jump to navigation

Nuori vaaleatukkainen nainen Saturday, March 17, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

sleepwalker-by-torkil-gudnason.jpg
Eduskuntavaalit ovat ovella. Ja kuten tavallista olen jättänyt ehdokkaan arpomisen viime metreille. Tai eihän ehdokkaani valinta koskaan mitään arpomista ole, poliittinen peli on vain niin pitkäpiimäistä, että vitkuttelen viimeiseen valintaani.

Ehdokkaan valinnassa olen koeponnistanut viime vuodet itsekehittämääni kolmen kohdan menetelmää, jolle olen napannut freesin kolmekirjaimisen lyhenteen NVN. Lähinnä sen takia että siitä saisi hyvän logon. Menetelmäni täydellisen ehdokkaan löytämiseeen on seuraavanlainen.

  1. Nainen – Koska olen mies. Koska naista äänestämällä saa irtopisteitä. Ja koska haluan välttämättä tehdä kaikista kysymyksistä sukupuolten välisiä vastakkainasetteluja, vaikka niiden aika on kuulemma ohi.
  2. Vaaleatukkainen – Koska he erottuvat vaalijulisteissa parhaiten. Ei ole juuri mitään rasittavamapaa kuin kahlailla harmaita pärstänkuvia satamäärin. Vaaleat erottuvat heti ja näin valinta nopeutuu huomattavasti.
  3. Nuori – Koska heissä on tulevaisuus. Tosin ei liian kokematonkaan ole hyväksi, sillä häntä ei todennäköisesti valita. Äänen optimoinnin kannalta täydellinen ehdokas olisi juuri sellainen, jota äänestäessäni minulle jäisi illuusio siitä, että se oli juuri minun ääneni joka sai hänet läpi.

Tietysti kriteeristö voisi olla vaikka MTK (Mies,Teknokraatti, Kokenut), IKL (Ihminen, Kokenut, Lipevä) tai mikä muu tahansa edellisten kombinaatio, mutta NVN on osoittautunut käteväksi tavaksi. Tyypillisesti tuon seulan jälkeen vaihtoehtoja on jäljellä vain muutama, ja heidän ajatusmaailmaansa perehdyn sitten hieman tarkemmin.

Tällä kertaa olenkin tyypittänyt jos jonkinlaista vaalikonetta ja lukenut kilometrikaupalla mahatmagandhimaisia vuodatuksia tarjokkailta. On ollut ilo huomata, ettei yksikään NVN-kandidaatti ole juuri mistään asiasta samaa mieltä kanssani. Vielä on siis toivoa.

Itse asiassa näyttää siltä, ettei sattumanvaraisella tekniikallani (joka on siis yhtä hyvä tai huono kuin mikä muu tahansa tekniikka) näytä tällä kertaa löytyvän sitä oikeaa. Sitä, jonka kanssa olisin edes jossain määrin samaa mieltä. Kuten, myönnettäköön, ei aikaisempinakaan vuosina ole löytynyt.

Mutta tulipahan ainakin perehdyttyä politiikkaan ja päivitettyä ajankohtaisten asioiden tietämystä seuraavan neljän vuoden tarpeiksi. Ja taas saa äänestää sitä tuttua turvallista MTK-kansanedustajaa, joka on niin monina vuosina vienyt uskollisesti eteenpäin tärkeäksi kokemiani asioita. Niinkuin mies vain voi viedä.


Kuvassa kuvitteellinen ehdokkaani kuvitteellisessa vaalimainoksessaan. Kuvan symboliikka on hurjaa – tulevaisuuden autere, nuoruuden villi ja palava puu, taantumuksen kalmainen betonitalo, vaaliohjelman vankka vakaumuksen tie. Kuva pysäyttää paatuneemmankin äänestäjän ajattelemaan kaikkea sitä, mikä olisi mahdollista.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: