jump to navigation

Hyvästi pelimannihenki Wednesday, January 10, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

emptiness-2.jpg
Tämänpäiväinen Hesari toteaa, että Seppo (Sedu) Koskinen, tuo apokalyptinen tasapäistävien ravintoloiden rukoilijasirkka, on laajentamassa Pahantähteään ulottumaan festarielämään. Hän on ostanut Raumanmeren Juhannuksen, teinien kesäparatiisin. Voi Knossos meitä suomalaisia, mihin tämä kaikki päättyykään?

Onko seuraavana vuorossa kenties Kaustisen kansanmusiikkifestivaalit tai peräti Lieksan Vaskiviikot? Sedu-setä auttaa festarit plussalle ja bileet kuntoon. Pelimannit kaakkoon ja vasket valssaamoon ja tilalle vetyperoksidilyylejä pvc-hameissaan kiemurtelemaan stagelle eurojenkan tahtiin. Toimii.

No, minulla on oikeus kritisoida Sedua, sillä olen käynyt kerran yhdessä hänen ravintolassaan. Vierailu Studio 54:sessa ei ollut tosin minun valintani, mutta seuran pyynnöstä sitä tekee mitä suisidaalisempia liikkeitä. Itse olisin tietenkin valinnut kohteeksi samassa helsinkiläisessä kiinteistössä sijaitsevan Corona-baarin, seurakseni jonkin keskiketterän lagerin ja paukutellut säälittävää snooker-egoani noin nelisen tuntia, tai mitä se nyt kestää kun nollakompetenssilla varustettu egoisti päästetään biljardin kimppuun. Studio 54:sesta jäi mieleen valtavat diskopallot, mikä sinänsä on hienoa, ja…ja… ja?

Täytyy kyllä nostaa Sedulle hattua, sillä kymmenessä vuodessa hänen Seppo Koskinen Ravintolat Oy on noussut Suomen suurimmaksi yksityiseksi ravintola-alan yritykseksi. Yrittäjä ja työllistäjä parhaimmasta päästä. Mutta olen kaikesta huolimatta huolissani kansakuntamme hyvinvoinnnista. Nimittäin, tällä trendillä hän omistaa kymmenen vuoden kuluttua koko Suomen yöelämän, kesäfestarit, opiskelijabileet ja rippikoulu- ja luokkaretki-instituution, sillä kuten Sedu itse toteaa, “lähdemme järjestämään tapahtumia, joissa hyvät bileet ovat avainsana.”

Sedua kohdusta hautaan. Mutta onko kellään enää silloin hauskaa?

Advertisements

Comments»

1. Olli - Wednesday, January 10, 2007

Tarkoittanet Studio 51:tä. Vai oliko Sedulla näppinsä pelissä jo 70-80 -luvun New Yorkissa?

2. Sami Oinonen - Wednesday, January 10, 2007

heh heh 51 joo. Katsoin kirjoittaessani vielä Sedun webbisaitilta ettei varmasti mene se legendaarinen 5? ja Sedun 5? sekaisin kun en ollut varma kumpi on kumpi, mutta Herra S:n saitilla se 51 näytti ihan 54:selta, siksi kömmähdys. Ja no tottakai näytti sillä Sedu on varastanut 54:sen alkuperäisen logonkin ihan yks’yhteen, kurja. Kopioida voi vaikka mitä, mutta miten puhaltaa henkeä asioihin, sitä pohdin.

3. tino - Thursday, January 11, 2007

Suhteellisen scifiltä tuntui lause “…ostanut Raumanmeren juhannuksen”. Billl Gates osti Helsingin vapun! Ostin vaimolleni Savukosken kynttilänpäivän!

4. Sami Oinonen - Thursday, January 11, 2007

tämä oli tarkoitus, Sedulle ei mikään ole pyhää, Raumanmeren Juhannus on käsittääkseni oy tms. joten senhän voi ostaa pois kuleksimasta.

5. P.A.A. - Thursday, January 11, 2007

Vastauksena viimeiseen kysymykseesi: minulla ei ainakaan.

Toisaalta, ehkä Raumanmeren juhannuskaan ei ollut minun makuuni. Käsitykseni helvetistä on nimittäin:
1. päivä: festari, pääesiintyjänä Yö, soittaa hittejään 80-luvulta
2. päivä: festari, pääesiintyjänä Yö, soittaa hittejään 90-luvulta
3. päivä: festari, pääesiintyjänä Yö, soittaa hittejään 2000-luvulta

Terveisiä Oulusta, meilläkin on täällä Onnela 😀


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: