jump to navigation

Syy ja seuraus Thursday, April 19, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

Rupattelin tuossa sunnuntaikupposella läheisestä saarivaltakunnasta kotoisin olevan naapurini kanssa. Mukava heppu, vaikka aloittaakin aina grillauskauden helmikuussa. Hän paljasti, että aiemmin sunnuntaiaamuna heitä oli kohdannut katastrofi. Kahvi oli päässyt loppumaan. Ei edes pannukahvia. Eikä edes pikakahvia, tuota metajuomaa, jota tarjotaan lähinnä vieraille, joista halutaan nopeasti eroon.

Ongelma oli kuulemma äitynyt niin pahaksi, että koko aamu menikin sitten luotisuorana alamäkeen. Kuuppaa oli alkanut pakottamaan niin, että tuli riitaa ja älämölöä, lapset tippuivat portaista lelutraktoreillaan ja sitten koski leukaan, biojäteroskis kaatui kahvinporot lattialle läsähtäen, koiran häntä viikatoi kerran viidessä vuodessa kukkivat kaktukset päistikkää olkkarin afgaanimatolle juuri ennen kuin kukat oltiin saatu taltioitua jälkipolville digikuviksi, digiboksista sirahti kovalevy kesken formuloiden jne.

Pystyin hyvin samaistumaan hänen tuskaansa. Olinhan minäkin joskus jäänyt sunnuntaiaamuna ilman kahvia. Voi sitä maailmanhätää. Nyt minulla on aina hätävarapaketti jemmassa. Ymmärsin myös hyvin sen, miksei hän tullut hakemaan minulta kahvia. Suomalainen kahvi kun ei hänelle kelpaa. Saarivaltakunnan herkkuja pitää olla. Nestemäistä pikeä.

Jatkoimme rupattelua fasaaninmetsästyskauden saldosta ja vakosamettihousujen ihannevakovälistä. Tarjosin hänelle lisää Nescafe-aarreaitastani kunnon murukahvia.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: