jump to navigation

Sananvapauden puolesta Tuesday, January 9, 2007

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot, tee-se-itse.
trackback

freebeer.jpgAvoimen elämän hurmoshenkisen manifestin parhaimpia esimerkkejä on tanskalainen vapaan lähdekoodin olut, Free Beer.

Tämä alunperin kööpenhaminalaisen taidekollektiivi Superflexin ja Köpiksen teekkareiden neronleimaus on edennyt kolmanteen versioonsa.

V3.0 on koodinimeltään Skands ja sen resepti on ladattavissa verkosta tee-se-itse-bisseistien iloksi Creative Commons-lisenssillä. Free Beer on kiitänyt jo Amerikanmaalle ja Free Beer-kollektiivi toteaakin iloisena:

A batch of FREE BEER was made at the micro brewery BREW IT UP in Sacremento California. It was made from the 3.0 recipe and tasted lovely.

Free Beerin versio 3 eroaa v2.0:sta (koodinimeltään “Apollo”) merkittävästi, muutama elintärkeä bugi on korjattu ja humala suorastaan singahtelee sieraimista. Jo kivikautinen v1.0 (koodinimeltään “Samvirke”) oli puolestaan niin buginen, että senhän huhuttiin kaatavan käyttäjiä ja pisaratartunnan kautta kanssaihmisiä jo muutamasta tuopillisesta.

Free Beerissä on edelleenkin pikkubugeja, joista mm. känni napsahtaa niks-naks ja aamulla lekaveitikka takoo schlageria ohimoon. Mutta FB on kirvoittanut kaikesta pykimisestään huolimatta ylistäviä kommentteja. Kuten muuan nörttisaitti Slashdotin asiantuntija parhaiten on todennut:

As everyone knows free beer will make you drink more and get drunk. When you get drunk you will speak more freely. So it will be free speach by free beer.

Nyt kaikki siis panemaan kunnon kotikaljat. Ei enää koskaan sitä päijänteen pohjaveden näköistä ja makuista lapparia tai muita metakaljoja. Tee itse älykköoluesi ja valloita keskustelukumppanisi säkenöivillä veisuillasi niukkuuden laeista, avoimesta elämästä, ja hyvinvoinnista. Mutta mistähän niitä panimoita saisi?

[Free Beer – free as in free speech]

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: