jump to navigation

Sähän et muuten sinne pellolle mene! Tuesday, May 8, 2007

Posted by Sami Oinonen in innovaatiot.
trackback

portrait-of-a-farmer-john-boyd.jpg
Tanskalaiset ovat eittämättä hyvin hankalia ihmisiä, mutta eivät välttämättä maanveljilleen. Tanskan Siankasvattajien GylleSMS-tekstiviestipalvelu on osoitus tästä. “Gylle” tarkoittanee näin karkeasti käännettynä “lantaa tai muuta orgaanista ja pahanhajuista lannoitetta” ja palvelun idea onkin, että maanviljelijät voivat viestiä naapuriyhteisölleen milloin ja minne tarkalleen aikovat tuupata lantaa tai nenäkarvat käristäviä lannoitteita pelloillaan.

Näin naapurit voivat orientoitua väistämättömän pahan elämän löyhähtelyyn ja suunnittella omaa päiväohjelmaansa vastaavasti. Vastavuoroisesti naapurit voivat viestiä maajussille toiveita esimerkiksi suvihäidensä rauhoittamisesta dunkkikselta.

Tarpeellinen palvelu. Herttaiset maanviljelijät ovat nyt pohtimassa josko palveluun liitettäisiin äänestystoiminto, jotta naapurit voisivat demokratian keinoin vaikuttaa viljelijän rutiineihin. No tuo kuulostaa kyllä liian ruotsalaiselta konseksuksen hakemiselta. Saattaa käydä niin, että maanviljelijäpololta jää lannoitteet levittämättä tyystin.

Samanlainen konsepti toimisi missä tahansa naapurustossa. Eipä ole juuri mitään ärsyttävämpää kuin se, että Tekniikan Maailman herkkä lukuhetki takapihalla keskeytyy naapuruston Tähtien Sota-viikareiden miekkahippasten möykkään tai jostain sieraimiin kantautuvan laardin ja potkan grillikäryyn.

Tuolloin olisi taloyhtiön sponssaamalla tekstiviestipalvelulla käyttöä. Sillä saisi äkkiä pingattua naapurit äänestämään öykkärit ruotuun.

Gyllesms via Guerrilla Innovation

Advertisements

Comments»

1. Veikko - Tuesday, May 8, 2007

Tanskalaiset eivät ole hankalia ihmisiä. Päinvastoin eritittäin ystävällisia. Ruotalaiset sen sijaan…. No, antaa olla.

2. Sami Oinonen - Tuesday, May 8, 2007

Omien vähäisten kokemusten mukaan juuri toistepäin, kerran sain yhdeltä tanskalaiselta nyhdettyä pitkin hampain tanskalaisen unelmakuivakakun ohjeen, mutta siihen hyvät teot ovat sitten jääneet, ja nyt sekin resepti on hukassa…

3. Petja Jäppinen - Tuesday, May 8, 2007

Siis maalaiset ovat paskasakkia, on ne minkä maalaisia hyvänsä.

4. Sami Oinonen - Wednesday, May 9, 2007

en ole samaa mieltä, appeni on hyvin joviaali henkilö ja varmasti nappaisi nenääni jos indikoisin että lannanhajunsa on muutakin kuin työhönsä liittyvää luonnollista hajuhaittaa tai jos kyseenalaistaisin kotimaisen primäärituotannon henkisen merkityksen kansakunnalle


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: