jump to navigation

Valveilla, horroksessa, nukkuu Monday, May 14, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

sleep-distribution.jpgRakastan tilastoja ja tilastointia. Ja ei ole juuri mitään parempaa kuin monitoroida omia elämänliikkeitään, pitää niistä kirjaa ja tehdä pikkunättejä ristiintaulukointeja. Siinä on monissa kekkereissä leuat loksahdelleet kun meikäläinen on vetänyt kännykästään käppyrät esiin ja todistellut aukottomasti (ja monien mielestä piinallisen seikkaperäisesti) muiden löysäleukaiset heitot suohon.

Niinpä suorastaan parkaisin ilosta, kun löysin vauvojen päivärytmiä tilastoivan Trixie Tracker-palvelun. Tämähän meiltä vielä puuttui. Vihdoinkin järjestystä myös tähän elämänvaiheeseen. Ei muuta kuin dataa sisään taaperon unikiihtyvyydestä, vaipansietokyvystä, maidonkulutuksesta ja vastaavista tärkeistä muuttujista ja heti kohta alkaa arkielämä vauvan ympärillä jäsentymään merkittävämmäksi ja tuottavammaksi.

Kuten esimerkiksi yllä olevasta unitelemetriakuvaajasta voimme havaita, on esimerkkivauvalla selkeästi kolme unijaksoa vaalensinisellä aamu-ilta-ajanjaksolla. Eli noiden parvien eteen ja taakse kannattaa suunnitella kaikki vauvavapaat tekemiset. Arkeen tehokkuutta. Mahtavaa!

Aika hienoahan se olisi porskuttaa leikkikentillä datalla ja vertailla unijakaumia ja vaippavuotoja perinteisen kunnallispoliittisen diipadaapan sijaan.

[Trixie Tracker via Information Aesthetics]

Advertisements

Comments»

1. Statiivi - Monday, May 14, 2007

Oletko jo hankkinut Edward Tuften kirjoja? “Beautiful Evidence” on tosi hyvä ja “The Visual Display of Quantitative Information” on kuolematon klassikko. Highly fcuking recommended!!

2. Sami Oinonen - Monday, May 14, 2007

heh….Tufte on kingi! Muistan ne kesäpäivät kuin eiliset kun kuumana kesänä 1995 luin Tuften Visual Display of… in .. Chart Junk!

3. sigs - Thursday, March 13, 2008

ootte perseestä


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: