jump to navigation

Lukijapalautteesta ja aikamatkasta Tuesday, May 15, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

Sain lukijapalautetta. Arvostan nimimerkki mm:n järkähtämätöntä ja hyvinkin ilmeistä Lada Niva-rakkautta. On hienoa saada aitoa tulistunutta lukijapalautetta tässä maailmassa, jossa myötäkarvaan sipsuttelu ja peesaaminen ovat liikaa läsnä.

Vaikka äitini opettikin minulle pienenä, että “et sitten vastaa tekaistujen sähköpostiosoitteiden tai muuten vain anonyymien kommentoijien vuodatuksiin”, niin minusta on kuitenkin korrektia koettaa selventää kantaani. Ei sen takia, että sillä olisi kenellekään mitään merkitystä, vaan ennen kaikkea siksi koska aiheesta saa mukavasti yhden kirjoituksen aikaiseksi.

Internet on kiva paikka. Tämä minun hento Niva-kritiikkini, joka kilpistyy mielestäni sinänsä harmittomaan sanaan “pahamaineisen” on näin kaikkien saatavilla. Miten olisikaan nimimerkki mm pystynyt ennen koskaan tietämään kantaani saatikka kertomaan mitä ajattelee mielipiteestäni. Että tällä tavalla yhden kirkkonummelaisen miehen digitaaliset päivä- ja muistikirjamerkinnät saavat (ainakin) yhden tuntemaan jotain. Mahtavaa. En voi lakata ihmettelemästä internetin kykyä yhdistää ihmisiä.

Mitä Nivaan tulee, niin uskon, että vaikka se lienee maasto-ominaisuuksiltaan kelpo menijä, niin on muuten vain liian kolho, viimeistelemätön ja epäluotettava. Määreet, jotka kuvaavat sitä, ja kuten mitä muuta tahansa Ladaa, paremmin. Se on kuin Neuvostoliitto pienoiskoossa. Kirpsakka tuulahdus taantumuksen menneiltä ajoilta. Aikamatka, jota en halua välttämättä tehdä.

Nimimerkki mm:n nostamat arvot, kauneus, linjakkuus ja kurvikkuus, ovat sinällään hienoja määreitä, mutta minulle toissijaisia. Kyllähän autolla pitää pystyä ajamaan ilman kuulosuojaimia ja kyllähän autolla ajamisen pitäisi olla kivutonta vaikka maastossa kitkutettaisiinkin. Ja kyllähän automerkin pitäisi kehittyä positiiviseen suuntaan vuosien saatossa. Nivan ohjaustehostin lienee ainoa merkittävä parannus auton kolmekymmentävuotisen taipaleen aikana. Minua kiehtookin ajatus siitä, millainen Lada Niva olisi jos sen olisi valmistanut lähes mikä muu tahansa maastoautojen valmistaja. Olisiko mallissa havaittavissa kenties evoluutiota kuin sitä niin monesti muuten tapaa nähdä tapahtuvan? Vai oliko se kenties täydellinen jo syntyessään?

Citymaasturien ja maastoautojen vertailu on mielestäni sinänsä turhaa, sillä kysymyksessä on kaksi eri kategoriaa. Citymaasturit ovat henkilöautoja, joissa oli ainakin ennen hivenen korkeampi maavara kuin perinteisissä henkilöautoissa. Citymaastureita ostavat ihmiset, jotka haluavat katsoa kanssa-autoilijoitaan tärkeän oloisena alaspäin. Kun minä katson Lada Nivaa, en voi olla ajattelematta, että juuri se on toiminut kulmikkaan ulkomuotonsa puolesta innoittajana ensimmäisille citymaastureille. Voi mikä perintö.

Kirkkonummella,
Sami Oinonen

ps. En ole koskaan Nivalla ajanut ja olenkin siten vahvasti sitä mieltä, että väitteeni ovat totta. Koska tämä on blogi ja henkilökohtainen sellainen, varaan oikeuden epätarkkuuteen ja puolivillaisiin mielipiteisiin. Toisaalta, jos jollain on Niva, olen sen valmis koeajamaan ja tekemään autosta kivan testirapparijutun. Avoimin mielin.

Advertisements

Comments»

1. Ylipäällikkö Zog - Tuesday, May 15, 2007

Perkeleen saatanan renttu.
epsoon peturi. Luulin sinua kunnon ihmiseksi
tai edes vantaanjokilaakson ruotsinmieliseki
ja sitten vielä taidat juoda vihreää teetä ja syödä kaalia.
anna mun kaikki estää

2. Sami Oinonen - Tuesday, May 15, 2007

Kiitos palauteesta Ylipäällikkö Zog. Nyt jaksaa taas huomiseen.

3. Ylipäällikkö Zog - Tuesday, May 15, 2007

Sietäisit häpyä

4. mm - Tuesday, May 15, 2007

No enhän toki aivan niin tosissani ollut tuon palautteen kanssa, vaikka olenkin sitä mieltä, että auton tärkein ominaisuus on ulkonäkö ja että tässä mielessä parhaimmat autot valmistettiin kultaisella 70-luvulla.

Mutta se nyt tuskin kiinnostaa ketään.

Jäin vain pohtimaan noita moitteita, että palaute tuli anonyymisti tai “nimimerkin suojista” Osittain syy tähän on toki luontainen ujous, mutta myös se, että minulla on mielestäni muutama ihan oikeasti hyvä syy olla esiintymättä netissä satunnaisesti omalla nimelläni. Toki siinä tapauksessa voisin jättää kirjoittelun kokonaan väliin. Halusin nyt vain ohimennen kommentoida (edes joskus) jotain, siitä syystä, että fanitan blogiasi. En siis ollut mitenkään raivoissani ja kuvittelin yliampuvan kirjoitustyylin myös kielivän siitä. No ilmeisesti ei toiminut, tsori.

Nimimerkkiä mm käytin (anonymouksen asemesta) koska ajattelin, että se yhdistää minut mahdollisiin tuleviin kommentteihin. Mutta en tietenkään käytä sitä enää, jos se noin paljon häiritsee. Jättämäni mailiosoite on ihan validi, luen sitä päivittäin.

5. Sami Oinonen - Wednesday, May 16, 2007

Voi ei, aluksi ajattelin tietysti että nyt minua vedätetään, mutta tosikko kun olen otin nokkiini, sillä Itse olen joskus paukutellut ohimosuonet pulputellen lukijapalautetta ja pystyin siis hyvin samaistumaan oletettuun tilaasi.

Nyt sinulla on tietysti se ongelma, että sinä päivänä kun todella tulistut tähän blogiin, ei sinua kukaan usko 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: