jump to navigation

Toimistossa pilvilinnoissa Saturday, March 24, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, design, tee-se-itse.
trackback

avionart-dc-3-dakota-wingtip-desk.jpg
Douglas DC-3 on yksi legendaarisimmista lentokoneista. Sen ensilento oli vuonna 1935 ja kulta-aika ajottui 1940-50-luvuille. Nopeutensa ja kantamansa ansiosta sitä pidetään lentokoneena, joka mullisti yläilmojen matkustaja-ja rahtiliikenteen. Kaiken kaikkiaan DC-3:a valmistettiin noin 13 000 kappaletta, joista pari tuhatta lisenssillä myös itäisessä rajanaapurissamme. Vuonna 1998 lentokoneita oli vielä kaupallisessa käytössä 400 kappaletta.

Hollantilainen AvionArt on omistautunut kierrättämään tämän maineikkaan lentokoneen osia mm. huonekaluiksi. Kuvan taivaallinen pöytä on tehty DC-3:n siivenkärjestä ja se on 2,3 metriä pitkä ja 1,5 metriä leveä.

DC-3:n siivenkärki oli suunniteltu helposti vaihdettavaksi varaosaksi. Hieno oivallus, joka mahdollistaa sen uusiokäytön jokaisen lentokonefriikin toivepöytänä. Siipi kaipaa tosin seurakseen varmasti aidon DC-3-istuimen.

[12 ways to pimp your office]

Advertisements

Comments»

1. nieminensundell - Saturday, March 24, 2007

Olen jonkin aikaa pohtinut, mitä teet työksesi. Löydät niin mielenkiintoisia esineitä. Meikä kun vaan jorisee uusista kengistä ja verkkoyhteyksistä…

2. Sami Oinonen - Saturday, March 24, 2007

bongailen näitä esineitä, koska ne ovat juuri sellaisia jollaisia haluan itse tehdä tai josta saa hyviä jatkokehitysidiksiä.

3. Base - Saturday, March 24, 2007

Tää on jotenkin vaan niin siistiä kun vanhoista tavaroista tehdään uusia. Upeaa! Pitäisi säätää koko maailman kattava laki joka kieltäisi esimerkiksi puiden kaatamisen ym. vaikkapa 5-10 vuodeksi. Ihmiset pärjäisivät kyllä mainiosti.

4. Timo - Saturday, March 24, 2007

Tähän voisikin lisätä pari linkkiä:
http://www.dc-ry.fi – jäseneksi liittyneet pääsevät lentämään

ja viime syksynä Vaasassa kuvattuja hyppyjä (DC-linkki) tuolta:
http://www.vaasanlaskuvarjokerho.net/Default.aspx?id=456847
(itse en päässyt kokeilemaan, kun taso ei vielä riitä)

Tuo DC3 on muuten parhaillaan säilössä Vaasan hallissa – siellä kai oli edullisin säilytysmaksu.

5. Angela - Sunday, March 25, 2007

Loistava idea, loistava! Ja legendaarisen ´Spruce Goosen´ siivestä voisi tehdä neuvotteluhuoneen (tai jonkun big bossin) pöydän…tai jopa MTV3:n uutispöydän! Missähän se ´pikku´lentovene mahtaakaan muuten olla?

6. Sami Oinonen - Sunday, March 25, 2007

Base: Samaa mieltä, vanhat materiaalit riittävät vallan mainiosti. Jos tuollaisen yrityksen, joka siis kierrättää vanhoista materiaaleista uusia, perustaisi, niin siitä tulisi varmasti hitti. Olettaen, että tuotteet olisivat laadultaan ja kiinnostavuudeltaan tuota tasoa. Käsityötä.

Timo: Vau, kyllähän tuo pitäisi kerran käydä kokemassa. Nuo DC-yhdistyksen tyypit varmasti tietävät myös tarkemmin mistä noita romuja siivenkärkiä saisi, jos saisi 🙂

Angela: Ehkä Spruce Goosesta voisi rakentaa kaupunginosan. Se näyttäisi olevan nyt tuolla:
http://en.wikipedia.org/wiki/Evergreen_Aviation_Museum

7. Petja Jäppinen - Sunday, March 25, 2007

Minulla olisi mielessä eräs projekti uuteen toimistoon, mutta ei ole aikaa tehdä nyt itse, eikä oikein viitsisi laittaa siihen rahaakaan…

Mutta jos löydän vaikkapa Eestistä pajan, joka tekee kohtuu hinnalla tarvittavan duunin, niin saattaa olla että saan aivan sika siistin toimistopöydän.

8. Timo Virtala - Thursday, March 29, 2007

Onhan tuo omaperäinen ja hienoa että kierrätetään, mutta hiukan kylmä tuo pöytä on minun makuuni. Itse pidin http://positivesharing.com/2007/03/12-ways-to-pimp-your-office/ -sivun toimistoideoista eniten akvaariosta ja puuklapiseinästä.

Mutta perussanoma on niin itsestään selvä ja niin huonosti tajuttu, että raivostuttaa. Miksi toimistot ovat niin tylsiä! Suurimpana syyllisenä eivät ole suunnittelijat, eikä kyse ole rahan puutteesta, vaan laiskuudesta, huonosta mielikuvituksesta ja kaavoihin kangistumisesta.

Pelkillä julisteilla, tauluilla, kasveilla ja… kuunnelkaa kuinka radikaalia… MATOLLA saa toimiston viihtyvyyden moninkertaistumaan.

Kasvien merkitystä ei saa aliarvioida. Hetken jo luulin, että WWF:n toimisto Helsingissä on tästä mainio esimerkki. Sisään astuessani haukoin henkeäni, että onpas upea toimisto ja hyvä tunnelma. Vierailun ollessa ohi minulle kuitenkin paljastettiin, että siellä oli joku remppa meneillään ja kaikki kasvit oli siksi väliaikaisesti kerätty ovensuuhun.

Mutta miksi vain väliaikainen viidakko? Luulisi tuollaisen muutaman neliömetrin uhraaminen kasveille ennaltaehkäisevän monta burnouttia, väärinymmärrystä, masennusjaksoa ja sairaslomaa.

Eräässä tutkimuksessa sairaalan potilaille annettiin kasvi hoidettavaksi ja todettiin, että kasvia hoitavat potilaat paranivat keskimääräistä nopeammin. Aikaisemmissa tutkimuksissa oli jo todettu, että ikkunapaikoilla olevat potilaat tervehtyvät paremmin kun muut.

Itsestäänselvyyksiä!

9. Sami Oinonen - Thursday, March 29, 2007

Timo Virtala: Jep, pienillä ilmeisillä muutoksilla saanee ihmeitä aikaan. Niiden pienten ilmeisten asioiden identifoiminen ei olekaan sitten niin helppoa mattimeikäläiselle.

Kasvit ovat kivoja, niistähän voisi tehdä vaikka seinän:
http://www.loop.ph/bin/view/Loop/BioWall


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: