jump to navigation

Menkää pois! Älkää ostako musiikkiamme! Tuesday, January 30, 2007

Posted by Sami Oinonen in musiikki, status quo.
trackback

prr-web-site-sucks-big-time.jpg
Mitä saa kun yhdistetään brittiläisen rockyhtyeen ja brittiläisen webtoimiston luovimmat mielet? Eittämättä maailman karsein bändin promosaitti. Olen viime aikoina antanut itselleni ymmärtää, että yhtyeen, joka haluaa promota itseään mallikkaasti ja modernisti Internetissä tulisi täyttää läsnäolollaan vähintään seuraavat kriteerit:

  1. Tarjota musiikkia kuunneltavaksi,
  2. Tarjota kuvia ja videoita,
  3. Tarjota tietoja bändistä,
  4. Tarjota faneille mahdollisuus keskustella fanittamisensa kohteesta

Bändin markkinoinnin luulisi olevan peruspiirteissään aivan samanlaista kuin minkä muun tahansa tuotteen. Eli rakennetaan tuotteelle joku mielikuva, tuetaan kevyesti faktoilla, paketoidaan kivasti ja viedään markkinoille. Kuluttajat sitten aprikoivat ja vertailevat tuotetta muuhun saman kategorian tuotteeseen ja tekevät valistuneen ostopäätöksen.

Niin yksinkertaista, mutta niin kovin, kovin vaikeaa. Ainakin Pure Reason Revolution-poppoon ilmapäille. Bändin saitin navigaationa toimivat tähdet, joista ryöpsähtää spiraalina esille kunkin tähden alla luuraileva sisältökokonaisuus. Yritä siinä sitten lukea niskoja taittamatta mitä missäkin tähdessä on ja sen jälkeen muistella mitä missäkin oli. Idioottimaista.

Ja ettei tässä olisi vielä kaikki, niin nämä tuomiopäivän kubistit ovat kollektiivisessa hurmeessaan päättäneet keksiä omat standardinsa ikiaikaisille käsitteille. Saitilta on siis aivan turha etsiä termejä kuten “Bio”, “Discography”, Download music” jne. No ei, vaan tottakai siellä leijailee “Proclaimations”, “Harmony”, “Happenings”, “Visions”. Anna mun kaikki kestää näitä luomuhenkisiä kesäketojen seikkailijoita. Ja mitä pitäisi sitten päätellä osioiden kuvauksista, esim:

HARMONY – We looked across from the Astral Tower & observed that they were eating their afternoon ice cream from skulls so we pretended we had not seen them and continued recording

Siis vaikka tämä kaikki olisi huumoria, niin ei naurata. Mikä helvetin arkkityyppinen astraaliprogebändi tämä Pure Reason Revolution oikeastaan on? Ja millaista musiikkia soittavat? No mistä minä tiedän, kun en niitä biisejä mistään kuunneltavaksi asti löytänyt. Ja se niiden MySpace-sivunsakin on tyhjä. Tyhjä!! Kyllähän minäkin, jos bändi minulla olisi, käyttäisin aikaani julkaisemalla Myspace-saitin joka on vielä kolmantena päivänä tyhjä. Kolme päivää täynnä menetettyjä mahdollisuuksia saada joku kiinnostumaan ja ostamaan albumi.

Ja tätä bändiä brittilehdistö paukuttelee seuraavaksi Pink Floydiksi. No, olisi todellakin hienoa saada lisää tietoa. Mutta ei, nämä hyväkkääthän tekevät ihan kaikkensa, ettei vain kukaan ymmärtäisi heistä yhtään mitään, saatikka sitten tykästyisi heihin. Ja minä poika se luulin, että Nina Hagenilla on hieman vaikeahko saitti. No Ninalla kuuluukin olla hieman psykedeelistä virettä. Mutta että arkipäiväisellä progebändillä?

Älkää kuulkaa tulko tänne meidän kunnon kansalaisten Internettiä roskallanne pilaamaan.

Advertisements

Comments»

1. Qtea - Tuesday, January 30, 2007

Ehdotan, että perustetaan oma, kilpaileva Internet. Sisältöä syntyy nopeasti, kun vanhassa Internetissä on niin paljon haukuttavaa. Ei oteta Googlea eikä MySpacea sitten meidän Internetiin, jooko, eihän.

2. Sami Oinonen - Tuesday, January 30, 2007

Qtea: OK. Minä olen ns. inessiivissä. Sellainen kiiltävä tiedonvaltatie, jossa ei ole bitit poikittain ja jossa asiointi sujaa kliketi-klik.

Laitetaan sen nimeksi vaikka The Street, ja sitä hallinoiva taho, joka myöntäisi kaksikilometrisen hakemusnivaskan perusteella entryn mystisen kvalifiointisertifiointiprosessin tuloksena, olisi nimeltään vaikka…vaikka…Global Multimedia Protocol Group.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: