jump to navigation

Pyhiinvaellusmatkalle Pohjanmaalle Thursday, April 5, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, musiikki.
trackback

tori-amos-2.jpgVoi ihanuus. Tori Amos, tuo kryptisistä naisista parhain, saapuu Provinssirockiin uuden levynsä American Doll Possen maailmankiertueella. Mah-ta-vaa. Parasta.

Nyt lienee pakko vääntäytyä Pohjanmaalle ensimmäisen kerran sitten kultaisen vuoden 1995. Provinssirockin esiintyjäluettelon mukaan todistin tuolloin tiettävästi Faith No Moren lisäksi myös Danzigin, Sueden, Sheryl Crown ja… Mobyn esiintymiset.

Hyvä minä, hienoa kuittailla näin kahdentoista vuoden jälkeen, että on tullut sitten nykyään apostolin asemassa oleva Mobykin nähtyä. Tiukka keikka oli.

Tosin sen muistan hyvin, kun tuolloin kesällä 1995 voipuneina ja musiikista vielä humaltuneina odottelimme Seinäjoen asemalla Helsingin junaa. Seinäjoen rautatieaseman kaiuttimista kuulutettiin vähän väliä sitä sun tätä liikennöintiin oleellisesti liittyvää aikatauluinformaatiota kunnes yhtäkkiä muiden kuulutusten lomassa kuuluttajatäti ilmoitti rokkikansalle pokkana: “Mauri Antero Numminen, Mauri Antero Numminen, Juhani Leskinen odottaa infopisteellä”, tajuamatta ollenkaan mitä juuri tuli sanoneeksi. Siinä kymmenet asemalla istuskelevat nuorukaiset katsoivat toisiaan hoopoina, kunnes kaikki repesivät nauramaan.

Sellainen oli kesäkuinen sunnuntai Pohjanmaalla. Että hyvät muistot ja niiden pariin palaan toivottavasti siis.

Advertisements

Comments»

1. Marjut - Thursday, April 5, 2007

Kas, olemme olleet todistamassa Pohjanmaalla samoja ihmeitä. 🙂 Kenties sitten tänäkin kesänä?

2. Sami Oinonen - Thursday, April 5, 2007

Jep. Sinänsä hyvä, että Tori esiintyy jo perjantaina, ei sitten mene koko viikonloppu pilalle rokinrytkeessä.

3. Qtea - Thursday, April 5, 2007

Mäkin olen ollut ihan liekeissä tästä, tosiaan ehkä parasta mahtavuutta mitä voi kesässä olla. Toivon niin että Provinssissa kuullaan myös vanhempaa tuotantoa, Boys for Peleltä, Choirgirl Hotelilta ja Little Earthquakesilta, se (toistaiseksi) uusin puutarhalevy ei ole meillä paljon soinut.

Kerro ihmeessä, jos kuulet jotain hyviä huhuja American Doll Possesta ;).

4. Sami Oinonen - Thursday, April 5, 2007

Qtea: Toivotaan parasta. Oho, huomasin, etten ole edes digitoinut Beekeeperiä iTunesiin vielä. Vaikka ei se nyt niin huono ollut. Tori-skaalalla keskinkertainen, kuolevaisten mittapuulla hyvä. Jaahas, missähän se levy onkaan, täytyy korjata tuo virhe.

Muuten, Torin konserttitaltionti Welcome to Sunny Florida on hieno + sisältää hyvää taustamateriaalia.

Tuon uusimman suhteen kannattaa tsekata Torin wikientryt, sinne päivittyy täsmätietoa levyllä esiintyvien Torin alter egojen blogeista. Sitä mukaa kun niitä löydetään.

5. Kansatieteilijä - Thursday, April 5, 2007

Taisi olla niin, että 95 Provinssissa esiintyi Mobyn kanssa samalla lavalla – aiemmin tai myöhemmin – myös Leila K, joka oli tosi tiukka. Ne spiikit lukuisine “motherfuckereineen” ja “Leila K in the houseineen” muistaa lopun ikänsä. Ura ja elämä ovat kyllä Leilalla tainneet mennä ihan toiseen suuntaan kuin Mobyllä.

6. Sami Oinonen - Thursday, April 5, 2007

Huh, onneksi en muista tuota kauheutta. Mutta se Faith No More..ooh.

7. Niko - Friday, April 6, 2007

Jotenkin rivien edestä luen, ettei täällä(kään) kannata mainostaa pitävänsä Toria juuri minään.

Mobyyn sen sijaan kannattaisi maininnan lisätä linkittää! Mobyhän on parhaimmillaan mainio ja kuivakan humoristinen apostoli, eli teillä voisi muutenkin olla jotain yhteistä. Aloittaa voi vaikka tästä lähes runollisesta tarinasta, jossa Moby kertoo olevansa juppi:

http://www.moby.com/journal/2007-04-02/ok_im_a_yuppie.html

8. Sami Oinonen - Friday, April 6, 2007

Niko: Kiitti vinkistä ja linkistä, täytyy myöntää että Moby on jäänyt erittäin vähälle kuuntelulle, samoin siis hänen ajatusmaailmansa on vieras. Ehkä pitäisi perehtyä, mutten tiedä mistä aloittaa. Tuo juppitarina ei kyllä ollut hauska. On vuosi 2007. Ja olihan esim. Mike Pattonilla Palm Treo jo vuonna 2005!!! Siinä vasta juppi. Haloo.

Kyllä tässä blogissa saa Torin musiikkia tai näkemyksiä kritisoida. Vaikka aika turhaahan se olisi. Ehkä kannattaisi sen sijaan pohtia Toria esimerkkinä artistista, joka on hyvin valjastanut blogit ja muut käyttöönsä. (Tosin kaukana Trent Reznorin Year Zero-dystopiapelistä, jonka kaltaiset tempaukset vaikuttavat käsitykseemme artistin ja fanen välisestä vuorovaikutuksesta ja musiikin kokemista yleensäkin.)

Toivottavasti nähdään siis Provinssissa!!!

9. Petja Jäppinen - Friday, April 6, 2007

Ikuna en muista tuollaisestakaan kuulleeni.

10. Niko - Saturday, April 7, 2007

No otetaan sen verran takaisin, että Tori kyllä peittoaa Mobyn kokonaisvaltaisesti musiikin saralla, muutamaa helmeähköä kappaletta lukuunottamatta. Tämän sanon vaikka omistan kaksi Mobyn levyä ja Tori Amosta kuuntelen vain pakon sanelemana. Ilmeisesti Tori rulettaa myös blogien määrässä. 2-0. Mobyn eduksi jää vain tuo jo edeltä mainittu “huumori”. Uskon myös, että Mobyn mustasankaisissa älykkölaseissa on paksummat pokat.

11. Sami Oinonen - Saturday, April 7, 2007

Petja: Kannattaa tutustua.

Niko: Totta, Mobylla on ainakin ulkoiset puitteet kohdallaan, mitä tulee “Älyköksi viidella helpolla stepillä”-kriteereihin. Ja kyllähän niin on, että eihän Tori mikään humoristi ole, ei edes sarkastikko sellainen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: