jump to navigation

Lähi-idän kriisistä Sunday, June 3, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

henryrollins.jpg
Olin todistamassa viime perjantai-iltana erään erittäin hauskan ja viisaankin amerikkalaismiehen puheiltamaa Savoy-teatterissa Helsingissä. Tämä omien sanojensa mukaan yksinäinen, Subaru Outbackilla tuhnuttava 46-vuotias ihmisvihaaja oli kehittänyt monen muun parannusehdotuksen lisäksi omasta mielestään täydellisen ratkaisun Lähi-idän kriisiin. Siis siihen vanhempaan, parituhatvuotiseen kissanhännänvetoon israelilaisten ja palestiinalaisten välillä.

Hän ehdotti, että israelilaisille pudotettaisiin lentokoneesta tuhatmäärin amerikkalaisen Ramones-yhtyeen ensimmäistä ja kolmatta albumia ja palestiinalaisille vastaavasti yhtyeen toista ja neljättä albumia. Ja kun vastapuolet kuulisivat tutun kuuloista musiikkia, mutta biisejä joita he eivät olisi aiemmin kuulleet, seuraisi luonnollisesti levyjen- ja ajatustenvaihtoa aivan uudella tasolla. Molemmat osapuolet olisivat ennen pitkää kyyneliin asti yhtä mieltä siitä, ettei vastapuoli voinut olla paha, koska diggaisi Ramonesista.

Kuinka tyypillistä amerikkalaista ajattelua. Sitä ollaan niin olevinaan ja luullaan, että muu maailma ensinnäkin tietäisi mikä Ramones on ja tämänkin tiedon valossa jopa tykästyisi bändistä yhtä paljon kuin Henry ja hänen ilmeisesti ainoa kaverinsa, muuan James Newell Osterberg, Jr. Arvatenkin ko. ensemblen ainoat fanit.

Henry hyvä, Ramones ei ole ratkaisu, sillä se ei kiinnosta ketään muita pätkääkään…tai ei ainakaan minua. Minun piti hiivatti vieköön ihan mennä internetteihin ja googleihin Henryn keikan jälkeen ja katsoa mikä tämä ryhmä rämä oikeastaan on oli. Pitihän se arvata, että joku kolmen soinnun punkbändi jenkeistä. Just joo, sitä en ymmärrä miten voi olla edes mahdollista että he onnistuivat urallaaan suoltamaan kokonaista 14 albumia tähän maailmaan, sillä kaiken järjen mukaan kolmea sointua pystyy järjestelemään vain kuudella eri tavalla. Yhteenhän albumiin se heidän elonsa olisi pitänyt stopata.

Ehkä ratkaisu ei ole musiikkilähettiläiden käyttäminen lainkaan, sillä onhan se perin vaikeaa löytää musiikkia, joka olisi universaalia edes lokaalilla tasolla. Mutta entäs jos me suomalaiset tarjoaisimme auttavan kätemme? Mehän voisimme kloonata tuhansia Ilkka Kanervoita ja tuupata ne laskuvarjoilla molempien osapuolien iloksi. Ilkkojen muikisteluita ja taukoamatonta ja hyvin tärkeältä kuulostavaa metapulpatusta ei varmasti kestäisi kumpainenkaan vihaapitävä taho tuntiakaan, vaan he pakenisivat rinti-rinti toistensa armollisiin syleihin.

kuva: pieni vihainen mies luukuttaa lavalla yli kaksi ja puoli tuntia… näyttää kumaran perusteella Henry Rollinsilta ja taitaa olla myös hän.

Henry Rollins Show
maanantaisin YLE Teemalla.

Advertisements

Comments»

1. Tero Heiskanen - Monday, June 4, 2007

Postauksen idean kannalta tarpeettoman dissaavaa tekstiä Ramonesin suhteen. Vähän diplomatiaa niin ei lukijat karkaa 🙂

2. Petja - Monday, June 4, 2007

Kenenkään jutuista, joka selittää jotain israelilaisten ja palestiinalaisten kaksituhatvuotisesta vihanpidosta, juttuihin ei ylipäänsä pidä suhtautua sen vakavammin kuin ylipäänsä avohoitopotilaaseen.
a) Palestiinalaisia ei ollut ennen vuotta 1949
b)Israelilaisia ei ollut ennen vuotta 1949
c) Juutalaiset ja samalla alueella olevat arabit tulivat paljon paremmin juttuun keskenään, kuin Euroopan kristityt ja juutalaiset ennen kuin Palestiinan alkoi muuttaa Israelia haikailevia juutalaisia, jotka
d) sotkivat perinteisen väestötasapainoin ja toivat tullessaan käsityksen maan yksitysiomistuksesta.
e) Toinen alueen tasapainon sotkenut tekijä oli englantilainen seikkailija, joka rakastui Mekan sheriffin poikaan, Ibn Saudiin, ja järjesti British Petroliumin kanssa tämän perheelle aseita, nostaakseen tämän itsenäiseksi Ottomaanien vallasta. Ottomaani imperiumin luhistuminen hävitti maarekisteriin merkityt suurmaanomistuksen rajat ja perinteiset vuokrasopimukset.
f) Koraanissa annetaan juutalaisille suositummuus asema muihin pakanoihin nähden.

3. Sami Oinonen - Monday, June 4, 2007

Tero: Heh heh… dissaavaa? Silkkihansikkainhan minä arvostelin ko. bändiä.

Petja: jep, oikaisin hieman terminologiaa mieleisekseni, mutta näinä “älykkään suunnnittelun” aikoina se sallittakoon.

Mainittakoon vielä, että minulla ei ole ko. maantieteellisen alueen tilanteesta mitään mielipidettä. Ei puolesta eikä vastaan, ei kummaltakaan kantilta katsottuna.

4. Tino - Monday, June 4, 2007

Ramonesit ylipäätään on tosi tyhmä ja väsynyt kopio Ne luumäistä, asia josta suuri media vaikenee! Rehti kuutostien tunnelma on väännetty tunnistamattomaksi suurkaupunkien sisäänpäinkääntyneeksi rappioksi.

5. kervå - Monday, June 4, 2007

“kolmen soinnun punkbändi”

Tästä tulikin puhuttua taannoin ystäväiseni kanssa. On mennyt muutama termi ns. sekakäyttöön. “Kolmen soinnun rock” tarkoitti alunperin blues-rockia (ei virallinen termi), jota tottavie usein veivataan kolmella soinnulla blueskaavan mukaan (Karjalainen on tehnyt siitä biisinkin). Esim: E A E H A E.

No jotkut hieman yksinkertaiset (ja musiikista tietämättömät) ihmiset sitten ovat ottaneet termin käyttöön kuvaillessaan punkkia. Ilmeisesti tarkoituksenaan sanoa punkkia yksinkertaiseksi musiikiksi (mitä se kyllä toisinaan/useimmiten onkin).

Eräs mielenkiintoinen sivujuonne on muinaisen Adverts-yhtyeen varhainen sinkku One Chord Wonders, joka ilmeisesti kuvaa punkkia vieläkin yksinkertaisemmaksi musiikiksi.

Koitapa soittaa muutama Ramonesin biisi, niin havaitset, että yhdessä biisissä saattaa olla yllättävän paljonkin sointuja. Johtuupi siitä, että heillä oli silloin tällöin tapana soittaa riffejä soinnuilla yhden kielen systeemin sijasta. Lisäksi joissain biiseissä on vallan yllättäviä sävellajin vaihdoksia, jotka yleensä myös lisäävät (ei tietenkään välttämättä) sointujen määrää. Sex Pistolsiltakin löytyy näitä sointuriffejä, jos on yhtään tutumpi pändi. Muistaakseni Holidays In The Sun alkaa semmoisella (riffihommalla).

6. ka - Monday, June 4, 2007

Sami, mikä kiristää? Viimeiset blogin täytteet ovat olleet kovin kärkeviä huomioita pullollaan. Onko joogamaton alla herne, vai onko pitkäksi venynyt valoisa aika pistänyt unirytmin selällleen?

7. Sami Oinonen - Monday, June 4, 2007

Tino: Kiitos uudesta bändivinkistä, pitääkin tutustua.

kervå: Kiitos tarkennuksesta, olen jatkossa tarkempi tuon “kolmen soinnun” suhteen. Olen kyllä sitä mieltä, että yksinkertainen on kaunista, että siinä mielessä kolmen tai vähemmän soinnun suhteen ei ole mitään ongelmia.

ka: Kuule en tiedä, olen pohjimmiltani peruspositiivinen henkilö. Mutta ehkä olen vihdoin kasvanut aikuiseksi.

8. Angela - Monday, June 4, 2007

Sami, minä pudottaisin mieluumin Väyrysiä ja Timo T.A Mikkosia sekä muutaman Esa Saarisen (riittää vallan hyvin), kukinnan ohittaneissa voikukkaseppeleissä, sinne kaukoitään…Kanerva on ihan liian kesyä. Kaikella kunnioituksella heitä kaikkia persoonia kohtaan. Hurraa. Pelastavat persoonat! 😀 ja Ciceron sanoin päätän tämän kommenttini: “Niin järjetöntä ei voi sanoakaan, ettei joku filosofi olisi sitä jo sanonut.”

9. Sami Oinonen - Monday, June 4, 2007

Angela: Toimisi tuokin kolmikko varmasti. Minulla oli eutoikeus asua samassa taloyhtiössä Ilen kanssa. Jämäkkä kaveri. Äänestäjän asialla. Aina.

10. Mathias - Tuesday, June 5, 2007

Hm, yritän tässä miettiä jos oikeasti luulit että Rollins meinaa asiaa sillä Ramones-jutulla. Kuulostaa kyllä vähän huumorilta. Ja kuulostaa vieläpä Rollins-huumorilta… Eli luulenpa että tyyppi heitti huulta.

En itse nähnyt sitä livenä, valitettavasti.

11. Petja - Tuesday, June 5, 2007

Minua rauhoittaisi, jos kuulisin että Ike on pudotettu lähi-itään, myllynkivi kaulassa.

12. Sami Oinonen - Tuesday, June 5, 2007

Mathias: heh…yritän tässä miettiä, että taasko minua lukijat yrittävät jallittaa luulemaan jotain. No huumoriahan Se Hank-setä laukoi. Tuollainen manööveri kilpistyisi varmasti sulaan logistiseen mahdottomuuteen ainakin. Youtubesta löytynee aika kasa Rollins-pätkiä, ehkä jopa tuo ko. juttukin.

13. Sami Oinonen - Tuesday, June 5, 2007

Petja: Kanerva on kuin Väyrynen, vanhaa koulua, joka ongenkohona kuitenkin aina ponnahtaa takaisin…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: