jump to navigation

Yksi tukkituoli, kiitos! Saturday, December 30, 2006

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

droog-tree-trunk-bench.jpgMaineikas hollantilainen desingkollektiivi Droog on niin maineikas, että he voivat tehdä mitä vain ja designmaailma komppaa aaltoina. He voivat aivan kevyesti veloittaa esim. kevyet viisi tuhatta euroa kuvan tukkituolista. Droog on jopa niin maineikas, että he voivat pyytää sinua itseäsi toimittamaan tuoliin tarvittavan tukin.

Eli sinä maksat viisi tuhatta euroa pelkistä päheän näköisistä pronssisista tuolin selkänojista. Kuulostaa asialliselta, sillä onhan kokonaisuus sentään sitten Droogin suunnittelema. Designbrändin, joka nostaa tuolisi jälleenmyyntiarvoa, jos nyt joskus haluaisit tukistasi luopua.

Tuolin toimitusaika on 8-10 viikkoa. Tähän ei tietenkään lasketa sitä aikaa, mikä sinulla kuluu oikean tukin valintaan suomalaisesta metsästäsi ja sen kuljettamiseen Hollantiin työstettäväksi. Sillä onko Hollannissa edes jylhiä tukkeja? Se kyllä selittäisi Droogin alkuperäisen idean. Eräänlaista kaipuuta suurten tukkimetsien huminaan.

Aika arkinen kapistushan tuo loppujen lopuksi täällä vihreän kullan maassa olisi. Ehkä olisi parempi vain kasvattaa itse omat tuolinsa.

[Better Living Through Design]

Advertisements

Comments»

1. B_a_s_e - Saturday, December 30, 2006

Äääh.. niiden kasvattamiseen menee 5 vuotta. Minä tahdon istua NYT.

2. Sami Oinonen - Saturday, December 30, 2006

B_a_s_e: Jep, tuolin kasvattaminen on pitkäjänteistä puuhaa, mutta ainakin siitä tulisi juuri sellainen kun olet halunnut …siis viisi vuotta sitten.

3. Petja Jäppinen - Saturday, December 30, 2006

Siis tämä vaivaa minua oikeasti.
Halvat vitsit kelpaavat muotoilusta.
Ihan sama juttu kuin niitten siivekkäitten lamppujen kanssa.
Ei vaivaa, ei työtä eikä omaperäisyyttä.

Tosin katetta on on, mutta se kuuluu ekonomiaan, eikä deisingiin.

4. Sami Oinonen - Saturday, December 30, 2006

petja: ymmärrän tuskaasi, mielestäni tuo droogin esimerkki on täysin ala-arvoista maineella ratsastamista, se enkelilamppu oli yksinkertaisen oivaltava, tosin julmetun kallis, siinä oli ideaa. Tuossa pöllissä ei. Mutta tuo onkin Droog designia, joten kelvannee monelle nielemättä.

5. Petja Jäppinen - Saturday, December 30, 2006

Blogiasi seuraa eräs kamuni, jolla olisi paljon sanottavaa, mutta ei perkele halua sanoa julkisesti. On seurannut tätä muotoilupuolta Espanjasta, Belgiasta, Ranskasta ja Eestistä. Hänen mukaan tietty demokraattisuus on muotoilun suurimpia ongelmia.
Paskaa ei saa sanoa paskaksi, jotta ei leimautuisi elitistiksi ja epädemokraattiseksi.
Claude voisi itse tulla sanomaan…

6. Sami Oinonen - Saturday, December 30, 2006

Niinhän se taitaa olla, herran pelko on viisauden alku. Minulla ei ole mitään menetettävää tosin ja voinkin riemurinnoin kujerrella, että tuo Droogin tuoli on P-A-S-K-A, urpoin idea pitkään aikaan. Jopas helpotti. Olisi tietysti pitänyt sanoa se tuossa kirjoituksessa, mutta eihän niitä kukaan lue, vaan kommentteja. Tai…sen olen vuosien varrella oppinut, että tärkeät asiat on kirjoituksessa aina suluissa (tämä on totuus) ja todella tärkeät asiat rivien välissä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: