jump to navigation

Äitis oli! Tuesday, January 30, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

ttu.gifKerrankin sain kunnon sähköpostia. Lähes haasteeksi tulkittava kutsu Vittuilun SM-kilpailuihin, jotka pidetään missäs muualla kuin Joensuussa Rovaniemellä.

Asiassa on vain yksi suuri mutta. On suoranaista “ruotsalaista vittuilua”, kuten legendaarisen Katsastus-elokuvan päähahmo Viltteri sanoisi, se että Vittuilun sm-kisat järjestetään Rovaniemellä. Kuka sinne Rovaniemelle nyt vittu jaksaa soutaa.

Noista kisoistahan tulee eittämättä piirikunnalliset ravintola Pub Tupsun karaokeporukan sisäänlämpiävät olalleläpsyttelet. Normaalia lauantaiörinää.

Sehän kyllä tiedetään, ettei täällä Suomessa ketkään muut kuin me hienovaraisen ja lyyrisen vittuilun luotisuorat, kauniit itäsuomalaiset, osaa vittuilun jaloa taitoa. Ovat ne muutkin kyllä yrittäneet, mutta se nyt on aina sellaista säälittävää vaahtosuista kohkaamista ollut.

Tässähän tulee eittämättä mieleen, että pohjoissuomalaiset kepulikonstein yrittävät riistää Itä-Suomen vittuiluvaltikkaa. Niin kaukana on Rovaniemi. Ei millään pahalla.

Sinänsä on hienoa, että ravintoloitsija Jaakko Puolakka pitää vittuilun hienoa perinnettä yllä. Onhan sekin jotain, kun eihän täällä Suomessa ole edes mitään kunnon vittuilublogiakaan. Toivottavasti joku siellä Rovaniemellä taltioi kisat tiedon valtamereen ja suohonlaulamiset ainakin Fuck Offseista (suom.huom. semifinaali) lähtien.

Advertisements

Comments»

1. Petja Jäppinen - Wednesday, January 31, 2007

Pähkinäsaariseuran entisenä puheenjohtajana haluan puuttua tuollaiseen ikävään toimintaan, että SM-tason kilpailuja järjestetään maamme rajojen ulkopuolella, etenkään sellaisissa lajeissa, joissa sekä olosuhteet että oikea osaaminen kuitenkin löytyvät maamme oikeiden rajojen sisäpuolelta.

Jos Rovaniemellä joitakin kilpailuja pidetään, niin suotakoon niitä sanoa Venäjän Karjalan oblastin piirimestaruuskisan esikarsinnoiksi.

2. kervå - Wednesday, January 31, 2007
3. piu - Wednesday, January 31, 2007

Aivan ehdottomasti vittuilun SM-kisa pitäisi järjestää Kainuussa! Ämmänsaari (nyk. Suomussalmi) voisi olla hyvä paikka jsa ihan vittuillakseen kaikki voisivat olla menemättä ja osallistumatta.

Kainuulainen vittuilukulttuuri oli järkyttävä kokemus kun aikoinaan lappilaisena pikkulikkana siihen korpeen jouduin muuttamaan. Sittemmin olen asunut siellä sun täällä, myös ihanaisessa pääkaupungissamme, mutta vittuilussa ei kukaan voita kainuulaista.Paitsi ehkä Helsingissä asuva vittuuntunut kainuulainen.

4. Sami Oinonen - Wednesday, January 31, 2007

kervå: tiedän, mulla onkin mäkki.

piu: hmm…mun mielestä kainuulaiset on lunkia sakkia, siis meihin itäsuomalaisiin verrattuna. Mulla oli ainakin kovin hauskaa siellä intissä. Kainuulaisten vittuilu, jos ne joskus vittuilevat edes, on suoraa ja härskiä töksäyttelyä, itäsuomalaisten kujeilevan lyyristä.

Parhaimmillaan itäsuomalaisten vittuilu paljastuu sellaiseksi vasta vuosien jälkeen, kohde havahtuu ymmärtämään että “hei sehän on vittuillut mulle kaikki nämä vuodet”. Taidetta.

5. Petja Jäppinen - Wednesday, January 31, 2007

Se että että “itäsuomalaisen” vittuilun huomaa vastaa vuosien kuluttua, ei nyt varsinaisesti johdu niitten kyvystä vittuiluun, vaan heidän kyvystään ymmärtää vittuilua.

Sinänsä koko itäsuomen ajatus on minusta kyseenalainen.

Suomen vittuilun mekka on satakunnassa, jos kohta keskipohjanmaalla on alueita jossa kulttuuriraja on synnyttänyt hyvin mielenkiintoisen vittuiluperinteen.

6. Sami Oinonen - Wednesday, January 31, 2007

Petja: En ole vielä tähän päivään mennessä jaksanut sivistää itseäni siitä missä Satakunta sijaitsee, ilmeisesti ihmisten mielissä samoin kuin Varsinais-Suomi, jonka suurin plussa lienee vain koominen nimensä. Sellainen käsitys on, että sijaitsevat jossain lännessä jossa kuunnellaan Tomas Lediniä, kävellään purkkareissa hampaat hohtaen matkalla pursiseuralle ja väliin tirskautellaan helan kooria. 🙂

7. Jarmo Siivikko - Saturday, February 10, 2007

Ivalolaisen viituiluringin tappina paheksun myös sitä, että lajin SM- kisat järjestetään amatöörien keskellä, eikä Ivalossa, missä vittuilu on jalostettu taiteeksi. Mutta parempi silti näin, kuin karvaisten mettäläisten keskellä jossain Jumalan hylkäämässä Itä- Suomessa

8. Petja Jäppinen - Saturday, February 10, 2007

Miten Suomen vittuilun SM-kisat voivat ylipäänsä olla jossakin rajan takana.
Silkka vittuilua tuommoinen.

9. Sami Oinonen - Saturday, February 10, 2007

Jarmo: Itäsuomalaisten suurin saavutus onkin, että Itä-Suomi on Jumalan hylkäämä. Itäsuomalaiset tietävät että uskontoa ja elämää ei pidä sekoittaa keskenään. Jätettäköön jumaltenkuvat niille, jotka haluavat uskoa muihin kuin itseensä.

Petja: Samaa mieltä, silkkaa vittuilua. Lähempänä pitäisi olla. Tai ehkä ratkaisu on vuosittain maakunnasta toiseen sijoittuva kisa.

10. Jönssi - Monday, February 12, 2007

Rovaniemellä vittuilu ei ole harrastus kuten Itä-Suomessa, se on puhetapa! Ja vaikka kaukana Rovaniemei onkin, niin ei sentään susirajalla. 🙂

11. Sami Oinonen - Monday, February 12, 2007

Jönssi: Se on sitten sinänsä harmi että ne jotka harratuksekseen vittuilevat pärjäävät paremmin siinä kuin ne jotka vittuillen puhelevat tavakseen. Viittan tässä hesarin reportaasiin kisoista. Olivat kuulemma huonot. Laitan tähän lopppuun varmuudeksi vielä hymiön, ettet luule että herkesin vallan vittuilemaan. Faktoja latelin 🙂

12. jaska - Tuesday, January 29, 2008

Nyt pääsee vittuilemaan taas. http://www.vittuilunsm.fi paljastaa, että osakilpailu on nyt myös Kajaanissa, Beerhouse Kalpeassa Kukossa. Vittuilematta mukaan kaikki!
http://www.puolakkaravintolat.net

13. Sami Oinonen - Tuesday, January 29, 2008

Mahtavaa. Harmittavan kaukana tosin. Voisikohan osallistua juutuubin kautta tms.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: