jump to navigation

Kun karttakeppi ja tikat eivät enää riitä Saturday, July 7, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

jasper-apc-laser.jpg
Yksi ikimuistoisimmista keikkakokemuksistani oli Deep Purplen jäähällin keikka vuonna 1987 ja ei vähiten silloin ultramoderneilta tuntuneiden vihreiden lasertehosteiden takia, jotka sinkoilivat suoraa viivaa läpi pimeän jäähallin.

Nyt voin jälleen palata noihin huuruisiin hetkiin ja yhdistää muutenkin säkenöiviin powerpoint-esityksiini hieman taikaa vihreän lasersädeosoittimen avulla. Kuvan Jasper-ihmetikun säde kantaa hyvissä olosuhteissa lähes Kirkkonummelta Helsinkiin. Eli soveltuu hyvin myös ekkupeltomäki-tyyppisiin etävaloshow-esityksiinkin.

En ole oikeastaan koskaan ymmärtänyt niitä, jotka kaivavat taskuistaan vaikka minkänäköisiä säälittäviä valo-osoittimia ja kokoonladottavia antenneja ja yrittävät niillä korostaa jo muutenkin tuhoon tuomittujen esitystensä avainkohtia. Jasper-tikku on yliosoitin, se ei ole tästä maailmasta. Sen täydellinen, neuvotteluhuoneen tiheää ilmaa leikkaava säde pelastaa huonoimmankin esiintyjän surkeimman esityksen.

Jasper ei kuitenkaan ole aivan täydellinen. Ainahan laserosoittimen, ja varsinkin vihreän sellaisen, avaamisen pitäisi synnyttää Tähtien Sodasta tutun valosapelin sähköinen “zirrrzz”-ääni.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: