jump to navigation

Kahvia, huumeita ja kaljaa Wednesday, December 20, 2006

Posted by Sami Oinonen in brändit, trendit.
trackback

dweebs-horndogs-and-geezers.jpg
Armoitettu ajattelija Nicholas Carr on tehnyt yllättävän havainnon. Suosittuja hakukoneita käyttävät täysin erilaiset ihmiset! Alla olevat top 10-listaukset ovat korutonta kertomaa.

Google Yahoo! AOL
1. Bebo
2. Myspace
3. World Cup
4. Metacafe
5. Radioblog
6. Wikipedia
7. Video
8. Rebelde
9. Mininova
10. Wiki
1. Britney Spears
2. WWE
3. Shakira
4. Jessica Simpson
5. Paris Hilton
6. American Idol
7. Beyonce Knowles
8. Chris Brown
9. Pamela Anderson
10. Lindsay Lohan
1. Weather
2. Dictionary
3. Dogs
4. American Idol
5. Maps
6. Cars
7. Games
8. Tattoo
9. Horoscopes
10. Lyrics

Taulukkoa lukemalla on siis päivänselvää, että Googlea käyttävät eniten propellipäät, Yahoota kiimakollit ja AOL:ia vanhat äijät. (Dweebs, horndogs and geezers). Tulokset ovat toki hieman jenkkipainotteisia, mutta suuntaa antavia ja olisi mielenkiintoista tietää miten pätevät sellaisilla markkinoilla, joilla löytyy noista hakukoneista lokaalit versiot tai samankaltaisia lokaaleja hakukoneita.

Joitain kummallisuuksia noissa listauksissa tosin on. Esim. propellipäiden tv-ohjelmistoon tuskin kuuluu meksikolainen saippusarja (Rebelde). Toisaalta, olen erittäin ylpeä siitä, että eurooppalainen jalkapallo, työ älypelien äpärälapsi, on geekmiesten faviksia ja sijalla 3. Testosteronivauhtipyörien top 10-lista näyttää juuri sellaiselta kuin sen pitääkin. Ainoa miespuolinen särö on räppäri, näemmä, Chris Brown. En edes lähde arvailemaan mistä tuo entry johtuu. Gubbekategorian ainoa outo ilmestys on mielestäni “Maps”. Mitä ihmettä niillä kartoilla tekee, jos päivät menee sohvanpohjalla?

Veikkaan, että Carrin paljastus saa mainostajat kaikkoamaan Googlen hoteista Yahoon ja AOL:n syliin, sillä aika hankala sitä mihinkään “wikipedia”-haun kylkeen mitään mainoksia on läiskäistä. Mutta kuumat misut ja kaarat myyvät aina.

Carr huomauttaa vielä toisen lähteen kautta, että pari vuotta sitten Googlen suosituimmat olivat samankaltaisia kuin mitä Yahoolla tänä päivänä. Kuulostaa järkevältä. Hurjista pojista kasvaa arvostettuja yhteiskunnan jäseniä.

Toisaalta, kuinkahan monta vuotta kestää siihen, kunnes Googlen lista näyttää siltä mitä AOL on tänään? Googlen himokäyttäjänä tuo trendi ei näytä hyvältä.

Advertisements

Comments»

1. A.G. - Wednesday, December 20, 2006

Kaipa ne jenkkigubbet haeskelevat parasta reittiä ajaa se U-Haulin paku Floridaan eläkepäiville?

2. Sami Oinonen - Wednesday, December 20, 2006

A.G. : Ehkä, mutta kyllä Florida on jo aika passe. Nyt siirrytään sieltä South/North Carolinaan. Kohta he ovat kaikkialla.

3. Petja Jäppinen - Wednesday, December 20, 2006

a) Mun sivuille tullaan hakukoneilla noin 5-8% kokonaiskävijämäärästä. Siitä puolestaan suuuuurin osa on googlella.
Yahoo kävijöitä on muutama, silloin tällöin.

b) Kasvihuone ilmilö tekee Floridasta entisen. Metrin vedenpinnan nousu riittää tekemään 2 miljoonaa ihmistä kodittomiksi.

4. Sami Oinonen - Wednesday, December 20, 2006

petja: mulla ei ole mitään käsitystä mistä ihmiset tulevat, paikoin tämä wordpressin aneeminen tarjonta pännii, mutta onneksi sitä kestää yleensä vain hetkisen

jep, ovat jo eläkeläiset tajunneet sen mitä valtio kieltää

5. Qtea - Thursday, December 21, 2006

Sami, jos wordpressin tarjonta pännii, niin kokeile Statscounteria, se on iisi asentaa (luultavasti myös wordpressiin: leikkaa-liimaa lyhyt javascript-pätkä sivupalkkiisi), rekisteröityminen on vaivatonta ja se osaa eritellä myös hakukoneet. Hyvät statistiikat tekevät bloggaamisesta kyllä paljon antoisampaa kun vähän näkee, että mitkä teemat vetävät ja mitkä reitit tuovat ihmisiä blogiin.

6. Sami Oinonen - Thursday, December 21, 2006

Qtea: kiitos vinkistä, mutta käsittääkseni wordpress.comiin ei saa asentaa noita javascript-juttuja. joku turvallisuusjuttu kai. Statistiikasta on kyllä hyötyä ainakin lukijakunnan ymmärtämisessä, mutta tällaiseen harrastuskirjoitteluun en jaksa ehkä lähteä puukottamaan mitään monimutkaisempaa

7. Petja Jäppinen - Thursday, December 21, 2006

Mulla on serverillä jotakin statistikkaohjelmia, joitten nimiä en edes muista. Neljä eri softaa, jotka antavat itse asiassa välillä aika rajustikin ristiriitaista tietoa, erot pariakymmentä prosenttia, mutta niistä sitten arvioin tai teen keski-arvoarvansaa kävijämäärien suhteen.
Tarkkailevat paits julkistablogiani, muutamaa muuta juttua.

Itse olen aivan kämy tekniikan ja ohjelmien kanssa, enkä ole asentanut niistä mitään itse, vaan kaverit auttelee aina kun ehtivät.
Nyt itseasiassa tarvitsisin apua erään kirjastosysteemin kanssa.
Minä vaan juon ja pissaan.

8. Sami Oinonen - Thursday, December 21, 2006

joo kaiken tuon teknisen viilailun, että tästäkin blogista tulisi turboahdettu lukijamagneetti, voisi ulkoistaa jollekin asiaan täysin vihkiytyneelle taholle… ja sitten seksikkään sisällön kirjoittamisen voisi ulkoistaa myös, naapurin Kjellin kanssa olen jo jutellut että voisko se kirjoittaa Sami Oinonen-nimellä myös 🙂

9. Petja Jäppinen - Thursday, December 21, 2006

Voiko onanian ulkoistaa?

10. Kalevi Hänninen - Monday, February 19, 2007

“joilla löytyy noista hakukoneista lokaalit versiot tai samankaltaisia lokaaleja hakukoneita.”

Hienoa: LOKAALIT versiot, LOKAALIT hakukoneet.

“Paikallinen” kuulostaisi enemmän suomelta.

11. Sami Oinonen - Monday, February 19, 2007

totta: mutta ainakin olen johdonmukaisesti lokaalin kannalla. Yksi tärkeimpiä syitä tämän blogin perustamiselle oli se, että halusin parantaa olematonta kirjoitetun suomenkielen taitoani, viimeiset +10 vuotta on mennyt lähes täysin englannilla, lokaali lienee niitä peruja, enkä sitä edes huomannut ennen kuin vasta nyt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: