jump to navigation

Ajan hammas ja teekupit Thursday, December 14, 2006

Posted by Sami Oinonen in design, innovaatiot.
trackback

stain-tea-cups.jpg
Usein sitä tulee katsottua pinttynyttä kahvikuppia ja taivasteltua, että uskaltaako siitä enää juoda yhtään mitään menettämättä ikeniään lopullisesti. Brittisuunnittelija Bethan Laura Wood on kääntänyt päälaelleen ajatuksen siitä, että tuotteen kuluminen olisi jollain tavalla pahasta. Sehän on hienoa!

Hänen Stain-teekuppisarjansa paranee iän myötä. Mitä enemmän kuppeja käytetään, sitä selkeämmäksi kupin mehiläiskennokuvio tulee. Ehkä tällä tavoin kuppeihin kiintyy entistä enemmän. Sitähän saattaa maanisena seurailla kuvion kehittymistä. “Valokuva kupista päivässä kymmenen vuoden ajan”-projekti kuulostaa itse asiassa hyvältä idealta.

Minulla on erittäin paha tapa jättää teekuppi aina puolilleen. Jos kuppini olisi Stain-mallia, olisi minun erittäin helppo tunnistaa omani tietyn ajan jälkeen.

Noissa kupeissa on samaa osin ehkä käänteistä klangia kuin ruotsalaisen Interactive Instituten UV-säteilyyn reagoivassa tapetissa ja ajan myötä kuvionsa menettävissä kaakeleissa.

Advertisements

Comments»

1. Petja Jäppinen - Thursday, December 14, 2006

Tekniikka on salaisuus, mutta tarkoitus olisi valmistaa itselleni takki, jossa kuvio vaihtuu hitaasti, noin kahdessa vuodessa.

2. Sami Oinonen - Thursday, December 14, 2006

jos tekniikkasi ei ole kuluminen, se kannattaisi kai patentoida rinti-rinti 🙂

3. Petja Jäppinen - Friday, December 15, 2006

Mulla on tämä juttu, että on periaatteessa 5 koulutusta, ollut sitten töissä ihan muissa tehtävissä ja Talentumilla ollessa tuli käydyksi messuilla aktiivisesti.

Kun sitten katselee vaikkapa jotakin vesileikkauslaitetta messuilla ja naksahtaakin mieleen jotakin, jota on suutarin opissa oppinut, syntyy jotakin uutta.r

Erään kerran, kun oli töissä pienessä IT-firmassa, yhdistin sen mitä olin oppinut vaatturina ja raksalla ja eräässä teknologiaongelmassa säästettiin kaksi viikkoa aikaa ja 20 000 rahaa, kun sovellettiin mun oivallustani.

Tekniikka oli sama kuin saumurissa, mittakaava sama kuin raksalla ja kohteena tietotekniikka.

4. Mari Koo - Friday, December 15, 2006

Tämä on kyllä mainio oivallus!

Tiedän ihmisiä, jotka eivät voi juoda kahviaan kupeista, joiden sisäpinta on tumma: mitenkähän he mahtavat suhtautua näihin?

5. Sami Oinonen - Friday, December 15, 2006

petja: jep, jonkin opitun ja koetun soveltaminen jossain uudessa ympäristössä on hyvin hedelmällistä uusien innovaatioiden kannalta, itsekin olen huomannut asian näin olevan. ja aiheesta löytyy kilometrikaupalla tutkimusdataa. vaikka onhan tuo muutenkin pävänselvää.

mari koo: niin kyllä onkin hieno keksintö. Ehkä ratkaiu noille sisäpinnan kyttääjille olisi musta kuppi, joka sitten vaalenisi ajan kuluessa.

Tuosta Stain-kupista voisi tulla hitti, toivon ainakin niin.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: