jump to navigation

Muutoksen puolesta, tylsistymistä vastaan Tuesday, August 28, 2007

Posted by Sami Oinonen in design, status quo.
trackback

brian-j-mccarthy-interior-design.jpg
Skandinaavinen moderni muotoilu on tunkeutunut salakavalasti lähes joka kolkkaan julkisista tiloista, yritysten pääkonttoreihin ja kotien sisustussuunnittelun johtoajatukseksi. Pelkistetyt, äärifunktionaaliset linjat ja muodot, jalopuupinnat, sävyasteikössa vaalean rauhalliset viilut ja värit…

Tällainen kehitys on hyvin vaarallista, sillä olemme tahtomattamme suistaneet itsemme tasapäistävän muotokielen alhoon, jossa ei ole juurikaan tilaa erilaisuudelle. Meistä on tullut oman menestyksemme vankeja, reippaita ikealaisia. Tällä trendillä sisustuslehdet jyskyttävät hamaan tappiin asti skandinaavista kulmakerrointa ja laatikkoleikkiä ja ympäröivä mikrokosmoksemme on oleva tylsää ja tauotonta kotivinkkien ja avotakkojen sivuilta tuttujen itsestäänselvyyksien pläräilyä. Että keksi siinä sitten mitään uutta.

Tämän vuoksi on erittäin virkistävää edes haaveilla toisenlaisesta tulevaisuudesta. Tulevaisuudesta, jossa kotiin uskalletaan loihtia pilke silmäkulmassa jotain kepeää ajalta, joka joskus ehkä tännekin saisi palata.

Sellaista, kuten kuvan pinkki kartanotrippailu. Satumaailma, jonka huomassa arkielämän vastoinkäymiset ja suukopu tuntuvat pumpulin hennolta pyyhkäisyltä.

[desire to inspire]

Advertisements

Comments»

No comments yet — be the first.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: