jump to navigation

Katkeraa tilitystä salaliitosta Wednesday, January 31, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

snow-storm.jpg
Sain pysäkointivirhemaksun. Tein virheen, myönnän sen, mutta olosuhteet huomioon ottaen syntini oli pienen pieni. Niin ainakin haluan uskoa. Valitin, tottakai, koska se on mahdollista. “Jos pysäköintivirhemaksu on mielestäsi aiheeton, voit tehdä vastalauseen oheisella lomakkeella. Vastalause on tehtävä kahden viikon kuluessa siitä, kun pysäköintivirhemaksu on saatu tai maksumääräys vastaanotettu.”

Näin siis kirjailin:

VASTALAUSEEN SISÄLTÖ:

Sain pysäköintivirhemaksun perjantaina klo 19.45 Töölössä Oksasenkadun ja Tunturikadun risteyksessä. Syy: Pysäköinti 5 m matkalle ennen suojatietä

Vetoan tässä yleiseen oikeustajuun. Perjantaina oli lumimyrsky Helsingissä, parkkipaikkoja oli täynnä lunta. Pysäköin autoni, aivan kuten olivat muutkin minua ennen jo pysäköineet, eli lähemmäs viittä metriä suojatien reunasta. Ei ollut vaihtoehtoja. Itsellä oli ottamani kuvan mukaan matkaa suojatiehen auton reunasta 50 senttiä. Kadun toisella puolella ollut auto, joka oli siinä jo ennen minua, mutta ei saanut sakkolappua, oli selkeästi suojatiellä. Miksi hän ei mm. saanut sakkoa, mutta minä sain? Miksi ylipäätään sakotettiin?

Ei ole minun oikeustajuni mukaista sakottaa tilanteessa, jossa pysäköijällä ei ole muuta vaihtoehtoa, olosuhteet huomioonottaen. Kaupungin olisi tullut aurata pysäköintipaikat tyhjiksi lumesta. Näin ei kuitenkaan ollut tapahtunut, ja minä olin pakotettu pysäköimaan autoni teatteriesityksen ajaksi kahdeksi tunniksi liian lähelle suojatietä.

Näin jälkikäteen ajatellen katujen auraamattomus  ja pysäköinivirhemaksujen läiskiminen kuulostaa kaupungin salajuonelta tyyliin “Ei aurata niitä teitä, jotta ihmiset joutuvat parkkaamaan sakkopaikoille, lähetetään parkkipirkot paikalle, ja sakot tuulilasiin” ”

Plot thickens. Sain tänään vastauksen.

Hei

Vastalauseenne on vastaanotettu. Asian käsittely kestää noin 1-4 kk.
Saatte kirjallisen päätöksen ilmoittamaanne osoitteeseen.

Ystävällisin terveisin

Rakennusviraston asiakaspalvelu

Kohtuullisen ripeää toimintaa luvassa. Mikäköhän päätös mahtaa olla? Otan ensi kerralla mukaani lumikolan.

Advertisements

Comments»

1. Jazmanaut - Wednesday, January 31, 2007

Minun mielestäni teit väärin. Jos auto on lähempänä, kuin 5m suojatiestä, ei suojatietä lähestyvä auto näe vältsyyn ihmistä, joka tietä lähtee ylittämään, vaan tuloksena on ruumis.

Sitten taas toisaalta, sakkokaan ei ole oikein, koskapa aurauksen puutteellisuus yllytti rikokseen.

2. Sami Oinonen - Wednesday, January 31, 2007

jep, niin tein. mutta olisivat saaneet aurata, jos penkkaa ei olisi ruudussa ollut ei tuota

3. ninna_a - Wednesday, January 31, 2007

Joskus ammoin 20 vuotta Töölössä asuneena totean: Alue on autoilijan painajainen, etenkin talvella, kun kaikki parkkipaikat ahdetaan täyteen lunta. Kinosten sulamisen jälkeen paikalle ilmaantuvat siirtokehoitukset. Syvä osanottoni. Pysäköintivirhemaksut ovat todella ikävä lovi kauniissa pankkitilissä.

4. Angela - Wednesday, January 31, 2007

Mä en mene autolla stadiin koskaan juuri tuon “Mihin hittoon auton parkkeerais” -stressin vuoksi. Olen pari kertaa saanut pysäköintisakon, ai että se suututti. Toivotaan, että saat tyydyttävän vastauksen muutoksenhakuusi. Mutta ehkä hekin vetoavat myrskyyn ja aurausruuhkaan…?

5. Sami Oinonen - Wednesday, January 31, 2007

ninna_a: totta, Töölö on helvetti, tai kai pätee varmaan koko kantakaupunkiin. Asuin juuri noilla kulmilla puoli vuosikymmentä. Ei liene yllätys, että valtaosa parkkisakoista on kotinurkilta. Sellaista sohimista ja säätämistä aina.

Angela: En odota mitään. Säännöt ovat sääntöjä. Vaikka…

6. Petja Jäppinen - Wednesday, January 31, 2007

Täytyy sanoa että henkilökohtainen arvostukseni sinua kohtaan laski juuri jonkin verran.

Ihan ensin oikeustajulla ei ole lain kanssa mitään tekemistä.
Ajatelkaa, vaikka oikeustajun mukaan leikkaamattomia kepuleita ei saisi päästää kaupunkiin, niin silti niitä suorastaan parveilee Töölössä.
Samoin vaikka oikeustajun mukaan kepulien ja pienviljelijöiden ajometsästyksen pitäisi olla sallittu ympärivuoden, niin eipä vain ole, vaan kepulien suojelu on tiukempaa kuin norpan, josta saa sentään takin, mutta kepulista on ihmiselle pelkkää riesaa.

Minusta sakottaminen oli oikein, jos kerran olit pysäköinyt laittomasti.

Se että toista ei rankaista vaikka sinua rankaistaan, ei tee sinun tekoasi mitenkään oikeutetuksi. Jos tekisi, minulla pitäisi olla oikeus listiä muutama kepulin hyysääjä, koska Pinochet ei joutunut vastuuseen ja se sentään murhautti ihmisiä.

Se että auraamatta jättäminen ei mahdollistanut laillista pysäköintiä, on joutavaa venkoilua. Jos laillinen pysäköinti ei ole mahdollista jossakin, niin sitten ei pysäköidä, tai jos pysäköidään, niin sitten kestetään seuraukset, niin kuin mies. Eikä ainakaan aiheuteta myötänoloutta joutavan päiväisella ruikutuksella.

Se mikä minua tässä risoo, on ettei Suomessa ole lakia, joka mahdollistaisi sen, että laittomissa pysäköinneissä autosiirtyisi tontinomistajan omaisuudeksi.

7. Sami Oinonen - Wednesday, January 31, 2007

Petja: Blogimaailma on tuulinen ja suosion käyrät nousevat ja laskevat.
Kuten otsikko “katkeraa tilitystä salaliitosta” saattaisi ennakoida, oli postaus nimenomaan säälittävää ja turhanpäiväistä ruikutusta. Minua risoi tilanteessa se, että katuja ei huolleta, vaikka lumisateet eivät nyt mitään yllätyksiä kait enää ole jos noita sääkarttoja osaa vähänkään tutkailla. Ja tietenkin se, että jos minä kärsin, mikseivät muut kärsineet samalla mitalla tai enemmän. Se on säälittävää, mutta pitää käydä pohjalla, jotta tietää mitä on ylösnousemus.

8. Base - Wednesday, January 31, 2007

Hoh, ihan aiheellinen ja hyvin perusteltu valitus imho.

“Vastalauseenne on vastaanotettu. Asian käsittely kestää noin 1-4 kk.”

(Saatamme lukea vastalauseenne. Ehkä vastaamme tämän vuoden puolella)

9. Kriisi - Thursday, February 1, 2007

Muista kuitenkin maksaa se pikavoitto, vaikka valitatkin. Muuten syntyy turha sota, sillä sitten sitä valitusta ei ainakaan suopeasti katsota (foliohattu päässä -spekulaatio).

10. Sami Oinonen - Thursday, February 1, 2007

kriisi: tottakai, sillä sehän korottuu puolitoistakertaiseksi jos ei kahden viikon kuluessa maksa


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: