jump to navigation

Hiss-hiss sanoi leijona vuohelle käärmeissään Friday, May 18, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

chimera-andy-park.jpg
Tietokonepelit ovat saavuttaneet jonkinlaisen kulminaatiopisteen ainakin mitä tulee apokalyptisten örkkien viljelyyn. Eiväthän ne mörköt enää edes pelota synkistä onkaloista pongahtaessaan ja magmaa röyhtäillessäään niin kuin silloin ennen. “Nö mitäs örde? Ai että pääni meinasit vallan irti-poikki sivauttaa. Äläs äläs, jutellaan. Ota nisu.”

No mistäs keksisi todella hurjia hirviöitä? Jos mielikuvitus pykii, niin ainahan kannattaa lainata antiikin Kreikan moniraajepäolentojen sarjasta. Ehkä vaikuttavimpia on kuvan neiti Chimera, sekoitus mökäjuomaa nauttinutta vuohea, leijonaa ja käärmettä. Monipäisten sisarustensa kuoppahirviö Kerberosin ja vesikäärme Hydran kaltainen leppoisa seuraeläin. Tarujen mukaan Chimeran näkeminen tiesi myrskyjä ja tulivuorenpurkauksia kuin myös pölyn laskeuduttua ankaraa krapulaa näkijän pääpoloon.

Mutta eikös nyt joku voisi tehdä ihan oikeasti sellaisen pelin, jossa tikku-ukkoritari tallustelisi valkoisella pohjalla tyhjästä ilmestyviä tikkumaisia lohikäärmeitä vastaan taistellen. Se tuntuisi vaihteeksi taas pelottavalta.

[Andy Park – God of War 2]

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: