jump to navigation

Nuku hyvin Saturday, February 10, 2007

Posted by Sami Oinonen in musiikki, taide, tee-se-itse.
trackback

kaffe-matthews-sonic-bed.jpg
Englantilaisen Kaffe Matthewsin “Sonic Bed” on nimensä mukaisesti hieman epätavallinen sänky. Se näyttää hyvin funktionaaliselta ja sitä se onkin joka kantilta. Yksinkertainen huonekalu, jossa pääsee toiseen ulottuvuuteen vaivattomasti. Sonic Bed on kyllästetty kauttaaltaan hifillä, sängyssäolijaa ympäroi nimittäin 12-kanavainen äänijärjestelmä, värinöitä tuottaa patjan alla mörähtelevät kuusi subwooferia ja laitapaneeleista lauotaan ambientviboja kahdeksan kaiuttimen voimin.

Sonic Bed on on osa “music for bodies” tutkimusprojektia, joka tutkii uusia tapoja luoda ja kokea musiikkia. Ensimmäinen Sonic Bed rakennettiin marraskuussa 2005 Lontooseen ja projektin on tarkoitus käsittää yhteensä 12 kaupunkia ympäri maailman. Kaffe Matthews sävelsi alkuperäiseen sänkyyn myös viisi mielentyynnyttäjäteosta (Menu of Five Pleasures).

Sonic Bed-idean voi kopioida omaan makkariinsa suht’ helposti. Lupaan, että uni tulee alta minuutin. Eikun käteen vaikka valtion talousarvio sekä hallituksen budjettiriihen lausuntoja ja taustalle kaiuttimista itseäsi ympäröimään esimerkiksi Osmo Soininvaaran legendaarinen hyvinvointivaltiotrilogian neljäs osa vuodelta 1996 “Ehkä siinä kävikin näin: näkökohtia työllisyyden ja elinkeinojen kehityksestä ja elintapojen muutoksesta.” Hänen innnoittavan itsensä lukemana. Krooh.

Comments»

1. sidominut - Monday, February 12, 2007

Puhuisin itse tässä yhteydessä melkeen märistä unista (ellei kuollakseni pelkäisi kaikenlaista kostautta mitä hifiin tulee)!

2. Sami Oinonen - Monday, February 12, 2007

sidominut: jep, Menu of Five Pleasures kuulostaa aika mielenkiintoiselta, innostuisikohan Kiasma tuosta hankkeesta. Pitääpä ehdottaa. Periaatteessa aika simppeli toteuttaa, ja käsittääkseni vata kolmeen kaupunkiin rakennettu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: