jump to navigation

Täydellistä t-paitaa etsimässä Monday, February 26, 2007

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen.
trackback

the-optical-illusion-kid-by-barak-hardley.jpg
(Threadless: The Optical Illusion Kid by Barak Hardley)

Kesä lähestyy vähitellen. Haluan uskoa niin. On siis aika aloittaa parin uuden t-paidan katselmointi tulevia suven hetkiä varten. Mielestäni en vaadi kohtuuttomia, haluan vain paidan joka kestää ehjänä ja kuosissa vuosien käytössä ja joka kertoo kaikille ja myös muistuttaa itseäni siitä, että olen vielä erilainen nuori enkä mikään myötäkarvaan hipsuttava hissukka – eli joku kiva kuva pitää olla.

Mutta…täydellisen t-paidan metsästäminen on työlästä puuhaa, samanlaista sähköpaimeneen kuseskelua kuin täydellisen läppärilaukun ikuinen haeskelu. Sitä saa kahlata kaikenmaailman t-paitakaupat (#1, #2, #3, #4) läpi, mutta vastaan tulee valtava joukko huonoja ja vain muutama erinomainen, täydellisiä vain hyvin harvoin. Pitäisiköhän tyytyä ihan vaan johonkin mustaan tai valkoiseen kuvattomaan? Olisi helpompaa.

Pikatarkastelussa hyllystäni näyttäisi löytyvän 20 t-paitaa, joista puolet on kuvallisia mustia ja loput joko valkoisia, oransseja, ruskeita tai vihreitä. Vanhin on vuodelta 1993 (se on täydellinen) ja uusin tältä vuodelta.

Jos kierrättäisin kaikkia paitojani käytössä tasavahvasti, käyttäisin kutakin 18 päivää vuodessa. (Tai jos lasketaan vain kesän t-paitakelit, eli max. 20 päivää, niin päivän kutakin.) Mutta enhän tietenkään tee niin, vaan vain muutamaa käyttelen. Loput miettivät julmaa kohtaloaan hyllyssä suurimman osan elämästään, ennen kuin päätyvät moottoripyörän puhdistusräteiksi. Sinänsä hyvin kunniallinen toinen elämä.

Advertisements

Comments»

1. past0r1 - Monday, February 26, 2007

Sähköpaimeneen ei saa lirittää, voi käydä kipeää.. =)

Mutta ongelmasi on kyllä tosi! Etkä ole yksin ongelmasi kanssa…

2. past0r1 - Monday, February 26, 2007

Ääkkösdomain otti ja pissi wordpressiin…

3. Petja Jäppinen - Monday, February 26, 2007

Tuota… Se on valkoinen, se ei näy.
Aluspaita päällä liikkuvat vain järjestelmän kätyrit.

4. zepander - Monday, February 26, 2007

Niin kauan kun vielä matkustelin, tapanani oli ostaa aina paikallisen yliopiston paita – brodeerattuna, printti ei käy. Esim. Oxfordin silloiset paidat oli kauniita, klassikkoja jo syntyessään, eivät kiljuneet huomiota, ja kestävät.

No, en oo enää matkustellut. Paidatkin muuttuu pikkuhiljaa pelkkään mustaan ja valkoiseen. Ja elämä on julma jne.

5. Sami Oinonen - Monday, February 26, 2007

past0ri: no eiköjän tuo ole urbaanilegenda. Myytinmurskaajissa murrettiin metrokiskoon kuseskelumyytti. Eikun kokeilemaan.

Petja: Ai niin, on mulla ihan ohuita valkoisia aluspaitoja myös, mutten niitä t-paitoina pitäisi, tunnen ne päällä itseni diskotähdeksi.

zepander: Matkoilta tarttuu aina jotain mukaan, jostain kumman syystä australialaiset t-paitani (ja muutkin vaatteet) ovat kaikesta kestävimpiä. Liekö raaka-aineilla osuutta asiaan enemmän kuin sattumalla.

samaa mieltä, elämä on julmaa ja paitojen pitäisi olla vain mustia ja hiusten myös.

6. Kata - Monday, February 26, 2007

Kerro hei mikä oikeasti noista linkkaamistasi t-paita puodeista olisi paras. Mieheni ahdistuu pahasti, kun ajatteleekaan t-paita kelejä. Tarvitsee paljon juuri kuvailemiasi t-paitoja. Olisi kiva kuulla, koska en halua tilata taas jotain ekassa pesussa hajoavaa, silti kallista. On se helppoa olla normaalivartaloinen nainen, kauniita mekkoja kun on maailma pullollaan. Mutta kaksimetrinen mies, joka ei suostu käyttämään kuin kaikista kuuleimpia vaatteita…ei helppoa. Tosin hankin hänelle juuri hienon Tomahawk (Patton) paidan, niin ei pitäisi olla valittamista. Jaa tietosi pyytää Kata

7. Sami Oinonen - Monday, February 26, 2007

Kata: Threadless ja militant geek ovat lähes yhtä halpoja ja laatu on molemmissa ihan jees. tosin 15-20 taalaa t-paidasta kertoo jo vähän kestääkö printti isältä pojalle. kulutusjuhlakolleega juuso j kertoo threadlessistä lisää http://kulutusjuhla.com/?p=411

wornby:stä en ole tosin vielä tilannut, koska se on brittilafka ja britit eivät nyt mitään osaa tehdä, eivät edes t-paitoja. ja sen paidat ovat todella, todella kalliita jotain 60 euroa yli.

gawkerin designit ovat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta kökköjä, ja parhaimmista on koot aina iki-loppu. jumit. muuten samaa kategoriaa, kuin kaksi ekaa.

Tomahawkin pikku-Hiawatha-paita on muuten pitänyt ostaa, kiitos muistutuksesta. Jutussa mainitsemani tee vuodelta 1993 on tietenkin Mr. Bunglen Vlad Drac-paita jonka selässä on vielä iso keltainen B. Tilasin sen tuolloin bändin saksofonilta suoraan. Pienet oli piirit.

8. mkl - Monday, February 26, 2007

threadlesin paidat on loistavia laadultaan. printit ei tunnu kuluvan millaan ja paidat kestavat hyvin. mita nyt pari kolme vuotta tosin vasta omistanut niita…

9. lavonardo - Tuesday, February 27, 2007

Threadlessille yksi puoltoääni lisää, puolesta tusinasta sieltä hankitusta paidasta ei mitään negatiivista sanottavaa.

Tyylikästä ja paikoin hyvinkin terrygilliamhenkistä tavaraa tarjolla Imaginary Foundationissa (http://www.imaginaryfoundation.com/), jonka tuotteet on sen verran hintavia, että tullimies päässee rokottamaan jo yhden paidan tilauksesta. Vielä kokeilematta.

Kaapissa 40+ t-paitaa, vain harvoja printittömiä. Värejä spektrin noin joka laidalta. Pinkki tosin vielä puuttuu.

10. Sami Oinonen - Tuesday, February 27, 2007

mlk: mulla ollut vasta vuoden päivän noita threadless-paitoja, jos olisi taitoja niin niitähän olisi hauska tehdä itsekin

lavonardo: kiitti vinkistä, jotkut monty python-tyyppiset teet olisivatkin juuri riittävävän psykedeelisiä

11. Kata - Tuesday, February 27, 2007

Kiitämme. Ja kohta tilataan. Löysin jo pari hienoa itsellenikin. Ja hyvä, koska paidat on vielä American Apparel, tuntee ainakin oman kokonsa.

12. Tanja - Tuesday, February 27, 2007

Hei, tuolta Threadlessistä meille kimppatilauksena Procrastinators: Leaders of Tomorrow t-paidat!! Hoidathan sinä, Sami, asian — kunhat ehdit ja jaksat?

13. Sami Oinonen - Tuesday, February 27, 2007

Tanja: hehhehhehhehheheheh….. nehän piti silloin jo mitä tästä on jo kohta vuosi sitten hankkia, mutta jotenkin jäi, ja kohta ne on varmaan kuiteski loppu, mietitääs nyt vähän ensin

14. mkl - Wednesday, February 28, 2007

joo, ollaan itseasiassa kaverin kanssa mietitty t-paita shopin avaamista helsinkiin. eerikinkadulle (tms.) pieni yhen huoneen puoti jossa olis sekä netistä otettuja printtejä, että omia.

tekeminenhän ei oo vaikeeta / kallista. googlettamalla oppii tyhmäkin 🙂

15. mkl - Wednesday, February 28, 2007

kai tohon pitäs korjata toi “otettuja” – ei siis lupaa kysymättä… 🙂

16. Polgara - Wednesday, February 28, 2007

Tanskalaiset T-paidat on olleet ehdottomat laadukkaita, ainakin 10 vuoden käytössä ,D Ja läppärilaukkua sekä T-paitaa (älkää NYT lyökö) voisi, huom. voisi katsastaa Marimekon ulkomaan myyntipuolelta, niistä ei aina ole täällä ollenkaan mallistoa, mutta Finnish Design Shopista vois katsoa – jotakin voisi jopa löytyä….(ei, ei myöskään saa potkia!)!

17. Sami Oinonen - Wednesday, February 28, 2007

mkl: Eikun kauppa pystyyn, mutta tavaran pitäisi olla tosi cool, että menestyy sellaisenaan,

googlettamalla oppii vaikka mitä, mutta ei piirtämään, epäilen 🙂

Polgara: Kiitti Marimekko/Finnish Design Shop-vinkistä. Tanskalaiset osaavat ainakin puukäsityötaidon, että kyllä niillä joku hyvä laatukäsitys on.

18. Anssi - Wednesday, February 28, 2007

Sami & Tanja: toimin perin epävitkuttelijamaisesti ja tilasin jo tuollaisen Leaders of Tomorrow -paidan. Nyt en siis enää ole sellainen, enkä voi pitää tuota paitaa. Aika mutkikasta.

19. Sami Oinonen - Wednesday, February 28, 2007

On tosiaan hankalaa. Mutta voithan toki pitää paitaa päälläsi tunnistaaksesi todelliset vitkuttelijat. Heidät tunnistaa helposti siitä, että paitasi tekstin nähtyään heidän olkapäänsä lysähtävät kasaan entisestään, jos suinkin mahdollista.

20. Mikko - Thursday, March 1, 2007

Jos mä nyt jotain voisin tähän keskusteluun lisätä, niin suosittelisin tuosta ihan suoralta kädeltä näitä muutamaa:

https://www.stonehousedigital.com/stores/upperplayground/category/Upper+Playground/
https://www.stonehousedigital.com/stores/upperplayground/category/FIFTY24SF+Men%27s/
http://www.2ktshirts.com/

Threadlessissä on aika lyömätön hinta-laatusuhde, mutta viime aikoina grafiikat eivät ole olleet mielestäni kovinkaan hyviä.

21. Sami Oinonen - Thursday, March 1, 2007

Mikko: kiitos linkeistä, tuo upperplayground on tuttu, ja hyviä designejä siellä onkin

22. stinky - Wednesday, August 22, 2007

what language is this?
What are you saying about this painting?

23. Sami Oinonen - Wednesday, August 22, 2007

Finnish, the language of supreme world domination, the image above is a t-shirt design, it’s rather cool, so not stinky at all.

24. Petja - Wednesday, August 22, 2007

Sami is drunk and lying.
This language old quenya.

25. Sami Oinonen - Wednesday, August 22, 2007

agree

26. Petja - Wednesday, August 22, 2007

Piti sitten laskea.
Minä pidän kutakin paitaani 9,23 kertaa vuodessa.

27. Sami Oinonen - Thursday, August 23, 2007

olen tässä vaihdellut paitoja useamman kerran päivässä viime aikoina, jotta kiertonopeus vähän kasvaisi


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: