jump to navigation

Pyhiinvaellusmatkalle Pohjanmaalle #3 Sunday, June 17, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, musiikki.
trackback

tori-amos-at-provinssirock-ii-2007.jpg
Ihmiselo on lyhyt. Siksi on hyvä, että elämässä on tähtihetkiä. Asioita, joilla on merkitystä ja joita muistella sitten joskus kun on aikaa. Se, kuinka sanoi ensimmäisen sanansa…”auto”. Se, kuinka oppi ajamaan pyörällä ilman apupyöriä. Se, kuinka räjäytti ensimmäistä kertaa hyvin palvelleen pienoismallilentokoneensa kinureilla ja omatekoisella napalmilla. Se, kuinka sähläsi sormeensa haavan leikatessaan salaa leipäveitsellä pullapitkosta palaa mummolassa…

Ja sitten tämä. Tori Amosin keikka perjantaina. Olipa mahtavaa. Harmi sinänsä, ettei aikatauluissa ollut joustoa ilmeisesti piiruakaan. Jäi yleisön mylvinnästä huolimatta encore kokematta. Plääh.

Comments»

1. P.A.A. - Monday, June 18, 2007

Ajatus hyrisyttää vieläkin. Ihana nainen. Tänään uusintana YleExtralla.

2. Sami Oinonen - Monday, June 18, 2007

Jep, täytyy katsoa ja tallentaa. Toivottavasti tulisi koko keikka (joskus) Yleltä ilman mitään toimittajien pseudohörinöitä. Torin bändi oli kyllä ns. sairaan tiukka.

3. Oola - Monday, June 18, 2007

Itse olin eturivissä. Elämäni mahtavampia keikkakokemuksia, vaikka monia henk. koht suuruuksia olen nähnyt livenä. Olin ekstaasissa ja olen yhä.

4. Sami Oinonen - Monday, June 18, 2007

Parhaimpia oli, ei kuitenkaan vuoden 2000 Mr. Bunglen Lontoon keikan tasoinen 🙂

Jos jollain ilveellä jossain vielä voisi hänet nähdä tällä kiertueella nähdä.

5. Qtea - Monday, June 18, 2007

Hmm, no meidän seurue ei ainakaan ollut yhtään vakuuttunut. Väsähtäneenoloista bändin jäsenten esittelyä lukuunottamatta ei mitään välispiikkejä, eikä Toria ja Bösendorferia nähty kertaakaan kaksin. Minkäänlaista vuorovaikutusta ei Torin ja yleisön välillä ollut, yleisön kirkumiseen ei tullut yhtään hymyä tai yhtään ystävällistä sanaa vastaukseksi.

Show oli hyvä, mutta harjoitellun ja konemaisen oloinen verrattuna vaikka samalla kiertueella Wienissä tai Stuttgartissa vedettyihin esityksiin (matskua Tuubissa) tai vanhoihin RAINN-taltiointeihin. Mut joo, festariolosuhteet eivät inspiroi kaikkia artisteja. Patti Smith oli onneksi loistava.

6. Sami Oinonen - Monday, June 18, 2007

jepulis, festarit ovat konemaista sisään-ulos-meininkiä, jossa yleisö valuu karsinasta toiseen ja kaikenlainen yleisönkosiskelu ja trallattelu on pois soittoajasta.

Soundit olivat kammottavat, piano kuului vain nimeksi ja sovitukset sammalsivat, mutta mitäs sen on väliä kun biisit tulevat enemmän muistin syövereistä kuin kauittimista.

Suoraa toimintaa, sanon minä, ja siinä Tori hoiti hommansa mainiosti.

7. P.A.A. - Tuesday, June 19, 2007

Njuu, mun korvaan soundit oli ihan jees: ihanaa räimettä. Olin tosin kauempana, ehkä sieltä kuulee paremmin. Teeveessä ne kyllä kuulosti aika tunkkaisilta, jopa Torin laulu minkä ei edes luulis olevan mahdollista.

Näin Torin Original Sinsuality -kiertueella, joten en myöskään kaivannut pelkkää Bösendorferia tahi juttelua, vaikka Tori onkin ihan hauska eikä se ilmeisesti noissa rooleissakaan ole kiellettyä. Ja hymy tuli kyllä Qtea 🙂 Musta siellä aika moni vaikutti sen naisen kädestä syövän, pienestäkin eleestä, mikä oli sinällään aika hemmetin siistiä.

8. Sami Oinonen - Tuesday, June 19, 2007

tv:stä. Harvoin näkee niin huonosti tehtyä tv-ohjelmaa kuin mitä YLE Extran Provinssisessiot. Toimittaja oli niin mukamas hauska, että ihan hävetti, ja välillä haahuiltiin kameralla siellä sun täällä minuuttitolkulla. Ja ne haastattelut…voi hyvä tavaton mitä järjetöntä haaskausta. Onneksi keikat oli sentään hyvin kuvattu.

9. P.A.A. - Tuesday, June 19, 2007

Komppaan. Oli kyllä huonoja. Lisäksi YleXn toimittajat on aika usein mukahauskoja…

10. Sami Oinonen - Tuesday, June 19, 2007

Näin on. Ilmeisesti koko keikka tulee sitten syksymmällä. Sitä odotellessa.

11. Oola - Wednesday, June 20, 2007

Tahtois kyllä mennä katsomaan ihan kunnon keikalla vielä, aivan liian lyhyt ja kiusaava tuo festarikeikka. Katsellut foorumeilta houkuttelevia settejä mitä vetänyt esim. pariisissa… Solopianoilua välillä yms muuta herkkua.

12. Qtea - Monday, June 25, 2007

Hmm, nyt kun olen katsonut Tuubista käyttäjä drtbn:n postaamia keikkatallenteita, niin alan uskoa, että keikka ei sittenkään ollut niin huono kuin silloin paikan päällä tuntui.

P.A.A.: ehkä se hymy saattoi tulla jossain välissä, mutta jos se ei tullut ihan suoraan ja vain mulle niin en sitten kai nähnyt :P.

13. Sami Oinonen - Monday, June 25, 2007

Qtea: Jep, näyttävät olevan YLEn lähetyksestä. Hieno meno. Ja filtteroituna Youtuben töhnäsuodattimen kautta, sounditkin ovat kohdallaan!!!

Itse lähdin sillä asenteella, että vaikka Tori olisi änkyräkännissä heitellyt lavalta pesäpallomailoja painitrikoissa, olisin digannut. Hienoa, että edes saatiin se tänne Suomeen.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: