jump to navigation

Valaise sydämin Friday, March 16, 2007

Posted by Sami Oinonen in design, innovaatiot.
trackback

ron-arad-miss-haze.jpg
Aina kun näen jonkin massiivisen riippuvan hökötyksen, oli sitten kyseessä osiin purettu kuplavolkkari tai vaikka yli 1400 muoviperhosesta koostuva hävittäjä, minut valtaa halu tehdä vastaavanlainen rakennelma. Olen mielessäni hahmotellut jotain massiivista kattokruunua. Innoittajaksi kelpaa varsin mainiosti kuvan Ron Aradin Miss Haze, joka koostuu 2500 kristallista.

No, eihän tuossa ole mitään ihmeellistä, mahtavat monet ajatella. Eipä vaikuttaisi olevankaan, sillä onhan pompöösejä kristallikruunuja monet herraskodit pullollaan. Mutta Miss Haze on teknosusi lampaan vaatteissa, sillä jokaisen punaisesta sähköjohdosta riippuvan kristallin sisällä on LED-valo ja valaisimen heijastavaa kuvaa säädellään kämmentietokoneella. Esimerkiksi romanttiseen illalliseen kannattaa siis varautua raapustamalla sydämen kuva pda:n näytölle, josta se välittyy LED-valojen muodostamalle kolmiulotteiselle kuvapistepinnalle.

Valitettavasti Miss Haze on uniikkikappale, ja hintakin sen mukainen, $142 000. Ja en nyt ihan varma ole, onko 2500 LED-valoa nyt niin ekocoolia, kallista ainakin. Mutta perusidea on loistava.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: