jump to navigation

Hyvästi Töölönlahti Tuesday, June 26, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback


Tänä aamuna meinasi aamupuuro valua rinnuksille kun kuulin radiosta, että metsäjätti UPM rakentaa pääkonttorinsa Töölönlahdelle. Näin säkenöivästi asiasta jatkaa päivän Talouselämä:

UPM haluaa rakentaa uuden pääkonttorin Töölönlahdelle. Tämä on hyvä päätös, joka kertoo metsäyhtiön luottamuksesta. Suomalaisen metsäyhtiön pääkonttori kuuluu Helsingin keskustaan eikä jonnekin Espoon perukoille tai esikaupungin takapihalle.

Eikö mikään ole enää pyhää? Joka paikkaan noita helvetillisiä toimistokolonnia. Missä on keskustassa kohta enää paikkoja levätä, haukata happea ja heitellä pikkukiviä jortsuun? Onkohan Töölönlahdesta kaavailtu eräänlaista modernin arkkitehtuurin kauhukabinettia vai mitä? Voi itkun paikka ja nyyh menneille ajoille ja idyllille.

Kyllä tuo päätös kertoo enemmän siitä, että Töölönlahti on kuivumassa umpeen lopullisesti ja näin tonttimaata vapautuu ikään kuin puolivahingossa. Jos se konttori on pakko sinne Töölönlahdelle rakentaa, niin tehkää se edes puusta ja puuhun. Sopisi yhtiön toimialaankin.

Advertisements

Comments»

1. Jazmanaut - Tuesday, June 26, 2007

Nehän on panemassa koko mestaa kerralla uusiksi muutenkin. Tulee toimistoja ja asuintaloja ja saaria ja mitälie vizioita.

2. kervå - Tuesday, June 26, 2007

Ei toi vissiin siihen lenkkipolun päälle tuu. …Paitsi ettei sitä lenkkipolkua sitten enää ole, kuten Jaz juuri totesi.

Mitäs diggaat uutisesta, että museovirasto kovasti suojelee sitä Enson paskalaatikkoa Katajanokalla. …paitsi, ettei suojelemisessa tietty mitään vikaa ole, kunhan se rakennus saataisiin pois sieltä.

3. Petja - Tuesday, June 26, 2007

Sanoivatko kuinka syvälle ne meinaavat konttorinsa laittaa?

Lenkkipolkujen päälle ylipäänsä pitää laittaa kaikenlaista, jos ne ovat kaupungissa. Lenkkeily on maalaisten harrastus.

4. Vaiheinen - Tuesday, June 26, 2007

Talouselämä tai tuon kolumnin kirjoittanut toimittaja on väärässä. Luottamusta osoittaisi se, että UPM sijoittaisi pääkonttorinsa vaikkapa Valkeakoskelle eikä arvokkaalle tontille keskelle Helsinkiä pilaamaan niitä vähäisiä kauniita maisemia, jotka vielä jäljelle ovat jääneet. Valkeakoskelle rakentaminen osoittaisi luottamusta siihen, että tuo toimiala voi toimia koko maassa eikä pelkästään Helsingin business-kortteleissa.

Nykyisin Helsingissä vallalla oleva korpisten rakentamisvimma on mennyt jo liian pitkälle.

5. Sami Oinonen - Tuesday, June 26, 2007

Jazmanaut: Jep, hyvästi kansallisromanttinen lahtemme, tervetuloa globalisaatio, sanon ma!

kervå: Enson rakennus on ruma mutta käytännöllinen…tai ainakin oli. Siinä suojellaan Aallon perintöä, ei sinänsä rakennusta. Jos sen olisi tehnyt joku rakennusmestari Pikkarainen kuten Helsingin keskustassa muuten tapana oli joskus, niin se sokeripala olisi räjäytetty siruiksi jo aikaa sitten. Ilman mukinoita.

Petja: Niin, senhän voisi rakentaa maan alle. Kyllä mahtuu, sinnehän kaupungin pitäisi muutenkin laajentua.

Vaiheinen: Täysin samaa mieltä…ja sitten se kylpylähankekin Taivallahdella…Korpisella on kova kiire jättää perintönsä näkyviin. Historia tulee muistamaan hänet toisessa valossa.

6. Tino - Tuesday, June 26, 2007

Koko juttu on tuotu julkisuuteen niin että tuntuu kuin UPM tekisi suurenmoisen palveluksen koko suomelle tekaisemalla lasikuution suurin piirtein eduskuntatalon portaille. Kyllä ne on reiluja ja kilttejä, suostuisivatkohan ne rakentamaan siitä vielä piskuisen isomman talon jos pantaisiin vaikka adressi kiertämään.

Edustalle voisi istuttaa vaikka piskuisen, mutta erinomaisen hyvin hoidetun talousmetsän. Se voitaisiin sitten symbolisesti avohakata ja aurata aina sukupolven välein. Tukit vietäisiin kiillotetulla pienoisrekalla Töölönlahdelle rakennettavalle miniatyyri-sellutehtaalle. Se puksuttelisi rapeat a4:set moneksi päiväksi koko konttorille. Välillä sieltä voisi päästä ihan piskuisen lipeää vesilintujen ja kanoottiväen ihmeteltäväksi.

7. Sami Oinonen - Tuesday, June 26, 2007

Tino: Ainakin UPM:llä on suora linja kansanvallan ytimeen, jahka taas pitää niistä hakkuuoikeuksista ja puutulleista ja muista käydä vispilänkauppaa.
Sellainen käsitys minulla on aina ollut että teollista valmistustoimintaa harjoittavien yritysten pääkonttoreissa on kaikilla sellainen minituotantolinja rakennettu vierailijoiden pällisteltäväksi. Ja loput tarjonnasta ja kysynnästä kuten kuvasit.
Että en vähempää UPM:ltäkään odottaisi. Ja koska heidän konttoristaan tulee oikeastaan “meidän kaikkien henkisesti helsinkiläisten” olohuonetta, niin sinnehän järjestetään tietenkin kaikille vapaa pääsy.
“Vietä viikonloppu Töölönlahdella, tutustu painopaperehin ja kartongin valmistusprosessiin. Taittele itsellesi paperiankka ja uita ojassa.”


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: