jump to navigation

Kansan syvät rivit ja ääni Wednesday, March 28, 2007

Posted by Sami Oinonen in taide.
trackback

rex-ingram-with-megaphone.jpg
No niin. Nyt kun uusi eduskunta on aloittanut päivätyönsä sitä tulee väistämättä ajatelleeksi, että tässäkö tämä nyt sitten oli. Tämä asioihin vaikuttaminen. Neljä vuotta pitää toivoa äänettömänä, että se oma edustaja saa jotain aikaiseksi. No onhan näitä blogeja, mielipidesivuja ja alikulkutunneleita, jonne sen mielipiteensä voi aina kirvoittaa, mutta olisiko jotain muuta?

Jotain kansalaisten syviä tuntoja reaaliaikaisesti luotaavaa ja mikä olennaisinta, kovaäänisesti välittävää mekanismia? Jotain sellaista, joka muistuttaisi kansanedustuslaitostamme siitä, ketä he edustavat. Jotakin aina läsnäolevaa.

Löytyy. Englantilaisen Troikan suunnittelema ja monissa tapahtumissa palvellut automaattinen mielenosoitin on mainio kapistus. Siihen lähetetty tekstiviesti muunnetaan puheeksi ja kajautetaan laitteen megafonin kautta tantereelle. Mahtavaa. Yksi tuollainen eduskuntatalon eteen vaikka lyhtytolppaan tai Köpi Kallion patsaaseen rautalangalla kiinni ja antaa kansan äänen väristä päättäjien tietoisuuteen kellon ympäri.

Tietysti joka viestistä jää jälki, joten kannattaisi keskittyä rakentavien ehdotusten ja kannustushuutojen lähettämiseen. Tuollainen ämyri toimisi monessa muussakin vastaavassa tilanteessa, jossa laiskuus ja mukavuudenhalu rajoittää näköyhteyttä kohteeseen. Esimerkiksi ennen sitä huudettiin lapsia syömään parvekkeilta äänihuulet turvoksissa – tuollainen ämyri pihapiiriin ja kyllä pikkupirkot ja -pekot singahtavat kotiin hernerokalle ja pannarille puolen hehtaarin metsistä nanosekunnissa.

Troikan ämyri on nyt lomalla Troikan toimistolla, joten kannattaa viihdyttää tätä mainiota poppoota jollain kivalla Suomi-henkisellä tervehdyksellä tekstaamalla numeroon +44 779 0272 804.

[Pingmag]

Advertisements

Comments»

1. ka - Thursday, March 29, 2007

Voit myös valita seuraavissa vaaleissa sellaisen ehdokkaan, joka ei pääse, tai – vielä parempaa – jonka puolue ei pääse läpi. Näin voit käyttää seuraavat neljä vuotta epätasa-arvoisen vaalipiirijaon ja keskusta-hegemonian päivittelemiseen. Näin myös vältyt hiljaiselta toiveiden pirstaloitumiselta ja henkisen sekä fyysisen tilan rapistumiselta tuona ajanjaksona: Epäsuorien vaikutuskanavien sijaan etsit ruumiillesi terveellisempiä suoria (oikeita tai marxilaisia – riippuen maailmankatsomuksestasi), jotka tuntuvat myös toimettomissa edustajissa.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: