jump to navigation

Mobiilit nuoret modernistit Wednesday, May 2, 2007

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

airstream-dwr.jpg
Vihmovasta tuulesta ja sateesta huolimatta kesä on kalenterin mukaan vääjäämättä tuloillaan. Ja kesä tuo mukanaan karavaanarit. En ole koskaan ymmärtänyt miksi asuntovaunujen täytyy olla laatikkomaisia ja kliinisen valkoisia rumiluksia. Ei ihme, että siinä kanssa-autoilijoilla palaa hihat, kun niitä liikkuvia vessankaakeleita saa tuijotella edessään.

Täytyy myöntää, että kyllähän sitä itsekin joskus ennen tuli suivaannuttua karavaanareiden verkkaiseen menoon. Mutta eipä enää, sillä kehitin vuosia sitten mukavan autoiluajanvietteen, jolla horisontissa siintävien valkoisten pisteiden bongaamisesta tulee varsin kivaa puuhaa. Ensinnäkin edessä ajavasta matkailuautosta tai auto- asuntovaunuyhdistelmästä pitää arvata kuuluuko se Suomen karavaanareihin ja jos on sitä mieltä että tottakai, niin pitää vielä veikata vaunun kyljessä olevan jäsentarran järjestysnumeroa. Tähän peliin voi sitten itse kehitellä kertoimia ja palkintoja. Vain mielikuvitus on rajana.

Yksi elämäni tähtihetkiä oli se kun bongasin Paraisilla muutama vuosi sitten vaunun, jonka järjestysnumero oli #289. Muutenhan tyypillisimmät vastaantulevat järjestysnumerot huitelevat sadantuhannen tietämillä. Mutta joskus noita tähtihetkiä sattuu vastaan.

Ja mitä vielä vaunuihin tulee, niin harvoin näkee niin tyylikästä karavaanarin silmäterää kuin Airstreamin legendaarinen Bambi. Tänä kesänä markkinoille tulee firman yhdessä Design Within Reach-putiikin kanssa tuunaama malli (kuvassa), joka on kuin meikäläiselle tehty, sillä se on kärryn interiöörin suunnitelleen Christopher Deamin mukaan:

Trailer for the mobile young modernist -rock climbers, surfers, dot-com guys…who want to work anywhere with cellphones and wi-fi connections.

Juuri näin. Astetta kauniimpi kuin GM:n avaruustoukkaa muistuttava GMC PAD.

[via MocoLoco]

Comments»

1. -rupis- - Wednesday, May 2, 2007

Minä bongaan purjenumeroita. Tosin vain silloin kun purjehtien osuu kohdalle. Luokkaveneistä löytyy kesän aikana helposti jopa ykkönen, mutta kolminumeroiset maatunnukset alkavat jo olla harvinaiset. Omassa purressa on L-428 mikä on jo aika hyvä, vuodelta 1973.

Mutta asiaan… minua vaivaa kauhea mopokuume. Alan ihmisiä kun olet, millaisella mopolla tällainen 59v. kehtaa ajella?

2. Timo - Wednesday, May 2, 2007

Muistelisin kerran nähneeni karavaanarinumeron, joka oli alle 200. Nimittäin ekat 200:han ovat perustajajäseniä, joilla on elinikäinen ilmaispääsy noihin jäsenten leirintäalueihin.

3. Sami Oinonen - Thursday, May 3, 2007

rupis: jaaha, pitääpä bongailla tuota numeroa kun seuraavan kerran eksyn vesille sinne suuntaan, siis ehkä 40 vuoden päästä : -)

Timo: ei voi olla totta! Onneksi nykyään on kamerakännykät, niin voi ottaa spontaaneja poseerauskuvia kärrystä. Kerran yritin päästä leirintäalueella karavaanareiden puolelle uimaan, mutta torpattiin tylysti, koska minulla oli vain teltta.

4. Angela - Thursday, May 3, 2007

Tästä hienosta asuntovaunu-mallista tulikin mieleeni mitä kaikkea ovatkaan kehitelleet hevostrailereihin tänä päivänä! Kyllä hevonenkin tarttis kaikenlaista tarpeellista vaunuunsa..esim. rapsuttajan ehkä..tai jotain.

5. Sami Oinonen - Thursday, May 3, 2007

sellainen käsitys on, että ovat aika kolkkoja. jos vaikka julisteita seinälle ja pehmusteet nyt ens alkuun.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: