jump to navigation

Kierrättämisestä Tuesday, June 12, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

“It was like someone sticking a nail in your head and hammering it once a day,”

Näin toteaa näyttelijä Tom McCarthy, joka näytteli nimiosaa monologinäytelmässä “The Philly Fan”. Yksinnäytteleminen lienee haastava taiteenlaji, mutta yhtä helvettiähän se on, jos aiheena on modernin urheilun eittämättä huonoimman joukkueen, vuonna 1883 perustetun baseballbändi Philadelphia Philliesin fanin tarina. Phillies hävisi jopa ensimmäisen pelinsä ja ovat enää 14 tappion päässä suht’ messevästä 10 000 tappion rajapyykistä. Sen he saavuttavat vielä tämän vuoden puolella. Ei hullummin.

Mutta kyllä nolottaisi armottomasti olla syntynyt Philadelphiassa. Phillisien paha karma vainoaisi kaikkialle, eikä kukaan ottaisi todesta sanomisia eikä tekemisiä.

Toista se on meillä juurettomilla suomalaisilla. Ei ole mitään sisäsyntyistä pakkoa kannattaa synnyinkaupunkinsa urheilujoukkuetta. Järki-ihmisiähän me suomalaiset olemme. Ja ei se joukkueurheilu muutenkaan niin tärkeää ole.

Fanipaidan vaihtaminen joukkueesta toiseen on yhtä luontevaa kuin poliittisen kannan vaihtaminen vaaleista toiseen. Tai ainakin pitäisi olla. Fanittamisen ja kantojen kierrättämisellä saisimme yleisemminkin hieman perspektiiviä arjen eloon.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: