jump to navigation

Kuukauden kirja: Valdo Fleming – Rummut puhuvat Saturday, July 28, 2007

Posted by Sami Oinonen in bizarre.
trackback

rummut-puhuvat-valdo-fleming-1948.jpg“Mustan miehen rumpujen ja valkoisen miehen rautatien välinen taistelu on Valdo Flemingin seikkailuromaanin RUMMUT PUHUVAT aiheena. Englantilainen yli-insinööri Baring ja hänen Kultarannikolla syntynyt ja kasvanut 16-vuotias poikansa Philip sekä isän kaksi apulaista – joista toinen on tuikealuontoinen irlantilainen O’Hara – joutuvat aluksi diplomaattiseen ja sitten todelliseen taisteluun viekasta ashantilaiskuningasta Jumumua vastaan.

Tätä taistelua ei kuitenkaan käydä asein, vaan rummuin ja erinäisin salaperäisin taioin; mm. rautatierakennuksen mustien työläisten keskuuteen alkaa levitä unitautia. Philip Baringin onnistuu kuitenkin lopuksi lyödä mustat näiden omin asein, ja rauha palaa rakennystyömaalle.

RUMMUT PUHUVAT on vauhdikas, reipas ja hengeltään terve nuorisoromaani. Mustan miehen mielen pohjalla liikkuu paljon enemmän kuin me valkoiset tiedämmekään, väittää kirjailija ja todistaa sen vakuuttavalla ja mielenkiintoisella tavalla todeksi.”

Valdo Fleming, Rummut puhuvat, WSOY, 1948.

Ylläoleva on suora lainaus tämän huikean seikkailuromaanin takakannesta. Teksti toimii tänäkin päivänä, sarkastisena heittona tosin. Löysin tämän aarteen tänään Fiskarsin kirpparilta. En kuitenkaan rohjennut ostaa.

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: