jump to navigation

Suomi-Italia-Seura paheksuu Thursday, May 24, 2007

Posted by Sami Oinonen in musiikki.
trackback

bent-out-of-shape.jpg
Pettymyksen syvä kaivoskuilu on häämöttänyt kraaterina edessämme muutaman tunnin, sillä suomalaisen musiikkiviennin nopealiikkeinen betonipaalu, pehmo-oopperametallikone Nightwish, julkisti tänään uuden laulajattarensa. No hän ei ole Apenniinien niemimaan tulisieluinen lyyrinen sopraano Cristina Scabbia, niin kuin tässä blogissa reilu vuosi sitten aprikoin vaan joku ruotsalainen, muuan Anette Olzon taiteilijanimeltään. On tuskallista olla väärässä, mutta kerta se on ensimmäinen. Tähän lienee totuttava.

Toivottavasti kukaan ei kuitenkaan saa päähänsä vetää tästä valinnasta mitään sen suurempia johtopäätöksiä suomalais-ruotsalaisen yhteistyön tilasta. Pohjoismaiden neuvosto toimikoon kuten tähän asti, kaukana toiminnasta. Ja ei tässä ole mitään syytä lähteä nyt hamuilemaan ystävyyskaupunkeja ja kummeja Taalainmaata myöten. Se että suomalainen rockyhtye valitsee perusruotsalaisen näköisen ruotsalaisen laulajakseen on vain hyvin outo ja todennäköisesti juhannussalon ympäripyörimisrituaalin humalluttamana syntynyt päätös.

Ruotsalaistunut Nightwish ei tarkoita sitä, että suomalaiset ja ruotsalaiset olisivat nyt jollain tavalla bestiksiä niin kuin silloin joskus 1700-luvulla. On kaikkien suomalaisten etu, että tämä rajoja rikkova ja harhainen kädenojennus jää kertaluontoiseksi harjoitukseksi, sillä ilman eripuraa, kateutta ja leikkimielistä nokkapokkaa meille jäisi vain…vain…Niin mitä meille jäisikään? Ei niin ketään kelle vinoilla.

Nightwishin hyvinvointi on meidän kaikkien suomalaisten asia. Ehkä olisi kuitenkin parempi, että yhtye hajoaisi piakkoin apokalyptisiin erimielisyyksiin ettei tarvitsisi kuunnella ruotsalaisten diipadaapaa siitä kuinka “tarvittiin ruotsalainen viemään suomirock maailmankartalle”. Yhtye narikkaan vain, se olisi isänmaallinen teko. Silloin voitaisiin todeta ylpeästi, että “ei niiden ruotsalaisten kanssa kissanpolkkakaan taitu”.

Comments»

1. Kata - Friday, May 25, 2007

No onneksi en asu Suomessa, niin ei pidä ottaa tätä laulaja asiaa sydämelle.

2. Sami Oinonen - Friday, May 25, 2007

tämä asia ei katso asuinpaikkaa, suomalaisuus on tässä nyt se olennainen tekijä, sinunkin panostasi tarvitaan

3. Angela - Friday, May 25, 2007

Mä tykkään tosta Anettesta. Ethän suutu Sami! Pidän jopa enemmän kuin Tarjasta. Nyt se tuli sanottua. Hjälp! Kasta inte stenar på mig! Nää-ä

4. Sami Oinonen - Friday, May 25, 2007

Makuasioista ei voi kiistellä, mutta näen tämän(kin) asian enemmän kansallista suvereniteettiamme murentavana asiana. Mitä tämän jälkeen? Virallinen Suomi-Ruotsi kulttuuripoliittinen yhteistyöohjelma? Hallitusten välistä halailua? Ei, ei, ei.

5. oTTo - Saturday, September 29, 2007

Joo, kyllä Anette tuntuu eläväisemmältä ja elävämmältä kuin edeltäjänsä. Havu ja pihka tuoksuu musiikissa, ei niinkään laulajassa.

6. Sami Oinonen - Saturday, September 29, 2007

oTTo: re: Anette. Varmasti pitää paikkaansa, ei ole mitään teennäisempää kuin klassisesti laulava metallibändin laulaja, ellei sitten lasketa mukaan oopperalaulajaa, joka laulaa bluesia 🙂


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: