jump to navigation

Kierrätä rojut tuoliksi Friday, May 25, 2007

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen, tee-se-itse.
trackback

rodrigo-alonso-new-stool.jpg
Käsite “sisäinen kauneus” saa tässä chileläisen Rodrigo Alonso Schrammin työssä uuden ulottuvuuden. “N+ew: No More Electronic Waste”-penkki on epoksimuoviin valettu ja erittäin persoonallisen näköinen elektroniikkajäteteos. Penkki on kyllä tavattoman ruma, mutta se toimii ainakin muistutuksena jätteen valtavasta määrästä. [via Uncrate]

Advertisements

Comments»

1. rns - Friday, May 25, 2007

Näyttää aladobilta.

2. Sami Oinonen - Friday, May 25, 2007

hyi yäk, niinpäs näyttääkin, kammottava mielleyhtymä

3. johannesknektman - Saturday, May 26, 2007

Sitä aladoobi vaikutelmaa vois parantaa jos se edes vähäsen tutisis siihen istuessa…

Minulla on niin paljon elekrtoniikkaromua että täytyy miettiä josko väsäis tuollaisen, pitäisi vain opetella valamaan epoksimuovia.

4. Sami Oinonen - Saturday, May 26, 2007

olen säästänyt muutaman vanhan kännykän ja laturin ihan sitä tarkoitusta varten, että jonain päivänä valan ne kuutioon tms. ja upotan talon sisäseinään taideteokseksi tai useaksi… toimivat myös kellona.

nyt tämä tuoli-ideakin pitäisi tehdä…ja miljoona muuta 🙂

5. Base - Saturday, May 26, 2007

Suosittelisin polyesterihartsia epoksin sijasta. On paljon halvempaa nimittäin ja tarkoitukseen luultavasti tarpeeksi kestävää. Tollaseen kuutioon menisköhän.. hmm… 10-20 kiloa(?) hartsia. Kannattaa käydä hakemassa hartsi jostain venekorjaamosta tms liikkeestä kun ne ostaa kerralla tuhansia litroja, saa varmasti halvemmalla. Jopa bilteman polyesterit maksaa nimittäin 30€/5kg. Valaminen on helppoa. Ne aineet vaan sekotetaan hyvin toisiinsa ja sit viskataan muottiin. pyöräprojektissa on jotain juttua ko aiheesta.
http://www.pyoraprojekti.blogspot.com
Kuution sivujen suoristaminen on luultavasti suurin haaste. Pitäis olla joku helvetillinen jyrsin tms ronski “hiomakone”.

Mahtava idea muuten taas kerran. Olishan tota elektroniikkajätettä itelläkin nurkissa…

Kuinkakohan helvetisti tuo muuten painaa? 50kg? 100kg?

6. Base - Saturday, May 26, 2007

Ähh! Sehän pitää tietenkin tehdä sisältä ontoksi niin kustannukset/paino laskee. Kylläpäs aivot toimii hitailla tänään..

7. Sami Oinonen - Saturday, May 26, 2007

base: jep, arvelinkin, että sinulta tulee vinkkejä. Kiitos, kiitos!. Isukki sanoi, että epoksissa on vielä kellertymisen riski ja onhan se kyllä turkasen kallista. pitänee protoilla tuolla polyesterillä. Akryyli olisi lienee kaikkein pähein ja kallein.
Mulla on nokian kommari mallia talvisota ja ajattelin sen upottaa kuutioon. Ja sitten joitain kuivakukkia, ledejäkin voisi kokeilla, oikeastaan voisi kokeilla sellaista kuutioledilamppusarjaa, ja…
multa löytyy jumalaton kasa vanhoja kännyn akkuja ja piuhoja ja muita, niitä voisi kokeilla, eräänlainen elektroniikkakäärmejätetuoli

8. Base - Saturday, May 26, 2007

Hoo! Ledit. Niin tietenkin! Mulla olis tuolla joku vanha joulukoriste jossa on parisenkymmentä sinistä lediä. Muuntaja on menny rikki mut ledit varmaan toimii vielä. Siitä vaan sitten.. 😀 Kerro sit kun alat rakentamaan ni lähetän sulle noi.

9. Sami Oinonen - Saturday, May 26, 2007

Isukin kanssa just plänäiltiin protoa tuosta kuutioledivalaisimesta, nelisen kappaletta kuutioita, kiinni kiskoon ja kattoon ja entäs valokuitu!!! ooh.

10. Base - Saturday, May 26, 2007

Valokuitu olis kyllä huomattavasti varmatoimisempaa. Kyllä ottais päähän kun kuution sisään valamistaan ledeistä joku menis rikki. ArgH!

11. Sami Oinonen - Saturday, May 26, 2007

Jep, kannattaa muutama varakuutio valaa samantien tai ei aivan valaa kiinni ledejä vaan jättää tilaa sen verran, että vaihto onnistuu.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: