jump to navigation

Barbie v2.4.5.5.6677 Tuesday, September 4, 2007

Posted by Sami Oinonen in brändit.
trackback

barbie-und-ken-naturlich-ja.jpgPuhuttiin tänään lounaalla lelubrändeistä. Analysoimme legot, disneyt, hasbrot, briot ja muut ylämäkineen ja alamäkineen. Pohdimme, mitä vaatisi legopalikan kustannustehokas piraattituotanto. Tai entäs jos jokaisessa legopalikassa olisi tulevaisuudessa RFID-siru, joka identifioisi palikan sen koon ja värin mukaan ja näin edesauttaisi tehokasta massakustomointia. Tai entäs jos oikeuksia legopalikoihin voisi ostaa verkosta ja printata ne muotoonsa kodin 3D-printterillä?

Tai entäs jos MAKE-lehti laajentaisi imperiumiaan tee-se-itse-leluihin ja rakennussarjoihin? Tai entäs jos Disney tekisi kerrankin hyvän animaatioelokuvan ilman Pixaria? Tai eikös Disney olekin nykyään Pixar jne. jne.

Mutta sitten siirryttiin syväanalysoimaan erään Barbara Millicent Robertsin sielunelämää, hänen suhdettaan Keniin ja ennenkaikkea sitä, että eikös Mattelin kannattaisi alati automatisoituvien lelujen hurmoksessa puikottaa Barbiesta ohjelmoitava versio. Sellainen älynukke, jonka ominaisuuksia voisi kontrolloida ja modifioida tietokoneella näppärästi jonkinlaisen Barbie’s Amazing Pink DashBoard-softan avulla. Barbie vaan usbilla kiinni läppäriin ja softaa sisään ja ulos.

Tässä tulevaisuuden maailmassa Mattel julkaisisi aika ajoin softapäivityksiä, joilla korjattaisiin aiemman Barbien pikkubugeja ja luonteenpiirteitä ihan sen mukaan miten kulloisinakin aikoina itsenäisen naisen rooli sitä vaatisi. Samoin esiteltäisiin täysin uusia ominaisuuksia ja taitoja swahilinkielestä kurkkulauluun ja täsmäytettäisiin Barbie-robotin motoriikkaa ja metafysiologiaa lyhentämällä vaikka kuukautiskiertoa.

Mattel on jo pitkään uinut Barbiensa kanssa syvällä etsien sitä suurta seuraavaa innovaatiota. Tässä heille idea tulevaisuuden tyttösukupolvien valjastamiseksi Barbien jännittävään maailmaan. Idea, jota pitäisi tietysti soveltaa myös Keniin. Näen jo tulevaisuuden, jossa tytöt ja pojat leikkivät Barbie & Ken-leikkejään ohjelmistopäivitysten bugi- ja ominaisuuslistoja vertaillen. “Mun Barbie puhuu sujuvasti nyt turkua ja raumaa, hah!”, “Mutta mun Kenny-boy osaa jo virkata ja rakentaa myös ydinvoimalan, hah!”

Advertisements

Comments»

1. P.A.A. - Wednesday, September 5, 2007

Ihanaa!!

2. Sami Oinonen - Wednesday, September 5, 2007

No eikös olekin, kohta voimme leikkiä robottileikkejä kera Kenin ja Barbienkin. Ei tarvitse tukeutua Lego Mindstormeihin ja muihin

3. Kari Haakana - Sunday, September 9, 2007
4. Sami Oinonen - Sunday, September 9, 2007

Hieno projekti, tosin joidenkin mielestä Barbieta oli käytetty siinä väärin uhrina, miksei myös Ken olisi kelvannut.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: