jump to navigation

Esitysten parhaimmistoa Thursday, February 15, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

majora-carter-at-ted.jpgOlen viime aikoina havainnut kiusallisen asian. Ajatukseni alkavat välittömästi harhailemaan, jos joudun seuraamaan PowerPoint-esityksiä. Ne kun tuntuvat olevan vain joku tekosyy olla perehtymättä asioihin.

Näin ollen, on erittäin virkistävää katsoa tähän väliin todella vaikuttavia esiintyjiä, jotka pitävät otteessaan ilman mitään itsetarkoituksellisia kalvosulkeisia.

Hyviä esiintyjiä (ja mielenkiintoisia aiheita) löytyy mm. TED-konferenssin TedTalks-osiosta. Kuten esimerkiksi:

Mutta on se PowerPoint/Keynote oikein käytettynä tehokas esitysväline.

[TED + Top 10 Best Presentations Ever]

Advertisements

Comments»

1. Qtea - Thursday, February 15, 2007

Oho, just sekunti sitten meilasin yhdelle kaverille linkit kahteen TED Talks-videoon, tosin en mihinkään näistä sinun linkkaamistasi. Mulle kiinnostavimpia ovat olleet Aubrey DeGrey ja Björn Lomborg. Tuota Gladwellia en ollut kyllä havainnut, vaikka olenkin viime aikoina lukenut ihan huumassa Tipping pointia (joka ilmestyi muuten juuri tammikuussa suomeksi nimellä Leimahduspiste, Ajatuskirjojen kustantamana).

Hee, katselen Gladwell-esitystä toisella silmällä tässä, sillä on aika tajuttoman härö kampaus :D.

2. Sami Oinonen - Thursday, February 15, 2007

Heh, multa taas meni Lomborg ohi, se on kova. iTunesin listauksessa näyttäisi olevan viitisenkymmentä puhetta TedTalksilta, ja kohta varmaan lisää kun tuleva maaliskuinen sessio on ohi.

Jep, Tipping Point on kova. Gladwellin Blinkiä en ole lukenut, tosin ei pahemmin kiinostakaan.

3. Qtea - Thursday, February 15, 2007

Joo, minustakaan Blink ei tuntunut läheskään yhtä kiinnostavalta kuin Tipping Point. Omituista, että Ajatus Kirjat on ottanut sen kustannettavakseen ennen Tipping Pointia, se on nimittäin ilmestynyt vuosi sitten, Tipping Point vasta nyt.

Jos sen saan joskus sattumalta käsiini, niin voin kyllä käyttää siihen vähän aikaani, intuition ja heuristiikkojen varassa toimiminen on kyllä ihan kiinnostava aihe. Tähän varmaan liittyy ainakin idea siitä, miten aina valitaan mieluummin yksi tikkari tänään kuin kaksi huomenna.

4. Sami Oinonen - Thursday, February 15, 2007

Tuossa linkittämässäni Top 10 Presentations-listassa oli Gladwellin Blink-esitys South by Southwestistä.

Eräässä työhaastattelussa minulta kysyttiin, että teenkö päätökset intuition pohjalta vai analysoinko vaihtoehdot tiukasti ensin. Vastasin intuitiivisesti “intuition pohjalta”, mikä oli selkeästi väärä vastaus haastattelijan punakynän suorastaan sauhutessa. Onneksi en saanut työpaikkaa, toivon että tuo väärä vastaus painoi vaakakupissa, sillä ko. putiikkia ei ole enää olemassa.

5. Qtea - Thursday, February 15, 2007

Hee, suosittelisin fantasioimaan siitä miten sä olisit pelastanut koko putiikin jos ne olisivat valinneet sinut ja miten oli ihan niiden oma vika että eivät ymmärtäneet omaa parastaan ;).

Katon ton Blink-esityksen ehkä joskus myöhemmin. Olen tossa listassa menossa vasta kohdassa neljä, mutta päässen vielä Blinkiinkin asti joku päivä.

6. Petja Jäppinen - Friday, February 16, 2007

Ovat hämmästyneitä, kun en käytä PowerPointia luennoillani.
Jos siinä on jokin show takana, niin ei se pelasta huonoa esitelmää, mutta voi pilata hyvän.

7. Sami Oinonen - Friday, February 16, 2007

Petja: Totta

8. Angela - Friday, February 16, 2007

Minun suosikkini on ehdottomasti Hans Rosling. Ihana ruotsalaiskorostus! Jag tycker. Ja pakko sanoa; Majoran lihaksikkaat käsivarret ovat upeat!

Omalta kohdaltani voin sanoa, että omat esitykset ovat ihan katastrofeja, mutta joskus olen ylittänyt itseni ja yllättänyt ympäristön 😀 sepä tuntuu hyvältä. En pidä esiintymisestä (paitsi hyvässä seurassa innostun joskus – usein – aina). Aina.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: