jump to navigation

Minä pystyn kaikkeen, olen voittamaton Wednesday, July 11, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

ceo-god.jpgTV-komiikan suurimpia hetkiä on se kun kaksi ihmistä levittää laivan kokassa kätensä ikäänkuin lentääkseen ja toinen heistä huutaa tuuleen mursuviiksien lepattaessa:

“I am flying!”.

Kyseessä ei ole tarina matkustajalaivasta ja jäävuoresta, vaan tietenkin Julmahuvi-sketsisarjan legendaarinen dokumenttiparodia Viimeiset Vaeltajat, tarina 7B-raitiovaunusta nimeltään Miska ja sen kahdesta odesoininvaaramaisesta ratikkabongarista.

(räikeän ilmeinen aasinsilta hops)

Samanlaista kuolemattomuuden hurmaa ja jumalhetkiä tarjoaa Pennsylvanian yliopiston Wharton-instituutti. Heidän yritysjohdolle suunnattu Advanced Management Program kuulostaa täydelliseltä:

Today’s business culture demands leaders who are true innovators. They challenge traditional thought. They use both sides of the brain. They are the most sought after executives in the world. And, after 5 weeks at Wharton’s Advanced Management Program, you will be one too.

Mitäs tuohon enää voi muuta sanoa. Totta se on. Viidessä viikossa mestari-innovaattoriksi. Kokkareilla voi sitten small talkissa heittää alamummoa ja todeta miten elämä on kerta kaikkiaan mallillaan kun innovaatioita nasahtelee pääkopassa molemmissa pöntöissä.

Ja millaisia innovaatiota? Ei mitään tuottavuuden ruuvipenkkiä hitaasti hinkkaavia parannuksia vaan tsunamin lailla toimialoja murtavia kerransadassavuodessa radikalismuksia. Kuin surffaisi kilometrien korkuiselta markkina-arvo-aallonharjalta toiselle keskellä planeetan kokoista radikaalien innovaaatioiden tornadonsilmää. Ihan sormenpäitä myöten tuntuu nousujohteinen luovuusmyrsky ja -kutina.

Kiitos Wharton, koulutusta tv-shoppien jalanjäljillä. I am flying, I am on top of the world! Ilmoittaudu jo tänään!

Advertisements

Comments»

1. Ville - Wednesday, July 11, 2007

Eikös Mishka ollut nelosen ratikka? HKL:n mainoksessakin sanotaan “Mishkalla Munkkaan”. =)

2. Sami Oinonen - Wednesday, July 11, 2007

Ville: Aijai jai, kertoo aika paljon HKL:n epätoivosta tuo räikeä epätarkkuus. Kyllä se ratikka oli nimenomaan 7B. Sketsissähän ensin kaarsi ratikka numero 4, johon bongarit totesivat ettei se ole Miska. Ja kun 7B kaarsi paikalle, he totesivat äänet väristen “It’s Miska all right!”

3. -rupis- - Wednesday, July 11, 2007

Ilmoittautua voi myös vaikkapa Reposaaressa. Eikä kyseessä ole suinkaan TV-komiikkaa; http://www.rupuranta.net/weblog/filet/Refso/villi_ja_vapaa.jpg

4. Sami Oinonen - Wednesday, July 11, 2007

-rupis- : Aivan mahtava kuva, legendaarinen. Siinä on porin pojilla ollut meno päällä, kuten aina, oletan….

Ehkä Titanic-leffan suurin anti olikin se, että se vapautti meissä kaikissa halun kerrankin kokeilla miltä tuntuu ulvoa veneen tahi laivan kokassa tuuleen vapaana kuin taivaan lintu…. minäkin olen kerran tehnyt niin, tosin erittäin hillitysti ja turvaköysissä tietenkin. Tuntui hyvältä.

5. Petja - Thursday, July 12, 2007

Hmm. Mun pitää kysyä sukulaisilta onko ne tämän takana. Kyllä Whortoneissa sellaisia olisi, jotka tämmöisen keksisi.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: