jump to navigation

Juota ne unholaan, suomipoika! Saturday, January 6, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, musiikki.
trackback

trevor-dunn.jpgTrevor Dunn on aikamme merkittävimpiä basisteja. No, mitäpä minä bassonsoitosta tietäisin, mutta hänen täytyy olla, sillä hänhän oli sentään maailman parhaimman bändin basisti.

Trevorilla on maailman paras amerikkalaisen basistin ylläpitämä webbisivusto. Saitin parhainta antia ovat hänen uutispalstansa “News and Gnashing” (Uutisia ja hammasten kiristelyä) ja “Your Questions / My Answers“, jossa hän vastailee kaltaisekseen älykköbasistiksi aikovien muusikonalkujen paikoin hyvinkin syvällä soutaviin kysymyksiin musiikin tarkoituksesta. Vastauksista huokuu Trevorin rakkaus musiikkiin ja hänen aito halunsa auttaa vaikkukorvia eteenpäin valitsemallaan kivisellä tiellä. Trevor on hieno ihminen.

On toki myös hienoa, että hän päivittää saittiaan vain noin kerran vuodessa. Tämä ei haittaa, sillä laatu korvaa määrän. Asia, josta minulla on vielä paljon opittavaa.

Viimeisimmässä Q&A:ssa hän neuvoo mm. erästä katkeroitunutta suomalaista basistinalkua elämässään eteenpäin. Suomipoika kysyy neuvottomana Isä-Trevorilta:

Hey there. I’m just a young basist from Finland, and near graduation from school, and got some questions. First, I’m in a band with some a bit skilled people, but they seem to want to play powermetal or some guitar centered rock featuring 4/4 basses (I’m not too into powermetal nor 4/4 basses) So I was thinking is it worth it to concentrate on this band? I mean they’ve been my mates for ages but they won’t give me any credit/ anything exciting to do.

Ja Trevor vastaa niin kuin vapahtaja opetuslapselleen vain voi:

I’ve seen this question/dilemma before. What’s more important to you, your friends or your search for something more interesting that will inspire you? If you’re not into it, it will eventually eat away at you. Why exactly are they your friends? Sounds like you have nothing in common.

Vanhana Suomen-kävijänä hän osoittaa meille myös tietävänsä mistä narusta suomalaista kannattaa vetää, jos todella haluaa päästä tylsimyksistä eroon.

You say you’re Finish? Get them drunk and then let them fall asleep on their backs.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: