jump to navigation

Kohti täydellistä turvallisuudentunnetta Monday, February 12, 2007

Posted by Sami Oinonen in trendit.
trackback

three-colors.jpgJapanin kännykkämarkkinat ovat Business Weekin mukaan saavuttaneet jo lähes lakipisteensä. Vuoden 2006 lopussa maassa oli 95 miljoonaa matkapuhelintilaajaa. Niinpä operaattorit hakevat kasvua väestön molemmista ääripäistä – lapsista ja vanhuksista.

Lapsia puhelimissa viehättävät varmasti kivan pirtsakat karamellivärit ja televisiosta tutut piirroshahmot mobiilimuodossa ja vanhempia taasen puhelinten turvaominaisuudet.

Tarjolla on esimerkiksi hälytysnappitoiminallisuus, joka sinkauttaa lapsen olinpaikan vanhemmille tai lisämaksusta kellon ympäri päivystävälle vartiontifirmalle. Toinen vastaava lähettää hädän hetkellä olinpaikan kolmeen esiohjelmoituun numeroon ja täräyttää ilmoille 100 desibelin hälytysäänen, joka tainnuttaa kyllä sekä lapsenahdistelijan että lapsenkin kuuloelimet. Kolmannessa puhelimen sulkeminen aiheuttaa lokaatiotiedon lähettämisen lisäksi kameran automaattisen laukaisun. Näppärää, jos todisteita myöhemmin kaivataan.

Veikkaanpa, että nämä turvaominaisuudet ja niihin liittyvät palvelut tulevat olemaan erittäin suosittuja  etenkin maissa jossa pelon kulttuuri kukoistaa.

[Business Week]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: