jump to navigation

Nähdään donitsilassa klo 14 Friday, February 9, 2007

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot, status quo.
trackback

smoke-free-donuts.jpgVoi juma. Muuan Robert Bohannon, Pohjois-Carolinan poikia, on keksinyt tavan saada päivän kofeiinisatsi donitseista kahvin sijaan. Mitä seuraavaksi? Kofeiinikampela kauppahallista, lyijykynät, joissa kofeiinikärki, kofeiinihuulikiille…? Kävele siinä sitten kofeiinimetvursti huulilla kylmässä pakkassäässä. Ei paljon lämmitä ei.

Kofeiinidonitsi on yhtä irvokas keksintö kuin vitamiinitabletit tai kaikennäköiset hivenaineherbalife-patukat ja vastaavat. Mihin jäi ihana kuppi kuumaa kuparijuomaa, entä appelsiinit, avokadot, rehut ja muut aidot asiat? Donitsia ja tablettia huuleen vain. Yäks, hyi ja höh.

On erittäin ymmärrettävää ja oli odotettavissakin, että tällaisen keksinnon keksii henkilö, joka on maasta, jossa vihataan kahvia ja kofeiinia. Maasta, jossa kunnon kahvin juominen on pahe, mutta donitsit kuuluvat ruoka-aineympyrään yhtä erottomattomasti kuin perjantaiperunalastut.

Kuinka väärässä nuo inkvisiittorit ovatkaan. Kahvi on taivaallista. Katsokaa nyt vaikka meitä suomalaisia. Me olemme seksikkäitä, älykkäitä ja positiivisesti vittumaisia. Kansakuntien valioita. Tämä keksijä-tiedemies Robert Bohannon on varmasti perheestä, jossa kahvinjuonti on niputettu tylysti samaan “Taivaan porteilla napsahtaa näpeille”-kategoriaan esiaviollisen seksin, rockmusiikin ja evoluutioteorian kanssa. Sääliksi käy.

Eihän kahvinjuontia voi korvata pelkällä kofeiinitärskyllä. Kahvinjuonti on ennen kaikkea motorinen ja sosiaalinen rituaali. Motorisen käden koukistelun ja nielemisen donitsi täyttää kyllä ihan so-so, mutta entäs sosiaalinen puoli. Juttele siinä sitten donitsilassa henkeviä yhteiskunnan tilasta rasvainen donitsi sormissasi. Irvokasta, julmaa ja kliinistä.

Seuraavaksi joku valopää saa varmasti päähänsä ehdottaa, että kahvinjuonti pitäisi kieltää vaikka vuoteen 2040 mennessä ja että ensimmäisenä askeleena kohti kahvivapaata riemuyhteiskuntaa kaikkiin kahviloihin määrättäisiin kofeiinipurkat pakollisiksi, ja sellaiset lasiset akvaariot, jonne aidon kahvin juojat ahdettaisiin häpeämään olemassaoloaan.

Advertisements

Comments»

1. Anna - Saturday, February 10, 2007

Heh, ulvottiin ihan kippurassa naurusta yhtenä iltana kun uutinen oli telkkarissa – oli jotenkin epätodellinen olo ensin, koska uutinenhan kuulostaa ihan keksityltä, ja sitten sitä esitetään ruudussa pitkään ja vakavasti.

Sitä kyllä ihmettelen että vaikka suomalainen kahvikulttuuri rituaaleineen on suorastaan ainutlaatuista, on kahvi täälläkin aikamoisen tärkeä osa arkipäivää. Kahvihan on täällä tosiaan käsittääkseni ulkkarin näkökulmasta tosi pahaa (en itse juo) mutta Starbucks (joka lienee sitä parempaa osastoa muutenkin) ja noutokahvit kuuluvat kulttuuriin todella olennaisesti. Jonotellaan aamulla, kiikutetaan toimistolle isoilla pahvitarjottimilla, hörpitään pitkin päivää autossa… On sillä kahvilla täälläkin paikkansa mutta ei näköjään kaikkien mielestä.

Helpotetaan kato elämää.

2. Sami Oinonen - Saturday, February 10, 2007

jep, paljon puhutaan pahaa Starbuckista, mutta on se saanut ainakin jenkit arvostamaan hyvää kahvia…pitkä on tie tosin

3. Petja Jäppinen - Saturday, February 10, 2007

Englannissa kannattaa aina ennen kuin tilaa kahvin varmistaa “Parlate italiano?”

4. Sami Oinonen - Saturday, February 10, 2007

heh, jep. onneksi sielläkin on starbuckseja, mutta jotenkin nekin on onnistuttu burberrysoimaan pilalle .


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: