jump to navigation

Polkupyöriä automaatista Tuesday, August 14, 2007

Posted by Sami Oinonen in kuluttaminen.
trackback

springtime-bikedispenser.jpg
No miksen tullut tätäkään ajatelleeksi? Hollantilainen suunnittelutoimisto Springtime on kehittänyt valloittavan konseptin, jolla kaupunkien ylläpitämiin vuokrapyöräviidakoihin saadaan jotain rotia. Perusongelmahan nykyisissä vuokraussysteemeissä on yleisesti se, että pyöriä jätellään sinne tänne ja palautellaan sikinsokin vaikka missä kunnossa virallisen pyörätelineen liepeille tai joissain poikkeustapauksissa jopa itse telineeseen.

Springtimen yltiöautomaattisen systeemin myötä pyörien elämästä tulee oikein mallikelpoista. Polkupyörässä oleva RFID-siru monitoroi pyörän käyttöä ja palautus tapahtuu pullonpalatuksen lailla. Pyöräautomaatti vaikuttaa tosin hiukan kalliilta investoinnilta, jos niitä on tarkoitus sirotella samalla peitolla kuin nykyisiä ja auttamatta vanhanaikaisia pyörätelineversioitaan.

Mutta ehkä noita automaatteja kannattaisi sijoittaa ruokakauppojen pullonpalautusautomaattien viereen. Näin kaupungit voisivat ulkoistaa kätevästi polkupyörien välttämättömän huoltamisen kauppaketjuille. Ystävällinen lähikaupan henkilökunta puunaisi pyörän vuokrauskuntoon, noukkisi automaatin sisälle väistämättä takertuneet pojankoltiaiset ja voisipa marketti koplata vuokraukseen myös alennuskupongin päivän fileestä ja nötkötistä.

[BikeDispenser via]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: