jump to navigation

Rahattomat, lihavat ja onnettomat Thursday, January 18, 2007

Posted by Sami Oinonen in trendit.
trackback

Vitkuttelusta on tulossa kansantauti. Ihanaa huomata, etten ole yksin. Minä ja erittäin monet muut kaltaiseni keksimme aina jotain mukamas tärkeämpää tekemistä ettei meidän tarvitsisi paneutua todella tärkeisiin asiohin, jotka vaatisivat ehdotonta huomiotamme.

Kanadalaisen professori Piers Steelin tuoreen tutkimuksen mukaan, joka muuten kesti kymmenen vuotta ajatellun viiden sijaan, viivyttely on räjähtämässä käsiin. Jos vuonna 1978 noin 5% amerikkalaisista piti itseään kroonisina vitkuttelijoina, niin nyt peräti neljännes on vajonnut vitkuttelun alhoon. Ja mitä amerikkalaiset edellä, sitä muut maat perässä. Näin ne hyvät trendit etenevät.

After 10 years of research on a project that was only supposed to take five years, a Canadian industrial psychologist found in a giant study that not only is procrastination on the rise, it makes people poorer, fatter and unhappier.

Tutkimuksen hälyttävin anti on tuo havainto, että vitkuttelu tekee ihmisistä köyhempiä, lihavempia ja kaiken kaikkiaan onnettomampia.

No miksi asiat ovat näin huonosti? Tästä on syyttäminen etenkin kodin viihde-elektroniikkaa, joka harhauttaa meistä lujatahtoisimmatkin pois olennaisen tekemisestä. Aina voi surffata netissä, näpytellä kännyä, pelata konsolilla jne. Aina voi näprätä jotain. Ja töissäkään ei pääse värkkimaailman lumoista: sähköposti on kalvonheiton päässä, kopiokoneissa on faksit ja snäkkiautomaateissa pyörii tavarat kivasti.

That stupid game Minesweeper — that probably has cost billions of dollars for the whole society…the U.S. gross national product would probably rise by $50 billion if the icon and sound that notifies people of new e-mail suddenly disappear

Psykologi William Knaus, joka on kirjoitanut eloonjäämisoppaita viivyttelijöille jo vuodesta 1977 (niin, mitähän hänkin pakenee), toteaa vielä, että kroonisia viivyttelijöitä on vaikeampi saada tuottaviksi yhteiskunnan jäseniksi kuin on saada alkoholisteja raittiiksi.

Oho! Mutta onneksi minulla ei nyt sentään ole kovin huonosti pullat uunissa. Olen itsediagnoosin perusteella analysoinut itseni hyväksi vitkuttelijaksi.

Advertisements

Comments»

1. Tero Heiskanen - Friday, January 19, 2007

Vitkuttelijoiden kannattaa muistaa myös vitkuttelijoiden oma blogi http://prokrastinaattorit.wordpress.com/ jossa tulee tapahtumaan mullistavia juttuja, jos vaan ylläpitäjät eivät vitkuttele.

2. Sami Oinonen - Friday, January 19, 2007

Ai niin toi vielä, se on loistava blogi, pitihän siihen minunkin jotain kontribuoida, mutta jos huomenna…

3. Kriisi - Sunday, January 21, 2007

Itse kärsin välillä irrationaalisesta huonosta omatunnosta, kun kollega kysyy, että joko luit sen ja sen mailin ja sen ja sen tiedotteen, joka on pudonnut mailboksiin viimeisen vartin aikana.

No en, kun *ttu teen töitä! (Toivoisin, että joskus olisi oikeasti pokkaa tiuskaista tuo ääneen)

4. Sami Oinonen - Monday, January 22, 2007

olen säätänyt sähköpostiohjelman niin, että tsekkaa kerran tunnissa, ettei koko ajan plinkuttele. ja jos joku asia vaatii välitöntä huomiotani, olen ajatellut, että tekstaavat tai soittavat.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: