jump to navigation

Paras joululahjani Monday, December 25, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

smack-the-pony-love-train.jpgNäin vanhemmiten sitä ei enää jaksa innostua joululahjoistakaan. Saaminen ei ole enää niin olennaista.

On tärkeämpää, että itse saa antaa ja jakaa iloa. On tärkeämpää, että voi vain nauttia Joulun rauhasta ehkäpä seuranaan lasillinen ikenet napakoiksi vetävää pähkinäistä kinkkuviiniä Meursault-Perrieresiä, tai viettää hetki hiirenkorville luetun Paul Austerin The Book of Illusionsin kera, tai vain käydä älyllistä debattia globalisaatiodiskurssin huomisesta.

Mutta yksi joululahja oli ylitse muiden, yksi joka tarjoaa onnen hetkiä vielä pitkälle ensi viikon puolelle. Se ei ollut radio-ohjattava Formula 1-auto, josta jo onnistuin hajottamaan päreiksi oikean etupyörän ilmanohjaimen, eikä Meccano-rakennussarjakaan, josta saa taiottua kokonaista 11 erilaista miehen ja koneen liittoa ylistävää kapinetta helikopterista vinssiin! (Niin ja jos oikein tarkkoja ollaan niin eiväthän nuo minun lahjojani virallisesti olleet, mutta minulle suoduin oikeuksin päätin kuitenkin perehtyä niiden toimintaan perinpohjin, ettei jälkikasvulle tulisi sitten mitään ongelmia.)

No mutta, paras joululahjani oli The Best of Smack The Pony, 80 minuuttinen dvd tämän hulvattoman brittikomediasarjan parhaimmista paloista. Doon Mackichanin, Fiona Allenin ja Sally Phillipsin tähdittämä ja kirjoittama sarja on parasta brittikomiikkaa, joka sinänsä on universumin parasta, sitten Monty Pythonin. Sarjan parhaimmasta päästä olivat mm. deittivideosketsit (katso), kuten kuvan “Come Aboard The Love Train”-Leslie (37v.) tai Merin (27v.), jolle on kirjoitettu yksi brittikomedian suurista helmistä. Hän toteaa:

You know, when you are at the beach and you pick up a shell you can hear the sea. Well, if you pick up your shoe, do you think you can hear your footsteps?

Ja kiitos Internetin, Google Video ja Youtube tarjoavat rakeisia maistiaisia meille kaikille.


Ja mitä tulee viime vuoden parhaimpaan joululahjaani, niin se voiveitsi on näin vuoden kestävyystestin jälkeen osoittautunut mahtavaksi voitelijaksi. En ole koskaan pitänyt kädessäni tuotetta, joka sopisi käteeni niin hyvin, kuin kaulittu piparkakkutaikina. Tuorein Muoto-lehti on oikeassa. Se on tulevaisuuden klassikko.

Advertisements

Comments»

1. Kuraattori - Tuesday, December 26, 2006

Oh, smack the pony! Virallisesti kateellinen täällä näin on. Minä siis.

2. Sami Oinonen - Tuesday, December 26, 2006

No, älä huoli, kyllä noita hauskoja pätkiä Google Videosta löytyy aika kattavasti. Amazon UK:sta saa. Oli mulla ennen VHS:llä myös, mutta kun ei enää ole nauhuriakaan, niin oli hyvä päivittää näin.

3. Ms Zepander - Thursday, December 28, 2006

Voiko smäkkäristä muka irrottaa 80 _parasta_ minuuttia?

Mul on ne kaikki. Naturellemente.

4. Sami Oinonen - Thursday, December 28, 2006

ms z: no ei oikeastaan voi, siinähän on kaikki parasta, onhan mullakin luonnollisesti ne kaikki mutta vhs:nä nurkassa pölyttymässä, sen takia dvd-päivitys saa kelvata toistaiseksi.

5. Pirkka - Thursday, December 28, 2006

80 parhaan minuutin irroittaminen on mahdotonta. Mutta minkäs teet, kun alkuperäiset VHS-nauhat ovat kadonneet muutossa? Pakko oli tyytyä kokoelmaan, mutta onhan se nyt ennenkuulumatonta, ettei koko sarjaa saa vielä mistään DVD:llä. Se on huutava vääryys, sanon ma.

6. Sami Oinonen - Thursday, December 28, 2006

pirkka: älä muuta viserrä


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: