jump to navigation

Navettojen ylisillä kuohuu Thursday, February 22, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul.
trackback

classics-in-a-barn.jpg
Mahtava tuuri. Väitetään, että eräs mies on ostanut Portugalissa 15 vuotta tyhjillään olleen maatilan, jolla on valtava kiinnihitsattu vaja. Ja vaja on täynnä autoklassikkoita. Lähemmäs sata kaunokaista Porschesta Saab 93:seen. Hmm?

Mutta mikä on autojen tarina? Miten ne päätyivät vajaan? Ja kuka fakiiri on parkannut ne noin siististi vieri viereen? Millainen autonkeräilijä on sellainen, joka sulloo autonsa noin tiheään ja jättää ne pölyttymään. Ehkä hän on ollut vain joku huumerahojaan autoiksi pessyt kolumbialainen huumeparoni, jolta löytyy vastaavia vajoja ympäri maailman. Tai ehkä hän on vaikka perintöriitojen tai orastavan avioeron edessä hätäisesti piilottanut autot väliaikaisesti ja sitten kuolla kupsahtanut äkkiarvaamatta. Plot thickens.

Millaisia kaunottaria pölyttyykään Suomessa navettojen ylisillä ja vanhoissa ladoissa? Minne vanhat autot ja moottoripyörät oikein katoavat? Ja ennen kaikkea, miksi vanhat miehet eivät luovu nuoruuden pyöristään, nykyisin enemmän tai vähemmän romuistaan, millään ilveellä?

Advertisements

Comments»

1. Base - Thursday, February 22, 2007

EI JUMALISTE MIKÄ TUURI!! Lähtisin veikkailemaan et noiden autojen arvo lasketaan (kymmenissä) miljoonissa. Riittääkö edes? Tästäpä tulikin mieleen että pieninä leikimme serkkujeni kanssa tuolla mummolan metsiköissä jollain autonromuilla. Ne vaikuttivat jo silloin wanhoilta mutta en muista ollenkaan minkä näköisiä olivat enkä automerkeistä tuolloin vielä mitään tiennytään. Mitähän mokomille kuuluu, ovatko vielä paikallaan vai ruostuneet olemattomiin.. Tuosta on jo aikaa ainakin parikymmentä vuotta mutta sijainnit suunnilleen muistan vieläkin…

2. Sami Oinonen - Thursday, February 22, 2007

Sanos muuta. Kuvien perusteella oli monia hienoja klassikoita, Porsche 356:ia kaksin kappalein, enimmäkseen eurooppalaisia 50-luvun kaaroja näytti olevan, ei mitään todellista helmeä, mutta kevyttä keskikastia kuitenkin

Noita vanhoja romuja olisi oikeasti kiva lähteä etsimään ja merkata ylös, eräänlaista modernia arkeologiaa. Paljon liikkuu tarinoita hienoista hylyistä. Esim. jossain pääradan varrella olevalla ratapihalla on vanhojen rautatiekiskojen tukkien alla kuulemma täydellinen Messerschmitt kr200 (esim. http://www.flickr.com/photos/sami_oinonen/140953608/).

3. Base - Thursday, February 22, 2007

..ja tarinoissahan on ainakin puolet totta. Tai jostainhan tarinat ainakin syntyy. Mistäs tuon Messerschmitt -huhun bongasit?

4. Sami Oinonen - Thursday, February 22, 2007

No, juttelin tuon flickriin laittamani Messen omistajan kanssa. Hän sanoi näin olevan, joten eiköhän se ole totta. En vain nyt muista mikä ratakaupunki oli kyseessä, oisko ollut Hämeenlinna. Kertoi myös, että yhdestä Messestä (tai sen kuomusta oli tehty kukkaruukku. Miksipä ei.

5. JE - Friday, February 23, 2007

Tässä syy miksi vanhat miehet eivät luovu: http://www.rupuranta.net/weblog/filet/Pappis_Rayhissa/

Vai mitä tarjotaan, maitolaatikossakin lukee: Vain meijerituotteille. Terveyslautakunta.

6. Sami Oinonen - Friday, February 23, 2007

ääh, pappatunskia nyt on joka hemmolla, noita maitolaatikoita ei ehkä :-). ukillakin on solikka liiterissä. jäänpinnalla näyttäisi olevan vähän lunta, voisi varmaan luistella

Kaverin kesäpaikalla Keski-Suomessa juttelin vanhojen herrojen kanssa, paljastui, että yhdellä oli BSA tallissa, ei ollut ajanut kolmeenkymmeneen vuoteen. Kysyin, että myytkö, laittaisin sen kuntoon ja ajelisin. Sanoi, “että eiihän sitä nyt, kyllä sitä joku päivä….hyvässä kunnossa se on, laittelin tässä, kylille sittten….” että tuolla asenteella. Ymmärrän kyllä häntä. Joskus on vaikea luopua rakkaista esineistä.

7. JE - Friday, February 23, 2007

>>…olkoon… mutta tuo maitolaatikko oli kyllä vaikea löytää.

Näin kylällä joku aika takaisin tallissa kauniin punaisen Vespan. Omistaja kommentoi juuri samoin sanoin. Sieltä sen tulevat polvet löytävät (ja hävittävät).

8. Sami Oinonen - Friday, February 23, 2007

se on sinänsä harmi, jos eivät tajua hienojen pelien eteen. Aika julma ihminen pitää olla, jos ei Vespasta tykkää 🙂

9. Samuli - Monday, February 26, 2007

Pilkku ja viilaus, mutta mistä keksit että vaja oli “kiinnihitsattu”?

10. Samuli - Monday, February 26, 2007

Kommentoin itseäni: Googlasin juttua, ja löytyi mm. tämä: http://www.intuh.net/barnfinds/afa1.htm eli oikeassa olit 🙂 Linkkaamassasi ja siitä seuraavaan linkatussa jutussa puhuttiin vain munalukoista ja ruosteesta… kunhan kitisin.

11. Sami Oinonen - Monday, February 26, 2007

Samuli: Jep, tuon sama kuvan näin aluperin myös.

12. Base - Sunday, March 18, 2007

Kappas vaan, printtimedia toimii melkein kuukauden myöhässä. Aiheesta löytyy juttu tämän sunnuntain hesarista sivulta D8, “Alibaban autotallin arvoitus.” Noh, onko juttu keksitty Interclassicon mainostemppu vai miten? Kertokaa ihmeessä jos jollain on tietoa!

Tässä vielä linkit hesarista:

http://www.hs.fi/juttusarja/kirjeenvaihtaja
http://www.intuh.net/barnfinds
http://www.interclassico.com

13. Sami Oinonen - Sunday, March 18, 2007

Base: Tätähän voisi spekuloida hamaan tappiin asti, varmasti olisi ollut halvempaa Hesarinkin vain lentää Portugaliin ja selvittää asia paikan päällä 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: