jump to navigation

Päivällisfobiasta ja sen hoidosta Wednesday, July 25, 2007

Posted by Sami Oinonen in überkuul, tee-se-itse.
trackback

semaclock-by-chris-hand.jpg
Päivälliskammo (deipnofobia) on eittämättä eräs nykyaikamme suurimpia vitsauksia. Aivan samoin kuin ambulofobia (kävelykammo), apeirofobia (äärettömyyskammo), oikofobia (kotikammo) ja syngenesofobia (sukulaiskammo).

Päivälliskammo tarkoittaa epänormaalia pelkoa päivällisiä ja päivälliskeskusteluja kohtaan. Ko. fobialla ei ole tietenkään mitään tekemistä sen kanssa, että 99% päivälliskeskusteluista nyt vain sattuu olemaan niin kuolettavan tylsiä, että jokainen järkevä pitää läpensä kiinni saadakseen kupunsa täyteen mahdollisimman nopeasti ja päästäkseen esimerkiksi hyvinkin viihteellisten MotoGP-tallenteiden tms. elämää suurempien “mies ja kone”-kategorian ajanvietteiden pariin.

Deipnofobia on kaikin puolin kiusallinen olotila sekä itse foobikolle että seuralaisille, sillä lautasella orpona nakottavien herneiden ja porkkanoiden siirtely mitä moninaisimpiin kubistisiin muotoihin on loppujen lopuksi aika luotaantyöntävää puuhastelua. Päivällispelkoista eivät kiehdo edes varjokuvat, nuo kiusallisten hiljaisten hetkien pelastajat, sillä maanitteluista huolimatta hän pysyy liikkumati ja vaiti.

Ja miksei pysyisi, sillä nyt vaitiolo kannattaa. Englantilaisen renessanssimiehen, Chris Handin, Semaclock tarjoaa päivällispelkoisille mitä parhainta ajanvietettä. Se on internetin uutisvirrasta foobikko-omistajansa määrittelemiä uutisia tikittävä laite, joka esittää tuoreimmat kuulumiset maailmalta viisariaakkosin kirjain kirjaimelta, vanhan ajan rautateiden siipiopasteiden ja lippumerkkien tapaan.

Semaclock kannattaa asentaa kotiinsa sellaiseen paikkaan, josta sen näkee mahdollisimman monesta pisteestä. Myös peilejä kannattaa käyttää hyväksi. Semaclock on luonnollisesti oiva lahja uusille naapureille. Ensin on kuitenkin hyvä varmistaa, että heillä on Internet-yhteys.

Ks. myös Tom Igoen Email clock

Advertisements

Comments»

1. kervå - Thursday, July 26, 2007

Miksi noiden aakkosten logiikka katkeaa J:n kohdalla? Sangen omituista.

2. -rupis- - Thursday, July 26, 2007

J on tässä se akateeminen vartti!

3. Sami Oinonen - Thursday, July 26, 2007

kervå: epäloogisuus on totta, hakisin tässä selitystä J-kirjaimen heikosta suosiosta englanninkielessä. Näin sille annettiin hankalin asento – yksi käsi ylhäällä ja toinen vaa’assa. Tuskallista. Varsinkin 1800-luvulla laivankannella myrskyssä. Kokeile vaikka.

4. Base - Saturday, July 28, 2007

Tarttis tollasen email-kellon. Vaikka käkikello joka kiekasis aina kun posti saapuu. Huomaan välillä tarkastavani sähköpostia neuroottisesti. Onneksi sentään gmail ilmoittaa tossa välilehdessä saapuneesta viestistä. 🙂

5. Sami Oinonen - Saturday, July 28, 2007

jep, mulla kuuluu gmailista bling mäkissä, että eiköhän se riitä, vaikka olisihan tuollainen email-kello hieno kyllä seinällä, siinä semaclockin vieressä


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: