jump to navigation

Sinun blogisi, tiivistettynä Friday, December 29, 2006

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

Vuosi loppuu, on siis aika joko kylmänviileästi deletoida To Do-listaa tyhjäksi, mikä sinänsä on vapauttava kokemus, tai vastavirtaan soutaen suorittaa velvoitteitaan. Aiemmin tänä vuonna, kun vielä koin olevani ainakin henkisesti blogineitsyt, niin muuan blogitaivaan majakka, eräs Janne nimeltään, haastoi minut kehittämään “jumalaisen meemin“. En ole tätä suoranaista taisteluhanskan irvokasta läpsäisyä persikkaposkeltani unohtanut en. Tässä se tulee: Vuoden 2006 Paras Meemi kategoriassa Jumalaiset Meemit. Ha!

Täydellinen blogikirjoitus

Luo täydellinen, yhden virkkeen mittainen blogikirjoitus kolmesta suomalaisesta blogista. Ensimmäisen blogin täytyy olla omasi, toinen sinulle uusi blogi, jonka olet löytänyt viimeisen kuukauden sisällä ja kolmas se blogi, jota haluaisit kirjoittaa, jos sitä ei olisi jo olemassa.

Tässä minun blogit:

ITSEANALYYSI:
Modernin miehen tuho on vahvasti liioiteltu härskiä jeesustelua, sillä me suunsa hohtimiksi nikkaroineet tee-se-itse-miehet, jotka innovoimme funktionaalisten design-kodinkoneidemme ja kromattujen mekaanisten pyhättöjemme labyrinteissä, voimme uppoutua eklektisen musiikkimakumme pauloihin tai henkilökohtaisen brändimme arvonnousun vaalimiseen milloin haluamme.

UUSI LÖYTÖ: Esinetarinoita
Yhytin tänään kodintavaraliikkeestä mielenkiintoisen vasenkätisille suunnatun teesihvilän ja jäin pohtimaan voisiko se kenties sellaisenaan toimia myös markkinoilla ja kulttuureissa, joilla vasenta kättä on totuttu perinteisesti käyttämään lähinnä saniteettitiloissa wc-paperin orgaanisena korvikkeena.

IHANNEBLOGI: Luksus*
Brasilialainen tekstiilitaiteilija-kiropraktikko Jorge Morel del Munoz yhdistää bysanttilaisiin kaftoihinsa niin pampojen ajattomuutta kuin myös häivähdyksen Sao Paolon slummien vihmaisesta eloonjäämistaistelusta luoden kontrastin, joilla tämän symbolisen ja todentuntuisesti raskaan vaatteen kantaja viestii ympäristölleen niin tuskasta kuin myös kehoa lämmittävästä toivosta.

Osallistukoon ken tahtoo, sillä eihän meemi olisi modernin ajan suusta-suuhun perimää jos sitä pakottamalla tuputtaisi. Minulla proosamoottori karkasi hivenen käsistä, mutta ei siitä virkkeestä tarvitse välttämättä kilometrin mittaista tehdä, vaikken nyt kenenkään luovuutta halua turhaan kahlita. Suoraan sanottuna en tiedä, onko tätä meemiä aiemmin tehty. Ja olen niin laiska, etten viitsi meemilingoista tätä tarkastaa. Mutta oli niin tai näin, niin minä olen sitten tämän perusidean varastanut vähintään Wiredin taannoisesta hauskasta artikkelista.

Mutta miksi tämä on Vuoden 2006 Paras Meemi kategoriassa Jumalaiset Meemit? Tähän on neljä syytä.

  1. Tulet huomaamaan, että oma käsityksesi blogistasi poikeaa suuresti siitä, mitä muut siitä ajattelevat. Tämä on, ja tulet sen viimeistään kiikkustuolissa oivaltamaan, erittäin vapauttava löydös.
  2. Tähän meemiin osallistumalla paljastat, oletko itse asiassa lukenut yhtään suomalaista blogia säännöllisesti omasi lisäksi vai oletko tehnyt kuten minä eli vain merkannut rss-lukijastasi kaikki tilaamasi aika ajoin luetuksi. Lukeminen on niin last season, tilaaminen on kuuminta shittiä. Vai onko sittenkään? Ehkä nyt viimeistään on aika lukea jotain.
  3. Riippumatta siitä oletko lukenut vai et, niin kolme täydellistä blogientryäsi paljastavat heti, osaatko tiivistää lukemastasi olennaisen vai pystytkö vain suoltamaan äärimmäisen syvämietteiseltä näyttävää tekstiä kilometritolkulla ilman mitään sen suurempaa synteesiä, oivallusta tai mitään sellaista, joka voisi ketään nopeaälyistä oman elämänsä jaritervoa kiinnostaa edes sen vertaa, että sitä sarkasmin keinoin kommentoisi tai olisi kommentoimatta, sillä onhan sekin tässä verkottuneessa maailmassa jo kannanotto sinänsä.
  4. Blogientryjesin kohteet (pl. itsesi) ja heidän kommenttinsa aikaansaannoksistasi paljastavat, onko blogimaailmassa tilaa huumorille, vai onko se vain kylmä, kolkko datamatriisi, kyberavaruuden musta portti jonnekin, missä edes blogien tilastoja vertailemalla ei saa viiden sekunnin keskustelua aikaiseksi.

Tämä on ehdottomasti viimeinen meemi missä aion olla osallisena enää koskaan…tämän vuoden puolella. Tämän vuoden meemisaldoni lienee siinä kymmenen kieppeillä. Se on täydet “kymmenen kieppeillä” enemmän kuin mihin ajattelin osallistuvani vuoden alussa. Tämä on toisaalta ymmärettävää, sillä vuosi sitten en tiennyt mitä meemi tarkoittaa. Mutta ehkä ensi vuonna uudet kujeet. Ei näitä aina jaa-aa-aksa.

Advertisements

Comments»

1. nieminensundell :-) - Friday, December 29, 2006

Hihhiii. Hyvä tiivistys Esinetarinoista. Ja nimenomaan teesihvilä. Minä kun en juo kahvia 🙂

2. helanes - Friday, December 29, 2006

Herramunjee näitä meemejä, kommentoin tyttölasten sivustoilla. Minua valistettiin: Kyllä miehetkin meemeilevät. Niinaina.

3. Sami Oinonen - Friday, December 29, 2006

nieminensundell: Kiitos. Aika helppo tuo tiivistelmä oli tehdä, sillä minähän olen itse asiassa lukenut blogiasi 🙂

helanes: Siis, lue: “Kyllä miehetkin haluavat välittää modernin aikamme kulttuurin hippusia eteenpäin”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: