jump to navigation

Päivä hotellissa Friday, August 17, 2007

Posted by Sami Oinonen in status quo.
trackback

ty-warner-penthouse.jpg
Yhdysvaltojen kallein hotellihuone on Manhattanilla sijaitseva miljardööri Ty Warnerin omistaman Four Seasons New York-hotellin kattohuoneisto. Yö tässä luksushuoneistossa vinguttaa visaa 3o ooo dollarilla ka-zing! Mutta visiitti on sen väärtti, sillä huoneisto saa stoalaisenkin mielen pökerryksiin, niin täydellisiä sen kaikki 400 neliötä ovat.

Huoneistosta löytyy mm. Zen Room, jossa vesiputous tyynentää kiireisimmänkin mielen sammaleenvihreän eteläafrikkalaisen Bowenite-graniitin kajossa. Olohuonetta komistaa Deborah Thomasin valokuitukattokruunu, kirjastoa maailman yksinäisin Bösendorfer-flyygeli ja kiinalaisella onyksikivellä verhoiltua Master Bathroomia “äärettömän lillumisen väriterapia-amme” (chromotherapy infinite soak tub). Näkymissäkään ei ole valittamista, kattohuoneisto on 52. kerroksessa, josta voi paskemmallakin säällä tiirailla etelään Vapaudenpatsasta tahi pohjoiseen Keskuspuistoa.

Hotellihuoneen supreme bling-peruskorjaus maksoi $50 miljoonaa, eli täydellä käyttöasteella voiton puolelle päästään alle viidessä vuodessa. Ei hullummin.

Voisi ajatella, että kilpavarustelu maailman halutuimman hotellihuoneen maineesta on hieman ryöpsähtänyt käsistä. Tässä skabassa esimerkiksi Moskovan Ritz-Carltonin sviitti on jäänyt pahasti alakynteen. Ja ei ihme, vain $19 600 yöltä, tyylisuuntana muisto hyviltä ajoilta, tsaarinajan mashup kullasta ja kotkanpäistä ja huoneessa stydi näkymä suoraan vallan ytimeen Kremliin. Ei puhuttele.

Ja entäs Helsinki sitten? En tiedä mikä on Helsingin kallein hotellihuone, ja olen varma, ettei kukaan muukaan tiedä, sillä sehän ei ketään kiinnosta. Vaikka pitäisi. Tarvitaan rohkeaa yrittäjää joka blingauttaisi vaikka Hotelli Tornin ylimmät kerrokset härskiä luksusta huokuvaksi kattohuoneistoksi. Onhan se nyt päivänselvää, ettei Helsingillä ole varaa jäädä maailman kalleimman hotellihuoneen kilpailussa ainakaan Tukholmaa huonommaksi.

[USA Today]

Advertisements

Comments»

1. mkl - Saturday, August 18, 2007

Stadin kalleinhan on Mannerheim-sviitti Kämpissä. Ja tuntuu se kiinnostavan, sillä taas oli SK:ssa monen aukeaman juttu kyseisestä huoneesta..

Muistaakseni yksi yö kustantaa €5000 – eli vaikka luksusta ei aivan Neljän Vuodenajan verran löydy, kyllä hinta lienee Pohjolassa kilpailukykyinen 🙂

2. Petja - Saturday, August 18, 2007

Kämpissä nukkuu vaivaisella kolmella tonnilla yö. Ihan kiva.

3. Sami Oinonen - Saturday, August 18, 2007

mkl: Niinpäs taitaa olla, mutta onhan se vain niin masentavan matala rakennus, ettei tule sellaista marsakkamaista joukkojenjohtajatunnelmaa kuin ehkä tuolinpäällä seisoessa ratsastussaappaat jalassa

Petja: liian vähän. Helsinki kaipaa megaluksushotellia. Ihmisille, joilla on jo kaikkea ja vielä enemmän.

4. Petja - Sunday, August 19, 2007

Silloin kun olin nuori ja vakavarainen, suunniteltiin erään kaverin kanssa yhden huoneiston hotellia.

Yksi sweet, jossa neljä makuuhuonetta omilla kylpyhuoneilla, kaksi olohuonetta ja ruokasali. Katseltiin jopa sillä silmällä erästä Liisankadulla ollutta huoneistoa. Sitten lähden Italiaan, ja sillä aikaa Suomeen tuli lama.

28 päivää myöhemmin minulla olikin sitten muutama miljoona vähemmän varoja kuin velkoja.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: