jump to navigation

Täydellinen läppärilaukku? Monday, May 7, 2007

Posted by Sami Oinonen in design.
trackback

vajacase-13-inch-macbook-caterina-brownie-with-golden-ochre-strip.jpgTaannoin pohdiskelin täydellisen läppärilaukun perään ja sain paljon hienoja laukkuvinkkejä. Jonkin epämääräisen surffailuketjun päätteeksi törmäsin argentiinalaisen Vajan laukkuihin. Ja olin myyty.

Vaja-laukut voi personoida mieleisillään väreillä sekä myös nimikoimalla. Päädyin kuvan yhdistelmään. Vajan webbikaupassa toimitusaika arvioitiin neljäksi viikoksi, mutta kaksi kuukauttahan siihen meni ennen kuin vasta tänään sain laukun käsiini. Valittelivat, että pieni paja ja mahdoton kysyntä. Näyttää siltä, että sain mitä uskoinkin tilanneeni, hienon laukun. Tosin napautin heti aluksi hihnaan pari reikää lisää, jotta laukku pysyisi moottoripyöräillessä tukevasti selässäni.

Kovassa vauhdissa laukun läppä näyttäisi lärpättävän silloin tällöin, koska siinä ei ole minkäänlaista kiinnitysmekanismia. No ei tietenkään ole, sillä se pilaisi esteettisen vaikutelman. Jokin kumilenksu siihen kai pitää kehittää mopomatkojen ajaksi, tai vaikka sellainen johnmcenroe-tyyppinen hikipanta.

Alku on lupaava. Saa nähdä miten ajanhammas koettelee. Tällä eteenpäin, vaikka tuntuisi noita hienoja ja lähes täydellisiä vaihtoehtoja putkahtelevan lisää ja lisää.

[Vaja Messenger Slim for Apple MacBook 13″]

Comments»

1. karppi - Tuesday, May 8, 2007

Näyttää ihan hienolta. Onko se nahkaa vai mitä? Itsekin olen pähkäillyt läppärilaukun kanssa pitkään. Ainakaan kivijalkaliikkeistä ei hienoa laukkua ole löytynyt.

Ja voisihan siinä kiinnitysmekanismina olla esim. magneetilla varustettu nappi. Ei näkyisi ulospäin mitenkään.

2. Sami Oinonen - Tuesday, May 8, 2007

Nahkaa on. Ajattelin alkuun myös magneettia, mutten ole ihan varma, miten käyttäytyy tuulessa, nahka on nimittäin aika paksua. Ehkä voisi joltain ammattilaiselta kysyä toteutuksesta. Pääasia, etteivät näy millään lailla ulospäin.

3. rahina - Tuesday, May 8, 2007

Magneetti + kovalevy ei aina ole hyvä yhdistelmä, pahalla mäihällä kovalevy demagnetisoituu hieman… Velcro-nauha voisi toimiakin ja pitäisi tuulessakin, toisaalta se ei ole kansi auki kaikkein esteettisin. Samin ehdottama hyvin ommeltu, oikean värinen, paksu kuminauha voisi olla kaikista tyylikkäin vaihtoehto. Laukun oranssin sävyssä sitä voisi saadakin…

4. Sami Oinonen - Tuesday, May 8, 2007

heh, eipä käynyt mielessä, mutta jos aina muistaisi asemoida läppärin laukkuun samalla tavalla (macbookissa näyttäisi kovis sirkuttavan oikean käden alla), niin ei riskiä magnetisoitumista olisi.

Kuminauha/Johnmcenroe-hikinauha on nopein ja halvin tapa onneen. Velcro kuulostaa vulgaarilta ottaen huomioon laukun hillityn elitismin 🙂

5. Petja Jäppinen - Tuesday, May 8, 2007

Onko minun ymmärrettävä että valmistetaan läppärilaukkuja ilman faraday-suojausta?

6. zepander - Tuesday, May 8, 2007

Ihan siistiä valmista kuminauhaa (joka saattaa riittää laukun ympärille tai ei, kokeile) saa esim. Ninja-likkojenhörsöliikkestä sieltä missä muutkin donitsit tai pannat, eli hiustenhallintaosasto. Semmonen isohko musta kuminauhalenkki, oisko sentin leveä.

7. Sami Oinonen - Wednesday, May 9, 2007

Petja: Lienee kustannuskysymys?

zepander: kiitos vinkistä. Käynpä tuolla.

8. Petja Jäppinen - Wednesday, May 9, 2007

Enpä usko.
Vaikkaan että sellaisen perushäkki voisi lisätä kustannuksia sarjatuotannossa joitakin euroja, mutta en usko että noissa hinnoissa niin tuntuisi.

9. PA - Friday, May 11, 2007

Juuri tuo laukku osui silmääni Imagea lehteillessä ja tajusin, että se oli se sinun tekemäsi juttu.

Tarranauha on huono ajatus, jos laukun haluaa avata häiritsemättä tultuaan myöhässä tilaisuuteen.

10. Sami Oinonen - Friday, May 11, 2007

PA: jep tarra on kaikinpuolin vulgaari ajatus.

11. HannaK - Monday, April 21, 2008

Mites olisi joku nauhasysteemi tonne läpän alle? Rusetille ja menoksi, ei pitäisi pitää kovin kovaa ääntä avatessa ja sijoituspaikasta riippuen, ei pitäisi näkyäkään.
Tai kassiosaan nappi ja päällykseen napille lenkki? Voisi melkein olla kotona onnistuvaa puuhaa. Ainoa, että tarvitsisit vahvaa neulaa ja lankaa.

12. Sami Oinonen - Monday, April 21, 2008

HannaK: Kiitti vinkistä. Laukku on tosin niin hienoa käsityötä mielestäni, että pilaisin sen vain omilla neuloksillani. Olen käyttänyt menestyksekkäästi vanhasta kännynkuulokepiuhasta solmimaani lenkkiä. Se joustaa hivenen pujotettaessa, on huomaamaton ja toimii myös tarvittaessa kännyn fm-radion antennina. Käytännöllistä.

13. HannaK - Monday, April 21, 2008

Juu, kävinkin katseleen noita hintoja tuolla sivulla, että ei mikään halpa tekele ollut kyseessä. Mutta jos tuo systeemi alkaa kusemaan jossain vaiheessa, niin mene suutarin tai jonkun ompelijan luokse kysymään neuvoja, ne tuskin onnistuvat pilaamaan sitä.

Mutta todella hieno laukku, parhaillani suunnittelen omaani. Joihin opiskelijatuloilla ei kyllä vielä ole varaa. Mutta tulevaisuudessa…:)

14. Sami Oinonen - Monday, April 21, 2008

Jep. Niin kannattanee tehdä. Laukku on tosiaan hintava, mutta kestänee loppuelämän. Se jäänee nähtäväksi, millaisia läppärit sitten muutaman kymmenen vuoden päästä ovat. Tuskin nykyisen kokoisia. Laukusta taitaa tulla sitten lehtilaukku.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: