jump to navigation

Painetun sanan kuolema ja oraakkeli Monday, March 26, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

craft-and-make-will-eat-your-soul.jpg
Robert Scoble, tuo kansainvälisen blogitähtitaivaan ehdotonta kärkikastia oleva näkijä jysäytti pommin viikonloppuna, juuri silloin kun luulimme olevamme turvassa. Hän sanoi, että sanomalehdet ovat kuolleet, ja ettei tulevaisuudessa esimerkiksi hänen poikansa tulisi koskaan tilaamaan saati lukemaan sellaista. Itse asiassa, hän sanoo nähneensä koko painetun sanan tulevaisuuden, eikä se ole painettu vaan jotain muuta.

Kiitos Robert tästä tärkeästä totuudesta. Ja minä harhaoppinen se kun luulin, että hyville julkaisuille on aina tilaa. Sellaisille, jotka pystyvät elämään ja sopeutumaan ajan ja lukijoiden pyörremyrskynä muuttuvien vaatimusten sykkeeseen.

Hänen rykäisyynsä tulleet kommentit ovat kyllä rautaa. Taas opin paljon. Että siinä mielessä arvokas kirjoitus.

Advertisements

Comments»

1. Desthea - Tuesday, March 27, 2007

Niin kyllähän se vähän pistää miettimään. Maailma on muuttunut niin paljon ja online-uutisointi valtaa väistämättä jatkuvasti lisää alaa painetulta sanalta. Itsekin olen pian jo 24-vuotias enkä ole koskaan tilannut mitään sanomalehteä enkä tiedä tulenko koskaan tilaamaankaan. Mikäli taloudellinen tilanne sen sallisi – nyt ei salli – miettisin silti vielä asiaa eettiseltä ja käytännölliseltä kannalta. Olen ympäristöihminen ja sellainen paperimäärä hirvittäisi. Enkä tiedä tulisiko niitä (kiireessä) sitten kuitenkaan luettua, ainakaan kunnolla.

Tietenkin olen kiinnostunut asioista ja haluaisin pysyä ajantasalla. Netistä ja telkkarista lähinnä tulee asioita seurailtua. Lehdissä olisi kyllä paljon tietoa jota ei saa esim. telkkarin välityksellä. Joten haluaisin kyllä lukea lehtiäkin. Voisihan lehdet käydä lukemassa kahvilassa tai kirjastossa, ehkä pitäisi joskus yrittää kunnostautua.

2. Petja Jäppinen - Tuesday, March 27, 2007

Setä huolehtii painetusta.
Meille tulee nyt vain Hesari varsinaisista sanomalehdistä, mutta, mutta… Aku Ankka, Kodin Kuvalehti, Tiede, Tieteen Kuvalehti, Suomen Kuvalehti, Gloria, Glorian Koti, Glorian Antiikki, Gloria Gourmet, Maku, Anna, Kalle, Me Naiset, Tekniikan Maailma, Kauppalehti, National Geographic, Apu, Matka, Image… Ja pari muuta.
Mm. Talentumin lehtiä ei nyt tule laisinkaan, mutta vuosia tuli Talouselämä , Markkinointi ja Mainonta ja Fakta.
Viime vuonna taisi tulla 5 nimikettä enemmän kuin tänä vuonna.

3. Sami Oinonen - Tuesday, March 27, 2007

Desthea: Painettu sana on mielestäni nimenomaan käyttöliittymänä yliveto. Itselläkin on tosin sanomalehden lukeminen jäänyt aika minimiin, saman sisällön saa webistä, sen jalostamisesta puhumattakaan. Mutta mitä syvällisempää analyysiä, sen miellyttävämpää sen lukeminen ja siihen palaaminen on paperimuodossa. Se on aina saatavilla.

Petja: Jaaha, oletkin sitten tilastopoikkeus. Kuvassa oleva MAKE on syvällinen julkaisu, jonka printti ja digiversiosta maksan itse mieluusti.

4. Angela - Tuesday, March 27, 2007

Kas ketkäs ne täällä; Lennu-Mirjami ja Eeva-Kukka…! 🙂

Joo, nettilehdet ovat mun pelastus. Aku Ankka ja National Geographic voisivat mulle tulla ihan postiluukusta, vaikka en minä niitäkään kuitenkaan ehtisi lukea…ostan mieluummin irtonumeroita, kun tekee mieli lehtiä plärätä. Viimeksi tuli ostettua Matka 🙂

Että kyllä niitä lehtiä kuitenkin tarvitaan!

5. Sami Oinonen - Tuesday, March 27, 2007

Angela: Kyllä, vanhat Sipoon tuttumme. Laatulehtien ykkösmannekiinit.

6. Qtea - Tuesday, March 27, 2007

Hii Sami, sun esimerkkiä seuraten meillekin tulee nykyään MAKE. Aika parasta kyllä.

7. Petja Jäppinen - Tuesday, March 27, 2007

Tuttuni mukaan Make tulee liian pian.

8. Sami Oinonen - Tuesday, March 27, 2007

Qtea: Mahtavaa. MAKEsta riittää puuhaa vuosikausiksi. Kohtahan meidän pitää bygata kasaan MAKER Faire tänne koto-Suomeenkin

Petja: No itse asiassa, mulla on sen tuleminen aina vähän takkaillut. Ihmeellistä, aina pitää olla soittamassa lehden perään..

9. Cukkimo - Tuesday, March 27, 2007

Painettu sana tulee olemaan vielä niin pitkään kunnes saan telkkarin/tietokoneen huussiini. Kyllä nyt pitää ainakin huolehtia vessalukemisesta. =)

10. Sami Oinonen - Tuesday, March 27, 2007

Cukkimo: Nimenomaan. Lienee vessassa lukeminen joillekin yhtä olennaista kuin aamulehti toiselle.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: