jump to navigation

Me.Myself.My Camera phone. Monday, January 8, 2007

Posted by Sami Oinonen in taide.
trackback

sko1.jpg

Vaikka kamerakännykät ovat jo arkipäivää, valtaosa niillä otetuista valokuvista on millä tahansa kriteeristöllä tarkasteltuna ala-arvoisia.

Tämä introspektiivinen yhden kuvan kuvatutkielma on katsaus mielikuvituksettomuuteen, johon miljoonat ja taas miljoonat kamerakännyköiden omistajat syyllistyvät. He tuottavat tähän jo kyllästettyyn bittimaailmaan tauotonta visuaalista kohinaa, jota vahvistavat kasvoton Internet valokuvapalveluineen ja blogeineen.

Tämä tutkielma herättää meidät pohtimaan, pitäisikö kamerakännyköiden käyttöliittymiä monimutkaistaa niin, että valtaosa puhelinten omistajista jättäisi kuvaamisen sikseen. Olisimmeko tällöin onnellisempia ja tuottavampia yhteiskunnan toimijoita? Olisiko maailma tällöin parempi paikka?

Advertisements

Comments»

1. erkka - Tuesday, January 9, 2007

Toisaalta samalla logiikalla voisi sotkea blogipalvelujen käyttöliittymät, jotta bittimaailma säästyisi turhanpäiväisten kirjoitusten aiheuttamalta kohinalta 😉

2. Sami Oinonen - Tuesday, January 9, 2007

Tottakai juuri näin. Tämä minunkin sisällönhallintatyökaluni on toivottoman yksinkertainen, yht’äkkiä sitä vain huomaa kirjoittavansa jotain jonninjoutavaa ikään kuin automatico. Eri asia olisi jos kirjaimet hyppisivät tekstiboksissa sinne sun tänne tai jos tuo “Write post” hanikka vaihtaisi täysin summamutikassa päivästä toiseen paikkaansa valikkorakenteessa. Loppuisi touhottaminen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: