jump to navigation

Laiskuus, ahneus ja kohtuuttomuus Sunday, April 29, 2007

Posted by Sami Oinonen in brändit, status quo.
trackback

ferrari-relay-at-senate-square-helsinki.jpg
Sunnuntai-iltapäivä Helsingin Senaatintorilla. Seurakunta poistumassa sanaa kuulemasta? No ei, vaan alkamassa on Ferrarin 60-vuotisjuhlan ohimarssi. Kyllä, kalliin urheiluauton hyvinvointivaikutukset ovat kiistattomat.

Mutta kuinkas sattuikaan, tämän päivän Hesarin kulttuurisivuilla pohditaan syytä siihen miksi jumalanpalvelukset eivät kiinnosta. Suomen kirkkojen yhteenlaskettu käyttöaste on jutun mukaan sunnuntaisin 20 prosentin luokkaa. Pohdiskelevissa saarnoissahan ei ole sinällään mitään vikaa, mutta eiköhän se nyt ole päivänselvä, että pönäkät puitteet ja laahaava liturgia eivät ole enää tätä päivää. En tajua miksi tätä pitää vatvoa enää sen enempää. Eteenpäin.

Koska kirkkojen käyttöaste on vuositasolla kohta jo pakkasen puolella, niin valtion pitäisi vihdoin puuttua tähän räikeään epäkohtaan. Joutuisi siinä kai perustuslakia tms. muuttamaan, mutta antaa mennä vain. Onhan se kohtuutonta, että kirkon annetaan löysäillä laakereillaan ja makuuttaa taajamien piikkipaikoilla olevia suuria kiinteistöjään tyhjillään, kun nuoret kituuttavat harrastuksiaan homeisissa bunkkereissa, martat kalkuttavat kangaspuitaan selät seiniä vasten ja asunnottomat sukkuloivat ostareilla kesät talvet.

Jos kirkko on todella sanomansa takana, sen pitäisi mitä pikimmin laatia kiinteistöjensä käyttöastetta 100%:iin aggressiivisesti heivaava viikkokalenteri. Aloitetaan tämän “Sana Lihaksi – Kansa Elää Kirkon Keskellä”-ohjelman pilotointi vaikka tuosta kuvan Tuomiokirkosta.

Edellä mainittujen intressiryhmien lisäksi esimerkiksi kalliokiipeilijät olisivat kiinnostuneet Tuomiokirkon jylhistä rakenteista. Samoin kuin talvisin radio-ohjattavien lennokkien harrastajat. Ja Töölön Madison Square Gardenin, Temppeliaukion kirkon, avaruusajan interiööristä olisivat innoissaan kaikki scifi-harrastajat.


Aiemmin sarjassa “Samilla on mielipide myös kirkosta”: Taivaallisen brändin kone yskii

Advertisements

Comments»

1. Maurelita Pligaa - Monday, April 30, 2007

*aplodeeraa innoissaan*

Täyttä asiaa, tismalleen samaa mieltä. Taisin joskus itsekin pauhata ajattelmattomasta paavista, joka levityttää AIDSia köyhissä maissa…

2. Sami Oinonen - Monday, April 30, 2007

Jep, teillä siellä Ranskassa niitä kirkkoja riittää joka kortteliin…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: