana galaksimme perimmäisessä nurkassa, ettei mikään järjellinen olisi sen kanssa tekemisissä. Ei milloinkaan.
Mutta ei. Musicovery on visuaalinen musiikkipalvelu, josta voi löytää yllättäviäkin assosiaatioita, sillä musiikkia voi hakea ja kuunnella tunnelman (dark vs. positive, energetic vs. calm), aikakauden ja tyylisuunnan mukaan.
Parkaiskaamme epätoivoinen hätähuuto kuolemattoman musiikin puolesta ja vastustakaamme jyrkästä näitä Musicoveryn kaltaisia epäpyhiä keksintöjä, jotka yrittävät aivopestä meistä heikkomielisimmät luulemaan, että Celine Dionilla on jotain yhteistä musiikin kanssa. Näin ei ole, eikä ole koskaan oleva. Musicovery vaikuttaa ranskalaisten keksinnöltä, tai vielä pahempaa, kanadanranskalaisten. Ja kuten tiedämme, heillä ei ole mitään käsitystä musiikista.
Onneksi tuosta kuvasta puuttuu sentään Meat Loaf, tuo pateettisten voimaschlagerin höllyvä tulkki, Celinen musiikin miespuolinen kuvajainen, Baalin sotaratsu hänkin.
Nyt olen sen tehnyt, olen maininnut blogissani ja vielä samassa kirjoituksessa Meat Loafin ja Celine Dionin. Julma teko, tiedän sen. Mutta tämä oli pakko tuoda julki.
On erittäin todennäköistä, että blogini räjähtää tuskasta, sillä sen konemieli ei kestä niitä ykkösiä ja nollia, joista muodustuvat noiden kahden epäpyhän belsebuubin nimet. Nimet, joita en enää koskaan voi lausua ääneen (sillä äänihuuleni rampauttivat itsensä jo pelkästä ajatuksesta).
Mihin on ranskalainen astunut, siellä ei kulttuuri kuki
olen täysin samaa mieltä.
Tässä yhteydessä on hyvä sitten korostaa seuraavaa.
Monet joita rahvas pitää ranskalaisina ovat jotakin muuta.
Bizet oli baski/katalaani.
Markiisi Dumas osittain Haitista.
Napoleonin syntymätodistukseen pistetty nimi oli Buonabarte, ja oli kuukauista kiinni, ettei hän ollut syntynyt Italiassa.
Sartre oli juuriltaan Lothingenista.
Yves Montand oli oikeasti Ivo Livi.
Charles Aznavour oli Armenialainen (Kirk Douglasin oikea nimi muutoin oli Issur Danilovits Demski, ja hänen poikansa Mikhail Issurovits…)
Jean Reno on Espanjasta…
aivan. ja matti klingekin, vaikka toisin yleisesti luullaan, on alunperin suomalainen
Tosin Klinge on osaksi venäläinen.
Itse asiassa Harvat on myös suomalainen, mutta Monet ranskalainen.
Hehee pojat…joo mutta mites sitten Shania Twain, Alanis Morissette, Paula Anka, Leonard Cohen, Avril Lavigne…No Paula Anka on ainakin libanonilaistaustainen Wikipedian mukaan, mutta entäs nämä muut kanadalaiset taiturit? Osaatteko sanoa ovatko kanadalaisia vai kanadanranskalaisia vai ihan jotain muuta???
Jacques-Yves Cousteau on ainakin ranskalainen! Qui.
Shania Twain on henkisesti teksasilainen, Alanis on henkisesti intialainen, paul anka on las vegasilainen…. tärkeintä on kuitenkin se, ettei edes henkisellä tasolla tunnustaudu ranskalaiseksi. Ranskan aika oli 200 vuotta sitten, nyt uudet tuulet puhaltavat.
Tuossa listassa oli yksi tuttu nimi