jump to navigation

Sutaise salkkuani, pliis. Saturday, April 28, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

the-barefoot-boy-nypl-digital-library.jpgOlen mainonnan uhri. Tämän päivän Hesarin taloussivuilla oli sijoitusrahastoyhtiö FIMin kutsuva mainos “Pimp my portfolio” ja kutsu webbisaitille. No tottakai minäkin räpläsin itseni sinne.

Siellä tervehtii kiva mainos luuserista, jonka homeinen sijoitussalkku on syössyt hänet epähenkilöksi. Hän anelee, että “pliis, pimpatkaa mun osakesalkku”.

Ja loppu on historiaa. Afroamerikkalaisen jellonan johdolla FIMin pukumiehet sutaisevat pummin sijoitussalkun tuotto-odotusten titaaniluokkaan ja johan alkaa tilillä näkyä nollien edessä ihan muitakin numeroita. Voi sitä onnea. Elämä on taas yhtä trallattelua.

Hauska mainos ja tuore idea, ehe…he..eh..öh..ö. töks. Minulla on sellainen käsitys, että pimppaamisella sutaistaan sokerikuorrutuksella jostain alunperinkin lahosta  jotain näennäisesti parempaa, jotain sellaista mitä se holotna ei koskaan voi olla. Haluaako FIM tarjota siis salkkua, joka näyttää hyvältä, mutta on täysin mätä? Tuskin.

Ja tämä kaikki yli vuosi sen jälkeen kun Volkswagen irvaili kuluneelta jo silloin tuntuneelle pimppailuhäröilylle. Ketkähän yrittävät seuraavaksi olla samalla kaavalla cooleja?

Ja se FIMin kamppissaitin pimpattu kansikuvapoikakin näyttää ihan Alfred E. Neumanilta. Ei niin mitään omaa, mutta ehkä putoaa tässä porvarihurmoksessa neitseelliseen maaperään. Olisivat vaikka vain kylmän analyyttisesti kertoneet luvuin, miksi FIM on parempi kuin muut vastaavat putiikit.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: